Inlägg taggade ‘utveckling’

Bloggtorka

Taggar

, , , ,

Dela

Det har inte blivit så många inlägg senaste tiden då jag drabbats av extrem bloggtorka. Jag har inte alls haft någon lust att skriva och när jag inte har det så ser jag ingen anledning att tvinga fram någonting heller. Kanske beror det på att jag äntligen har fått sinnesfrid efter att ha landat ett nytt jobb, kanske beror det på att jag fastnat för tv-serien Mad Men och tittat igenom 6 säsonger de senaste två veckorna, kanske beror det på det fina vädret som jag och barnen har varit ute i länge efter förskolan nästintill varje dag, kanske är det en kombination av alla dessa tre saker eller någonting helt annat. Hur som helst har det inte blivit särskilt många inlägg sista tiden. Det har inte hänt några superspännande saker heller, vardagen har rullat på som vanligt. Valborg stannade vi faktiskt bara hemma, vi nattade barnen som vanligt vid kl. 20 och tittade på en film tillsammans. Det kändes lagom för oss i år.

Erik har haft en utvecklingsspurt senaste tiden och springer och dansar hejvilt här hemma. Kul att hans intresse för musik utvecklas, kanske blir han också danstokig precis som sin mamma? Att han springer tror jag beror helt på överlevnadsinstinkt, springa eller bli nersprungen av sin syrra, typ. Eftersom vi har vistats väldigt mycket utomhus senaste tiden så har vi hunnit besöka en hel del lekparker till båda barnens förtjusning. Erik plockar gärna med stenar, gräver lite i sandlådan eller gungar. Alice vill klättra på allt(!) och prova allt.

_MG_2786_svartvit_

Idag var jag på min nuvarande arbetsplats och skrev på min uppsägning. Det känns skönt att allting är klart nu och äntligen kunna njuta av de sista månaderna av föräldraledigheten. Det känns verkligen som att ett nytt kapitel av mitt liv startar i höst när båda barnen kommer gå på förskolan och jag börjar arbeta på en ny arbetsplats. Jag kommer bara att arbeta 75% också, vilket känns väldigt skönt. Det känns dumt att lämna sina barn för att ta hand om andras barn istället, så det här känns som en bra balans för oss. 

Ett väldigt glädjande besked fick jag också idag. Pappa var inne hos läkaren på sin årliga kontroll av cancern, testerna har han ju såklart lämnat vid flera tillfällen senaste tiden, men idag var det dags för DET samtalet. Hans metastaser har minskat(!), tydligen tar de här ”bromsmedicinerna” så pass bra att om vi har tur så kanske de rentutav försvinner med tiden. Att den här ”bromsmedicinen” har den här effekten är tydligen inget man går ut med till patienterna förrän man faktiskt ser resultat eftersom det är så många som aldrig får de här glädjande beskedet. Tacksamhet!

Att vara barn nummer 2

Taggar

, , , ,

Dela

Vi fotograferar väldigt mycket i vår familj. Det kanske har framgått här på bloggen redan? Bloggen är lite av vårt fotoalbum för vi framkallar inga bilder. Det händer att vi skickar efter ett fotoalbum, men senaste var nog vårt bröllopsalbum från 2010. En del bilder skriver vi ut själva här hemma och sätter in i ramar och några utvalda hamnar i den digitala fotoramen.

Igår hade jag en liten fotosession med Erik här hemma. Vi har väldigt få foton där bara han är med. I alla fall väldigt få bilder som inte bara är tagna i farten eller med mobilkameran. Det blir nog lätt så med barn nummer 2, att man fotar barnen tillsammans och att man helt enkelt inte har lika mycket tid som man hade med första barnet. Men igår passade vi på när Alice var på förskolan.

_MG_2264_editblog_

Jag tyckte att det passade bra att få med Bobby car:en eftersom att Erik för bara ett par dagar sedan lärde sig att kliva på och av den alldeles själv. Sen fick den ju honom att stanna framför kameran också. 😉

Tänk att vår lilla kille snart fyller 1 år! Idag reste han sig upp helt själv utan stöd och han kan redan stå utan stöd korta stunder. Vi bara väntar på att han ska våga ta de där första stegen, de kan inte vara långt borta nu.

_MG_2290_editblog_

Ikväll firar vi pappa Björn som fyller hela 30 år idag! Hipp, hipp, hurra! Hoppas på att hinna skriva och posta ett blogginlägg om firandet redan ikväll.

