Taggar

, , , , ,

Dela

Det blev ingen uppdatering om graviditeten i förra veckan, skyller på julstök. Nu är vi i alla fall inne i vecka 30 vilket känns som en milstolpe. Senast om tio veckor får vi träffa lillebror eftersom man inte vill att jag ska gå över tiden och riskera att han blir ”för” stor. Senaste veckan har jag verkligen känt mig jättegravid och börjar i ärlighetens namn bli lite trött på det nu. Det känns som att min kropp saknar någonting, är galet trött och orkar verkligen ingenting. Stå upp längre stunder är bara att glömma, känns som att jag ska säcka ihop och som att kroppen inte bär mig. Ändå har jag inte ökat särskilt mycket i vikt ännu och inte samlat på mig en massa vatten. Kan ärligt inte se hur jag ska orka med tio veckor till??? Dessutom är jag sjukt grinig och gnällig just nu, inte alls kul för alla runtomkring mig. Förhoppningsvis är det p.g.a julstress och strulande rutiner nu när vi alla tre är hemma som gör att jag känner så här för då blir det ju bättre igen om några veckor när allt går tillbaka till vardagen igen. Lite tråkigt att det ska förstöra ”semestern” bara. Sen kaaaanske det har att göra med att jag fått order om att äta järntabletter för att förbättra mina värden men är urusel på att ta dem?

Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan fostret väga runt 1,4 kilo. Det är omkring 41 centimeter långt. Från och med nu kan det skilja mycket i vikt mellan olika foster. Föräldrarnas gener påverkar att vissa barn blir större och andra mindre. Moderkakans storlek och funktion spelar också roll.
Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt.

Källa: 1177.se

Idag tittade Jonas, Alice gudfar förbi på en fika. Alice var först lite reserverad, det var länge sen de träffades. Men allt ordnade sig snabbt när Jonas tog fram en julklapp och han fick till och med en kram när han skulle gå. Jag tyckte det var väldigt trevligt med besök, börjar känna mig lite lappsjuk här hemma mellan våra väggar.

_MG_0048_editblog_

_MG_0051_editblog_

En mycket uppskattad julklapp som hon lekte roat med under hela besöket.

Eftersom jag ville komma ut lite så åkte vi till Kista Galleria för lite mellandagsrea på riktigt, jag har hittills bara shoppat i nätbutikernas mellandagsrea. Kanske inte var världens bästa idé att åka till Kista Galleria och shoppa på en söndag när alla andra butiker i Stockholm är stängda, kanske inte är så smart att vara ute alls under mellandagsrean med foglossning och dåligt allmäntillstånd? Det fick bli ett ganska snabbt besök där jag inhandlade nya stödstrumpor eftersom de jag hade under förra graviditeten tydligen var trasiga (insåg jag häromdagen när jag kände ett behov av att börja använda dem igen), ett par mjukisbyxor till Alice på rea, boken Allis Sprallis på rea, lite klistermärken på rea, ett par strumpbyxor till Alice och ett par Littlephant byxor till lillebror på rea. Läste Allis Sprallis som godnattsaga nu ikväll och Alice satt som ett ljus och lyssnade, ser det som ett bra betyg.