Inlägg taggade ‘upptäcka’

Lekdejt

Taggar

, , ,

Dela

Idag har vi varit i Vallentuna för en lekdejt med barnens syssling Andreas och hans mamma Jessica. Det var ett mycket uppskattat påhitt tyckte barnen som trivdes i varandras sällskap. Alice ville ta med sig Andreas hem.

Efter fika, lek med Andreas spännande leksaker och lite dans till ett dansprogram på TV:n så trotsade vi aprilvädret och gick ut i den otroligt fina lekparken som de har precis utanför huset. Det är så roligt att Erik kan gå nu, att han får vara med och upptäcka saker. Han gillar spadar och fnissar när han åker ned för rutschkanor. Alice är överallt på en gång, vill gunga, klättra, leka i sandlådan och åka ned för högsta rutschkanan. Barn är så härliga med sin överflödande energi och upptäckarglädje, det smittar till och med av sig på en trött småbarnsmamma som sovit alldeles för lite sista tiden. 

IMG_2044_editblog_  IMG_2046_editblog_
IMG_2047_editblog_IMG_2048_editblog_

Första promenaden ute i det fria

Taggar

, , , , , , ,

Dela

Efter utförsäljningen igår åkte vi till Skärholmens centrum. Där införskaffade vi en skaloverall till Alice. Det blev en Kaxs ifrån Kappahl efter att ha kollat in både Lindex regnoverall och Polarn o. Pyrets skaloverall också (Klicka på länkarna om du vill se hur de olika varianterna ser ut!).

Kaxs variant kändes schysst, var finast (enligt mig) och låg i en prisklass som känns ok för ett plagg som ska slitas och slängas med under en väldigt kort period. Man vill ju inte behöva köpa en ny för att den första går sönder och man vill ju inte slänga ut hur mycket pengar som helst på något som kommer rulla runt i sandlådan och antagligen kommer möta en och annan hundbajs/kattbajs/harplutt och annat okänt klet. Men när den inte är skitig kan det ju vara kul att den är fin också.

Glad Alice

 

När vi parkerat bilen i garaget fick Alice på sig overallen så att hon själv kunde gå hem. Det tog en stund och flera fall på baken innan vi kom hem men Alice såg väldigt lycklig ut. Overallen gjorde sitt jobb och höll Alice torr och ren, och trotts slask,  is  och grus syntes det knappt att den använts när vi väl kom in.

Alice verkade stormtrivas ute och stannade för att titta på massor av saker. Hon stod där och pratade massor, lite synd att man inte fattar ett enda ord hon säger. Flygplan och fåglar var mycket intressant och det har jag inte sett att hon lagt märke till tidigare. Tänk vad mycket vår lilla tjej har att upptäcka!