Inlägg taggade ‘ytterkläder’

Ännu en sötchock!

Taggar

, , , , , , , ,

Dela

Nu är det Eriks tur att sötchocka. Häromdagen köpte vi en parka till Erik som kommer passa utmärkt nu i vår och till sommarens lite kallare dagar. Igår svängde vi förbi Polarn O. Pyret i Sickla och köpte ett par lära-gå-skor från Kavat, för Polarn O. Pyret säljer numera utvalda Kavat-skor  i utvalda butiker och i deras webbshop. Vi ville inte beställa dem på nätet eftersom vi ville prova dem först och mäta hans fötter för perfekt passform. Vi passade på när vi ändå skulle till Enskede och fira barnens farmor.

_MG_2421_editblog_
_MG_2427_editblog_

Så nu är Eriks första skor inhandlade, galet söta även om de egentligen inte är särskilt små då vi köpte ett par i strl. 22, så att han får de rekommenderade 1,5 cm växmån som behövs.

Sötchock!

Taggar

, , , , ,

Dela

Alice vår- och sommarytterkläder har börjat landa i garderoben. Jag tror att jag dör av en sötchock! Vi kommer nog att få se mycket blommigt både på kvinnor och små flickor i vår/sommar till min stora glädje. Alice har fått en fin rosa vårjacka från Lindex av sin mormor, med massvis av små söta blommor i luvan. Jag knappt kan bärga mig tills vi kan plocka fram den. Ännu en anledning till att längta efter våren!

Häromdagen kom Alice nya vårskor med posten, såklart ett par Kavat som man kan lita på i alla väder, också dessa i ett urgulligt blommigt mönster. Alice hade faktiskt det här blommiga mönstret på sina första skor, men då i form av ett par lära-gå-skor, så när jag såg dessa visste jag direkt att jag bara måste köpa dessa.

_MG_2330_editblog_

_MG_2325_editblog__MG_2326_editblog_

Jag älskar när de nya kollektionerna trillar in i butikerna, det betyder att det snart är vår!

Höstmode

Taggar

, , , , , ,

Dela

Dagens #blogtober14 utmaning är: Höstmode. Jag driver ju ingen modeblogg men skriver ju en del om de kläder jag köper till Erik och Alice. Så det här får väl bli ett inlägg om Erik och Alice höstkläder.

Så snart höstens mode dök upp på Polarn o. Pyret blev jag förälskad i en stickad tröja och den blev snabbt ett av Eriks nyckelplagg den här hösten. När vi skulle ta höstbilder på Erik och Alice så ville jag att de skulle matcha varandra och hittade en snygg tröja på Lindex rea till Alice.

_MG_5446_editblog__MG_5447_editblog_
Lite backstagebilder från höstfotograferingen. Det är inte helt lätt att fota barn!

Annars har jag, kors i taket, inte handlat så himla mycket nya innekläder till barnen inför hösten. Erik hade jag redan fyndat en massa fina plagg till sedan tidigare, så han känns kittad och klar. Alice har fortfarande strl 98 som hon har haft ett ganska bra tag nu så hennes garderob är välfylld.

Eftersom Erik fortfarande ligger/sitter i vagn med filt eller åkpåse så behöver han ju egentligen inte särskilt mycket ytterkläder. Men Erik har fått en egen åkpåse i present av barnens mormor och morfar och slipper därmed ärva Alice knallrosa åkpåse. Än så länge har vi bara hunnit använt Eriks åkpåse som kommer från Elodie Details en enda gång när det var riktigt kyligt en morgon, vi ser fram emot att få använde den mer.

1371759475

Alice däremot behöver ju desto mer ytterkläder som går på förskolan och är ute en hel del om dagarna. Vi har ett set med skalkläder och ett set med galonkläder, alltihop från Polarn o. Pyret. Skalkläderna och galonkläderna kompletteras med en vindfleece för ”lager på lager”-principen.

IMG_1229
60222012-984_160223909-198_1

Jag har alltid tyckt att det varit roligt med mössor så i barnens garderob finns det en hel del olika mössor att välja mellan. Erik har främst två höstmössor som vi använder flitigt just nu förutom den från Polarn som han har på bilden ovan, en randig från Geggamoja och en i form av ett blåbär från Lindex som han fått ärva efter Alice.