Jullov

Taggar

, , , , , , ,

Dela

Nu är det äntligen jullov! I alla fall för Alice som är ledig i tre veckor framåt, Björn kommer att ta ut semester och föräldraledighet och är också hemma med oss dessa veckor. Det ska bli så otroligt mysigt att få spendera extra mycket tid tillsammans. Det år Eriks första jul och första julen som Alice längtar efter tomten och alla julklappar. Alice funderar mycket kring just tomten och frågar ofta om hon kommer få några julklappar och försäkrar sig också om att Erik kommer få julklappar. Gullunge! Vi läser böcker om julen och tomten och har tittat på julfilmer som Junibackens jul, Polarexpressen och några av Disneys kortfilmer. Så det blir många frågor och diskussioner kring ämnet, vilket såklart är superkul. Vi har en liten trotsig två-åring här hemma, som kanske inte känner sig så snäll alla gånger? Hur många dumheter får man göra innan man blir utan julklappar? Men självklart kommer tomten att hälsa på våra snälla barn på julafton. Trots är ju ändå ett sätt att utforska sig själv samt sina och andras gränser. Jag märker ofta att hon bara lådsas vara arg för att prova, eller lådsas vara ledsen för att få en reaktion.

_MG_5788_editblog_

Häromdagen kom det faktiskt snö! Det kom så pass mycket att jag kunde ta med mig pulkan när jag hämtade Alice på förskolan. Såklart var Alice alldeles lyrisk över både snön och pulkan så det blev till att åka pulka till förskolan dagen efter också när det hade blivit lite varmare ute igen och det var blötsnö som höll på att smälta bort. Rena rama träningspasset att dra både vagn och pulka i blötsnö, men vad gör man inte för sina barn. Man vet ju inte hur många dagar med snö vi får den här vintern? Nu hoppas jag på ett julmirakel med massor av snö på julaftonsmorgon. För visst kommer mycket av julstämningen med snön, eller vad säger ni?

IMG_1507 IMG_1508

För ett par dagar sedan insåg vi att det är dags att ta få Alice att sluta med napp, hennes tänder har börjat påverkas negativt. Alice är ju väldigt fäst vid sina nappar så det är tufft. Det tar exempelvis väldigt lång tid för henne att somna nu. Men hon hanterar det ändå över förväntan, visst frågar hon efter nappen och gnäller lite, men det blir inga hysteriska utbrott som jag hade förväntat mig och på förskolan fungerar det tydligen klockrent. 

Erik kryper omkring här hemma som om han aldrig gjort annat och vi behövde aldrig vänta fram till jul med att han skulle börja ställa sig upp, för det gjorde han bara någon dag efter han började krypa. Stadigare och stadigare blir han och med det såklart också modigare och modigare. Idag upptäckte han att man kan sno saker om man ställer sig upp vid soffbordet eller tv-bänken. 

 

8 månader ♥

Taggar

, , , , ,

Dela

Igår blev vår lilla Erik 8 månader! Tyvärr fick han inleda sin åttonde levnadsmånad med feber. Idag har han mått lite bättre, han är inte lika varm, äter bättre och känns i alla fall lite piggare även om han är trött och lite klängigare än vanligt. Det blev inte många timmars sömn för oss den här helgen pga. Eriks feber. Alice har alltid sovit extra bra när hon haft feber men Erik är precis tvärtom, han skriker, gråter och kan absolut inte sova. I natt sov han faktiskt bättre, så vi får hoppas att han blir bättre snabbt nu. 

IMG_1401

Skönt att få sova bredvid storasyster när febern härjar i kroppen.

Idag har jag ägnat mig åt att slå in Alice julklappar. När jag satt där på golvet med julpapper, tejp och sax så kom Erik plötsligt krypandes för att norpa saxen. Wohoo! Han kryper! Tänk att det skulle krävas lite julkappsinslagning för att få fart på pojken. Men han är lite lurig, för han sitter gärna där på rumpan och pillar på någon leksak i lugn och ro, för att sen när man minst anar det sätta full fart mot första bästa sak man inte får leka med. Oj, oj, oj, det kommer att bli en omställning det här.

IMG_1403_editblog_

Film på första krypet finns på min Instagram, kika gärna in där!

Annars är vår lilla 8 månaders kille just nu en väldigt glad prick som gärna skrattar åt sin storasysters alla bus, roligast är det när hon hoppar i soffan som hon inte får, då skrattar Erik i takt med att mamma och pappa skäller och det enda Alice hör är Eriks skratt. Erik sover fortfarande bredvid mamma och vill helst sova näsa mot näsa med mamma och med sin hand i mammas hår. De nya 8 månaders matburkarna är lite läskiga eftersom det är små, små bitar i dem, men det går oftast ganska bra. Erik har börjat ställa sig på knä mot saker och försöker hiva sig upp, men är inte riktigt där ännu. Han sover ganska lätt och vaknar om man för lite för mycket oväsen runt honom, inte helt enkelt när man har en vild storasyster som hellre springer än går, snurrar tills hon ramlar ihop och gärna gör diverse glädjetjut titt som tätt. Erik säger mammamamamma när han vill till mamma eller när någonting inte är bra. Pappas skägg är roligt att ta på, men just nu föredrar han mamma vilket såklart gör att även storasyster vill ha mammas uppmärksamhet, det är inte alltid lätt eller tacksamt att vara pappa. 

