Inlägg taggade ‘Vällingby’

Lekdejt

Taggar

, , , , , ,

Dela

Idag var Alice och jag på fika hemma hos en av mammorna i mammagruppen. Alice verkade uppskatta sällskapet av 4 små grabbar och jag tyckte det var skönt att få lite vuxet sällskap under en tisdagseftermiddag.

Inga foton fick jag med från den här mysiga lekdejten med dessa underbara barn och deras härliga mammor eftersom Alice har dragit min telefon över golvet här hemma lite för många gånger nu. Linsen är så repig att den bara tar foton som är så blurriga att motivet blir oigenkännligt.  Tråkigt, men ett aktivt val från min sida egentligen. Jag förstår ju att en mobil inte klarar av att leka med en 6-12 månaders bebis. Men man väljer ju sina strider. Jag offrar mobilen för en lugn stund mellan varven.

Efter lekdejten somnade Alice som en stock redan när vi kom ut genom dörren. Jag vandrade runt i Vällingby tills Björn mötte upp oss efter jobbet. Det är galet mycket fina saker i affärerna just nu, både kläder och inredning! Önskar att jag hade pengar att ösa ur fickorna så att jag kunde köpa med mig alla dessa underbara ting, men jag får nog fortsätta sukta efter dessa ett tag till. Men jag lyckades inte med konststycket att hålla fingrarna i styr helt. Polarn o. Pyret har denna vecka 25% rabatt till medlemmar på sina leggings i blått och ljusrosa. Alice fick ett par blåa leggings och en tröja som matchar dessa.

Tröja leggings

Muffinsbuffé

Taggar

, , , , , , ,

Dela

Igår firade vi Björn ännu en gång. Den här gången tillsammans med närmsta vännerna. Eftersom vi nu var lite trötta på tårta efter Peters, Olas och Björns födelsedag så tyckte vi att det var dags för någonting nytt. Vi bestämde oss för att bjuda på muffinsbuffé.

_MG_0089_edit_

Det bjöds på hallonmuffins, björnbärsmuffins, chokladmuffins och kärleksmuffins. Mumsfillibabba!

_MG_0094_edit_

Björn fick en massa fina presenter. 2 scifi-böcker av Phillip K. Dick, presentkort på MediaMarkt (för tillbehör till kameran) och två VIP biljetter på Rigoletto. Vi funderar på att gå och se Les Miserables som sägs vara väldigt bra och har fått väldigt bra kritik.

Idag åkte vi en sväng till Vällingby och köpte en kameraväska till nya kameran. Både jag och Alice blev på bättre humör av att komma ut lite efter att ha varit instängda hela förra veckan i den här eländiga förkylningen som fortfarande spökar.

_MG_0137_blog_

10-månaderskontroll

Taggar

, , , ,

Dela

I morse vaknade jag också snorig och jävlig. Typiskt mig att bli smittad. Men det kanske inte är så konstigt när Alice övade på att pussa mig i måndags med snor rinnande från näsan. Även om dessa pussar var slemmiga så var det ju hur mysigt som helst att hon vill pussa mig. Man tar vad man får liksom.

Alice

Idag hade vi tid hos BVC för sista läkarkontrollen (10-månaderskontrollen). Lite stressad var jag när Alice vägrade att äta sin mat innan vi skulle åka. Vi har märkt att hon äter väldigt lite när hon är sjuk. Hela vägen dit hörde jag barnmorskans uppmaning vi fick redan vid inskrivningen:

– Är det någon gång ni ska hålla tiden så är det de få gånger ni ska träffa doktorn.

Vi lyckades i alla fall komma i tid med säkert hela 3 minuter till godo. Pust! Godkänd blev hon också vår underbara tjej. Det känns alltid som lite antiklimax att gå till BVC. Man har så stora förväntningar på deras undersökningar och sen händer det typ ingenting. När vi är på återbesök på KS så går de igenom ett flera sidor långt häfte med saker: reflexer, utveckling m.m. Idag lyssnade doktorn på hennes hjärta, klämde henne på magen och konstaterade att hennes vikt- och längdkurvor såg bra ut. Tack och hej, nu träffas vi inte fler gånger.

 

 

 

Fettisdagen

Taggar

, , ,

Dela

Ja, idag är det fettisdagen. Alice och jag har besökt Ikea för att inhandla nya toalettborstar. Men som alltid när man går på Ikea hittar man fler roliga saker. Jag köpte en födelsedagspresent åt Alice (tänk att hon fyller ett år om mindre än 2 månader!), vad det är får ni se här på bloggen efter hennes födelsedag. Jag köpte också tre magnetiska burkar åt Alice som ska få sitta på frysen. Då har hon något att leka med när jag lagar mat. Till sist köpte vi en hängare för scarfar/halsdukar.

När vi var klara på Ikea mötte vi upp min mamma och Peter i Vällingby. Där gick vi på Pallas och avnjöt en varsin semla. Mums! Då visste jag inte att Björn skulle köpa med sig semlor hem ifrån Tösse. Jaja, blir en riktig fettisdag idag.

Inställda festligheter

Taggar

, , , ,

Dela

I helgen skulle det ha varit kalas både lördag och söndag. Det blev inte så. Min pappa blev sjuk så vi fick ställa in Peters firande på lördagen ihop med familjen. På söndagen skulle vi ha firat Casper som också fyllde år på lördagen men det blev framskjutet eftersom Caspers mormor och morfar kom hem från USA och hans familj skulle fira en lite försenad julafton. Jaha, så vad skulle vi då hitta på som varit fullbokade hela helgen och nu stod helt utan planer?

Jo, vi gjorde ett eget litet kalas hemma hos oss för Peter på lördagseftermiddagen. Vi dukade fint med girlanger och bakade en tårta. Det var bara Peter, Helen, Björn, jag och Alice men det var mysigt ändå, och gott! Vår födelsedagspresent till Peter blev en plats i Stockholms stads bostadsförmedling. Kanske inte så kul men förhoppningsvis användbart eller åtminstone en säkerhet för framtiden. Alice fick äta tårta för första gången på egen tallrik.

På kvällen kom Ola över som var barnvakt åt Noel medan hans mamma och pappa var på bröllop. Alice tyckte det var roligt med en lekkamrat och ville leka med allt som Noel lekte med, vilket kanske inte riktigt uppskattades. Jonas kom också över lagom till middagen. Lördagen lyckades alltså bli riktigt trevlig tillslut.

Idag fick jag lite sovmorgon när Björn och Alice gick upp vid nio. Det var jätteskönt särskilt eftersom jag hade sovit oroligt på grund av en mardröm i klass med skräckfilm med mig som huvudrollsinnehavare. På eftermiddagen överraskade Björn mig med att faktiskt gå med på att åka en sväng till Vällingby och titta runt lite. Ännu mer förvånad blev jag när han faktiskt köpte både strumpor och en tröja! När Alice somnat för kvällen tittade vi på ett avsnitt ur andra säsongen av Game of Thrones som vi tittar igenom ännu en gång för att fräscha upp minnet inför den kommande tredje säsongen.

Helgen blev inte så dum ändå, nu får vi se vad den här veckan har att komma med för spännande saker.