111422310660188_10152483797064296_1745598697461963907_n


Alice använder en popcornmössa som hon är väldigt förtjust i från familjeföretaget IELM, inga andra mössor duger just nu.1454619_501347836664253_3257778484493094642_n
Jag har i och för sig införskaffat Halloweenkläder till Alice men de tänker jag inte avslöja ännu. Har du eller dina barn några nyckelplagg denna höst?

Billigt på Polarn o. Pyret

Taggar

, , , , ,

Dela

Jag tipsade ju häromdagen om hur du just nu kan få 20% rabatt på Polarn o. Pyret i Bromma Blocks. Erbjudandena gäller fram till 30/3-2014. Jag insåg efter jag skrev inlägget att genom samma webbsida: www.my-deals.se kan man få upp superbra erbjudanden även från Solna centrum. Scrolla bara ned längre ned på sidan så dyker erbjudandena från Solna centrum upp. Även i Solna har man 20% rabatt på valfritt plagg hos PO.P.


Tips! Om du vill köpa mer än en sak med 20% rabatt, ta med någon som inte är intresserad av erbjudandet och be hen handla ett andra plagg till dig med 20% rabatt.


Jag tog mig till Solna Centrum igår och drog med mig min mamma för att utnyttja erbjudandet. Alice behöver regnkläder till vår/sommar/höst. Hon har ju redan deras skalplagg som är både vind och vattentäta men när det regnar väldigt mycket och marken är väldigt lerig anser jag att det är bättre med galonplagg som man lätt kan spola av eftersom skalkläder inte mår bra av att tvättas ofta. I alla fall kommer Alice hem från förskolan med smutsiga kläder så fort minsta lilla vattenpöl finns tillgänglig och jag är en aning pedantisk med att kläder (även ytterkläder) ska vara rena och snygga. Men självklart ska de lekas i! ”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” är ett talesätt som jag tycker är väldigt bra. Anpassa kläderna efter väder så har barnen mycket roligare eftersom de håller sig torra och varma. De visade sig när vi kom hem att de var väldigt stora, men det måste de väl vara i strl 98-104 som ska täcka 2-4 år. Lite att växa i med andra ord. Men jag tror att de kommer funka fin, fint.

_MG_0565_editblog_

På Polarn o. Pyrets hemsida finns en bra artikel (se här!) som beskriver skillnaderna mellan skalplagg och galonplagg, fördelar och nackdelar, så att man själv får bilda sig en uppfattning om vad som är bäst för just ditt barn. Lämna gärna en kommentar här om hur ni tänker kring ert barns regnkläder, man kan aldrig få för många synvinklar.

Som jag nämnt tidigare har Polarn o. Pyret även rea på utvalda vinterkläder. Nu har de dessutom höjt rabatten till 50% så det finns verkligen fynd att göra. Jag passade på att köpa ett par vintervantar till Alice inför nästa vinter. Jag rekommenderar verkligen dessa starkt! Dessutom till priset 139kr! (Normalpris 279kr) De finns att köpa både i deras butiker och i webbshoppen på deras hemsida. Alice har haft likadana (fast såklart i mindre storlek) hela vintern och de har hållit henne varm och torr varje dag på förskolan.

Det kanske bör nämnas att jag skrivit upp på torkskåpet i förskolan att INGA av Alice ytterkläder för torkas i torkskåpet och det har aldrig varit något problem eftersom hon har kläder som tål väder och därför inte blir dyngsura som väldigt många av de andra barnens kläder blir. Vill inte knäppa någon på näsan med detta utan bara trycka på vilken skillnad det är med kläder av bra kvalité och funktion. Jag säger verkligen inte att man måste köpa alla sina kläder på Polarn o. Pyret, det finns kläder av andra märken som är minst lika bra. Det handlar bara om att ta reda på vilka kläder som har bra kvalité, vad de tål och vilka funktioner de har. Jag brukar läsa konsumentundersökningar bland annat på testfakta.se för att skapa mig en uppfattning om vilken kvalité olika märken håller. Tyvärr brukar just PO.P inte vara med i dessa konsumenttester, vilket är synd, men min upplevelse av dem är att man alltid kan lite på deras kvalité och funktion.