Ska vi våga gissa att han ställer sig upp mot saker fram till jul?

Min prins! ♥

Taggar

,

Dela

Erik blev hela fem månader i lördags. Tiden har klyschigt nog gått vansinnigt fort sen han föddes. Redan innan femmånaders dagen hade han lärt sig att sitta och sitter nu hyfsat stadigt även om han ibland tappar balansen och far i golvet, så det gäller att bylsa upp med kuddar och filtar för att akta hans lilla huvud.

Vi har börjat lite smått med smakportioner och hittills är banan favoriten. När man sitter och äter verkligen stirrar han intresserat på maten, så det här kommer nog att bli en matglad liten kille. Inför femmånadersdagen tog vi även bort Stokke-stolens newborn set (en slags babysitter monterad på stolen), eftersom det värsta han vet är att ligga ned på rygg just nu, och presenterade Stokkes baby set (högt ryggstöd och bygel) istället.

Alice är den mest roliga och intressanta lilla människan i världen om man ska tro Eriks blickar och hysteriska skratt. Nu när han sitter har de ännu större utbyte av varandra och Erik får alltid vara med när vi leker här hemma efter förskolan, även om det oftast innebär att han sitter med i samma rum och tittar intresserat medan Alice springer fram och tillbaka.

Vår älskade lilla kille. Min prins! Du är så otroligt älskad, precis som din syster.

_MG_5395_Erik5manader_

Fokusera och upptäcka saker

Taggar

, ,

Dela

Vår lilla kille har börjat upptäcka saker runt omkring sig. Han har i nån veckas tid uppskattat sin fjäril som sitter på hans stokkestol i köket och för ett par dagar sen upptäckte vi att han gillar fjärilarna som sitter fast på undersidan av ett överskåp ovanför skötbordet. Så idag plockade vi fram Alice gamla babygym. Erik smällde av ett leende till fjärilen (hemskt vad mycket fjärilar vi har här hemma!) som dinglade ovanför honom efter bara några sekunder och efter en stund kom det även små glädjepip. Alice var ju såklart också tvungen att prova gymmet och lekte en lång stund med sin lillebror innan hon tröttnade för att leken inte fick utvecklas så vilt som hon hade önskat. När jag ser dem tillsammans så vet jag att vi gjorde rätt som skaffade ett syskon till Alice och att vi gjorde rätt i att inte vänta längre med att skaffa ännu ett barn. Det lyser i deras ögon när de tittar på varandra och det märks att de uppskattar varandras sällskap. Syskonkärlek!

_MG_0954_editblog_

Det är lustigt hur olika barn är redan från början. Erik har ett stort närhetsbehov och vill nästan konstant sitta i min famn (för pappas duger inte särskilt ofta) och har fortfarande inte sovit en hel natt i sin egen säng. Alice låg alltid i sin säng eller vagga när hon sov, hon hade inte alls samma närhetsbehov. Har funderat på ifall det berodde på hennes start i livet, hon fick ju ligga själv nästan hela sin första vecka i livet förutom de stunder vi hälsade på. Olika är de i alla fall. Jag är så tacksam för att få se dessa små mirakel växa och utvecklas som individer.

14 månader & överöst med nyckelpigor

Taggar

, , , ,

Dela

Nu har vi en tjej här hemma som är hela 14 månader gammal! När man får barn går verkligen tiden ännu snabbare, antagligen för att det blir mer påtagligt när man faktiskt kan se att någon i huset hela tiden växer. När det bara var jag och Björn här hemma så tänkte man ju inte direkt ofta på att man åldras eller att man har lärt sig någonting nytt. Men numera så händer det nya saker hela tiden och Alice växer hela tiden både kroppsligt och kunskapsmässigt.

I måndags blev Alice alltså 14 månader och förvånade oss med att själv klättra upp på gunghästen, gunga och sen kliva av. Hon var glad, pappa sjukt stolt och jag grät en glädjetår. En perfekt stund i livet!

Regniga dagar måste vara nätbutikernas dröm. I söndags när det var tråkväder beställde jag en ryggsäck åt Alice. Alice har sen tidigare en haklapp och en vattenflaska i matchande mönster av märket Skip hop. Skip hop gör underbart färglada och ofta väldigt praktiska barnprodukter och jag föll såklart pladask för deras produkter.

I väskan ska Alice få packa ned sina leksaker när vi ska ut med husvagnen i sommar. Sen kommer den säkert väl till pass när hon börjar på förskolan i slutet på september.