Inlägg taggade ‘växasäng’

Det stora paketet

Taggar

, , , , ,

Dela

I början på förra veckan kom ett stort paket hem till oss. Vi fixar och trixar med lösningar av förvaring i barnens rum och paketet jag beställde i mellandagarna är en av dessa lösningar. Innan jul fick Erik ta över Alice Expedit eftersom den passade bättre in i hans rum, sedan dess har Alice rum varit en katastrofzon. Alice har väldigt mycket lekmat och köksutrustning men ingenstans att förvara alla dessa saker, så ett större lekkök med bättre förvaring har vi spanat efter ganska länge. När jag hittade lekköket från Woodlii hos Jollyroom kunde vi inte låta bli att beställa det. Helt perfekt!

MG_0396.jpg
MG_0393.jpg

Både Alice och Erik älskar att ”laga mat” så köket är uppskattat av båda barnen. Jag har lite planer på att sätta in fler hyllor i skåpen för ännu bättre förvaringsmöjligheter och installera belysning över köksbänken och i ugnen. Jag funderar också på att montera bort gas-plattorna och sätta dit fyra vanliga spisplattor istället. Uppföljning på dessa planer får komma i ett senare inlägg.

MG_0403.jpg

Nästa steg blir att beställa en säng åt Erik, han börjar kännas lite stor för att sova i spjälsäng. Det kommer bli en växasäng precis som i Alice rum, jag är löjligt förtjust i just växasängar, de är så otroligt söta.

MG_0406.jpg

Första arbetsveckan efter semestern inleder vi med vab. Alice har svettats floder i natt och är snart nere i normal temperatur, men Erik har fortfarande feber och är kanonförkyld. Mina små stackars hjärtan, det är så jobbigt att se dem såhär mosiga.

 

 

En säng att växa i

Taggar

, , ,

Dela

I somras köpte vi en antik växasäng till Alice. Enligt säljaren så ska den vara från senare delen av 1800-talet. Jag har länge varit förtjust i dessa överdådiga växasängar, men är lite svagmagad när det kommer till äldre möbler eftersom de har en speciell doft. Så redan innan visste jag att om vi köper den här typen av säng till Alice så ska den målas (i vitt såklart) för då försvinner den där lukten som jag bara inte klarar av.

Vi började slipa och måla på altanen under sensommaren men han inte klart innan hösten kom med regn och rusk som tvingade in sängen i vardagsrummet. Alice började på förskolan och jag började jobba igen, sjukdomarna avlöste varandra och hela projektet stannade av. Men jag hade bestämt att den skulle vara klar till julafton eftersom vi skulle ha våra familjer här då och inte kunde ha en säng stående i vardagsrummet.

_MG_2202_editblog__MG_2207_editblog_

Sagt och gjort. Alice sov första natten i sin växasäng på lucia och hon fullständigt älskar den. Den har faktiskt fungerat oväntat bra, jag som har oroat mig så för dessa små tassande fötter som jag trodde skulle driva mig galen. Men när Alice sover så sover hon. Visst har hon också kvällar och nätter när hon är orolig eller krånglar men de är verkligen inte vanliga.

_MG_2869_editblog_

_MG_2884_editblog_

Så nu står den där, rummets juvel. Jag är så otroligt nöjd och såklart glad att Alice också verkar gilla den. Alice farmor har virkat en ljuvlig pläd i busiga färger efter mina önskemål och den passar verkligen perfekt till sängen med sin lite äldre stil men är ändå modern med sin lite barnsliga attityd. I docksängen ligger pläden Alice farmor virkade till henne som nyfödd, som hon hade i vaggan och senare i spjälsängen.

_MG_2875_editblog_

Hon växer vår lilla tjej! Det känns ändå skönt med en växasäng med höga kanter så att hon inte ramlar ur sängen, för hon brås på sin pappa och ligger allt annat än still när hon sover. Dessutom är den ju inte särskilt mycket utdragen ännu utan fortfarande en väldigt söt liten säng vilket underlättar för mig nu när spjälsängen åker upp på vinden i väntan på att lillebror ska få ta över den lagom till nästa jul eller så.

 

När drömmar går i uppfyllelse

Taggar

, , ,

Dela

Jag gillar ju som bekant att inreda Alice rum. I helgen har vi lyckats få väldigt mycket gjort i hennes rum som vi dragit oss lite för att ta tag i. Vi satte upp både mörkläggningsgardin och vanlig gardinstång samt en stor tavla som jag fick av mina kompisar som tonåring men som nu fått nytt liv i Alice rum efter att jag spraymålat den rosa för att matcha tapeten. Alice har persienner i sitt sovrum men på morgonen skiner solen direkt in i hennes rum så att det är lika just som mitt på dagen redan klockan 5 på morgonen. Eftersom vi inte vill gå upp klockan 5 så införskaffade vi en mörkläggningsgardin som komplement såhär på sommaren.

Jag hänger mycket på Pinterest som jag skrivit om tidigare och även en del på Styleroom. Jag prenumererar även på tidningen Family living och följer ett flertal bloggar. På alla dessa ställen inhämtar jag inspiration inte bara till Alice rum utan till hela huset/tomten. Någonstans bland all inspiration fick jag upp ögonen för växasängar, framförallt äldre antika sängar med flotta gavelkrön passande en prinsessa.

Eftersom vi antagligen kommer vilja slopa spjälsängen innan nästa sommar så måste vi ju renovera en växasäng den här sommaren (för att kunna arbeta utomhus) om vi överhuvudtaget ska ha en sådan säng. Så jag har hängt en hel del på blocket sista tiden. Tyvärr går dessa sängar som smör i solsken på blocket och i antikaffärerna så tar de hutlösa priser. Men så en dag förra veckan hittade jag en underbar säng i den stil jag letat efter. Jag ville inte betala 1900kr för sängen, vilket var vad kvinnan som lagt upp annonsen begärde så jag mailade och frågade ifall hon kunde tänka sig att sälja den till mig för 1500kr. Nja, hon ville gärna avvakta ett par dagar och se ifall hon kunde få vad hon begärt. I lördags hörde hon av sig och sa att hon fått flera bud på 1500kr och ett på 1700kr, men eftersom han som erbjöd 1700kr verkade så knepig så var hon beredd att sälja den till mig för 1500kr om jag fortfarande var intresserad. Så igår hämtade vi Alice framtida säng och min dröm om en härlig antik växasäng gick i uppfyllelse. Vi fick veta att sängen är från 1800-talets senare hälft och köpt i Stockholmsområdet av hennes syrra för 6000kr för ett antal år sen, sen hade hon köpt det av henne för 4000kr. Jag anser att vi har gjort ett kap. Nu ska vi bara måla den vit så kommer den att passa perfekt i Alice rum.