_MG_0570_editblog_ _MG_0571_editblog_

Jag kommer på mig själv oftare och oftare med att tänka långsiktigt när jag köper framförallt ytterkläder till Alice. Jag försöker köpa kläder som lillebror kan ärva även fast jag tidigare både tänkt och sagt att så kommer jag absolut inte att göra. Men allt eftersom har jag insett att jag kan spara mycket pengar på att exempelvis köpa ett par svarta vintervantar som de båda kan använda. Här vill jag också slå ett slag för PO.P som har väldigt mycket könsneutrala kläder som passar bra till både flickor och pojkar, visst har de rosa och blått som alla andra butiker, men många av deras plagg som exempelvis deras skalplagg är designade både för flickor och pojkar, utan puffärmar, rosetter eller liknande. Neutral design helt enkelt som sitter snyggt på alla barn oavsett kön. Och slår man ut kostnaden på två barn istället för på ett så är det faktiskt inte så vansinnigt dyrt att handa på PO.P, särskilt inte om man utnyttjar deras erbjudanden och kampanjer.

Vinterkläder till barn

Taggar

, , , ,

Dela

Nu kommer minusgraderna smygandes. Det som ger mig mest ångest med Alice vistelse på förskolan (förutom att jag skulle vilja ha henne hemma hos mig förstås) är hennes ytterkläder. På förskolan vistas man mycket utomhus och det kräver att man klär barnen efter väder. För det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Jag har sett en hel del barn frysa på förskolegårdar genom åren eftersom jag själv är förskollärare och vet att barnens ytterkläder är a och o för en betydelsefull och rolig utomhusvistelse. Tyvärr är det också så att med ytterkläder är det nästan alltid så att du får vad du betalar för. Kläderna ska tåla mycket slitage som uppstår vid lek, hålla barnet varm och torr samt kunna följa ett barns rörelser. Den största anledningen till att ett barn fryser är för att hen inte är klädd efter väder och det kan ju faktiskt vi föräldrar förebygga genom att se till att våra barn har bra och funktionella ytterkläder. Extra kläder på hyllan som exempelvis extra vantar, strumpor, mössor mm. är också bra att ha ifall de man hade i början av dagen blir blöta eller råkar ut för en olycka.

Jag vet att alla inte har möjlighet att köpa de ”bästa” ytterkläderna på marknaden, vissa får vara tacksamma om de lyckas skrapa ihop pengar till begagnade ytterkläder överhuvudtaget. För ytterkläder är dyrt, riktigt dyrt kan jag tycka med tanke på att man får vara glad om kläderna ens passar en hel säsong innan de vuxit ur dem och man måste köpa nya. Det är ju en sak att vi vuxna måste lägga en hel del pengar på vantar, mössor, jackor osv. till oss själva men sen kan vi också ha dessa i flera säsonger, tills de slits eller vi anser att vi har råd att köpa nya efter modet. Men våra barn behöver nya ytterkläder hela tiden allt eftersom de växer, det är ju inte något vi kan välja bort eller vänta med.

Jag vill därför tipsa er om Testfakta. Här finns nya tester för er som planerar att köpa nytt och äldre tester för er som vill köpa begagnat. I år har de exempelvis testat barnvantar, vinteroveraller och vattentäta vinterskor. Resultatet av testerna betyder ju absolut inte att man måste köpa just det plagg som fått ”bäst i test” men man får lite riktlinjer om kvalitén och plaggens egenskaper. Jag tycker också det är bra att man utför kemiska analyser på plaggen som visar ifall de innehåller exempelvis den hormonstörande ftalaten och giftiga tungmetallen bly. Om jag kan undvika att utsätta Alice för dessa så vill jag gärna göra det, så det är toppen när tester som de hos Testfakta avslöjar tillverkarna och får dem att skärpa sig.

Jag har personligen en förkärlek till Didriksons och Polarn O. Pyrets ytterkläder som jag tycker att man alltid kan lite på. Dessa vinterkläder sätter vi på Alice i vinter:

503348_070_00

Didriksons – Baffin Coverall

60198068-198_1

Polarn O. Pyret – Mössa

60198249-198_1

Polarns O. Pyret – Vantar

Vindeln-83932-80lilac

Kavat – Vindeln

Jag skulle vilja köpa ett fleece-set eller kanske ett ullfrotté-set i en storlek större än Alice nuvarande fleece-set för de börjar bli lite små och vintern har ju precis börjat. Men eftersom det inte är någon panik med dessa just nu så tror jag att jag väntar på något bra erbjudande eller mellandagsrean. Det fina ullfrotté-settet nedan i strl. 92 kommer från Polarn O.Pyret och skulle nog värma skönt riktigt kalla vinterdagar. Julklappstips?

60015024-151_1 60015033-151_1

Trött, trött, trött

Taggar

, , , , , , ,

Dela

Ja, som ni kanske förstår så är jag fortfarande trött. Jag är nu inne i vecka 15 men tröttheten vägrar ge med sig. Det kan bero på min sköldkörtel som jag har underproduktion i och som tydligen bestämt sig för att krångla ännu mer nu när jag är gravid, vilket tydligen inte är helt ovanligt. Jag har nu dubbelt så hög dos av Levaxin men känner mig ändå inte piggare. I morgon ska jag ta nya prover så att vi kan se ifall jag behöver ännu högre dos. I övrigt känner jag mig väldigt tillfreds och magen har börjat synas. Jag har till och med börjat använda en del gravidkläder den här veckan, vilket är otroligt skönt. Men det blir som sagt inte lika många inlägg här förrän jag känner mig piggare, all energi går åt till min dotter just nu som är mitt inne i sin inskolning. Men några uppdateringar ur livet ska jag väl lyckas dela av mig av i detta inlägg.

Alice har börjat sin inskolning på förskolan. Jag har varit på inskolningssamtal och nu varit med två dagar i verksamheten. I morgon följer Björn med Alice till förskolan och tar över resten av inskolningen. På måndag börjar jag jobba igen, vilket jag såklart har blandade känslor inför. Men det känns på något underligt vis ok att hon ska börja på förskolan ändå, även om det gör lite ont i mammahjärtat. Men jag vill att hon ska få så bra tider som möjligt. Tyvärr har jag en dag på schemat som skulle innebära att Alice måste vara 9 1/2tim på förskolan en gång i veckan och det känns absolut inte ok. Men jag har pratat med min chef om det och hoppas såklart att det ska lösa sig smärtfritt och på bästa sätt. Jag menar, jag har ju inte gått ned i tid för att arbeta heltid, inte ens en dag i veckan. Jag har gått ned i tid för att Alice ska få schyssta tider på förskolan. Just det här är ett stort orosmoment för mig just nu och tar upp många tankar och mycket energi. För som sagt, om jag känner att Alice har det bra på förskolan, vilket jag tror att hon kommer ha med drägliga tider, så kan jag slappna av på jobbet och alla är glada. I morgon ska jag åka till jobbet och prata schema, för jag vill att det ska vara färdigt nästa vecka när jag börjar jobba.

7322854693676Annars går inskolningen bra, idag sov hon på förskolans vila och mellanmålet var tydligen toppen. Jag är mest nojig över ytterkläder, att hon ska bli kall eller blöt när de är ute och leker. Igår var jag, Alice och mormor till och med ute och panikshoppade ytterkläder på bland annat Polarn och Pyret eftersom vi vet att de har bra ytterkläder. Ibland blir det dyrt att själv arbeta på förskolan, man vet vilka märken som är bra och håller barn varma och torra. Tur att mormor gillar att shoppa kläder till barnbarnet.

Häromdagen fick jag dessutom min lärarlegitimation och min förskollärarlegitimation som jag är sjukt stolt över. Känns lite läskigt att komma tillbaka till arbetet efter nästan två år så det skadar ju inte att bli påmind om sin kompetens.

lararleg_topp