Inlägg taggade ‘Underbara barn’

underBARA BARN mässan 2013

Taggar

, , , , ,

Dela

Igår besökte vi underBARA BARN mässan. Jag har sett fram emot den väldigt länge nu, typ sen förra mässan och då besökte jag den ju faktiskt två gånger. I år är jag gravid så det får faktiskt räcka med ett besök, jag är fortfarande trött efter gårdagen. Jag har vissa montrar jag ser fram mer emot än andra, men tyvärr var flera av de jag sett fram emot att besöka inte där i år. Geggamoja är ju en favorit, där tittade vi runt extra länge. Alice fick en mössa ur deras senaste kollektion, en grön med prickar. Vi tittade också länge på deras gosedjur ”Doddi”, men ingen av dessa söta hundar fick följa med oss hem eftersom jag aldrig kunde bestämma mig för vilken av alla vi skulle köpa.

_MG_2489_editblog_  _MG_2491_editblog_
_MG_2500_editblog_
 _MG_2492_editblog_
_MG_2504_editblog_

Vi köpte en bulglass-tröstis som man tar fram när man slagit i huvudet och behöver kyla en bula. Självklart var vi då också tvungna att köpa lite tröstis-plåster också men dessa kommer vi bara ta fram när Alice gör sig riktigt illa. Vi köpte också med oss två påsar med vaniljkrokar, kladdkritor, akvarellpennor, glittergele och några smoothies. Vi tecknade också en gravidförsäkring ,den utökade varianten denna gång eftersom vi lärde oss en läxa med Alice. Sen köpte vi faktiskt inte fler saker. Men vi hämtade såklart ut Loppi-påsen och fick med oss en del freebies från de olika montrarna bl.a. reflexer, en nalle och blöjor.

När vi kände oss klara drällde vi faktiskt in på chokladmässan och Hem & Villa mässan också. Där köpte vi ett 1/2kg choklad, så här ska göras chokladpraliner. Det blev två choklad-björnar och tre stänger också. Men oj, oj, oj så mycket folk det var kring chokladen, gick knappt att komma fram. Hem & Villa mässan var inte särskilt intressant så när som på Leilas monter.

_MG_2509_editblog__MG_2516_editblog_

Tur att vi köpte en mössa åt Alice på mässan för det var ruskigt kallt när vi skulle åka hem och vi hade glömt mössan hemma. Vi provade faktiskt en rosa variant också som var jättefin men jag tror att den här gröna passar bättre ihop med alla hennes rosa ytterkläder. Dessutom har hon ju redan en rosa mössa med ränder.

_MG_2520_editblog_

När vi kom hem var vi ganska matta efter dagens alla mässor. Men Alice röjde runt ändå och jag var bara tvungen att kolla igenom allt vi lyckats få med oss hem.

_MG_2527_editblog_

Friskare och pratigare

Taggar

, , ,

Dela

Ännu en VAB-dag idag, som jag nämnde redan igår. Konstigt hur rastlös man bli av att bara sitta hemma nu när man börjat jobba igen och det händer massor varje dag. I morgon ska vår lilla vilde i alla fall få gå till förskolan igen, idag har hon ätit bra, varit mindre snorig och hostig och känts piggare så nu kör vi.

Alice språk utvecklas väldigt mycket just nu och det kommer hela tiden nya ord som sova, vovve, bil, sitta m.m. Hon försöker verkligen härma ord vi säger och det är lika härligt och upphetsande varje gång ett nytt ord ploppar ut. I övrigt har hon kommit på att hon gärna vill sitta på våra köksstolar och kontorsstolar eftersom man når en massa kul från dessa stolar, och råkar man titta åt ett annat håll så sitter hon plötsligt på bordet eller står på fönsterbrädan.

I helgen ska vi besöka underBARA BARN-mässan som finns vid Stockholmsmässan 4-6 oktober. Det blir tredje året i rad nu som vi besöker underBARA BARN men jag måste säga att det i alla fall har varit mer givande för mig att besöka mässan efter vi fick Alice. De säger att de vänder sig till gravida och föräldrar med barn upp till sex år men när vi väntade Alice så visste vi ju inte då om hon skulle vara en tjej eller kille vilket begränsade möjligheten att shoppa. Tyvärr är det ju samma historia med bebisen i magen även denna gång men nu har vi ju Alice att fynda åt.

Ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på bilderna nedan men ibland har man bara mobilen till hands när magiska stunder som denna inträffar.

Photo 2013-10-02 20 01 50 Photo 2013-10-02 20 01 55

Photo 2013-10-02 20 01 57 Photo 2013-10-02 20 02 00

Underbara barn

Taggar

,

Dela

I fredags var vår lilla familj på Underbara barn mässan. Det var roligare i år när jag inte har foglossning. Fick med mig mer gratisprylar hem i år också och det är ju ett stort plus när inträdet är svindyrt. Det fanns en hel del bra mäss-erbjudanden också som jag såklart inte kunde låta bli. Geggamojja som är ett av mina favorit-klädesmärken för barn fanns på plats så där handlade vi en del. Alice fick en fleecefodrad mössa, en halkrage, strumpbyxor och strumpor från Geggamojja.

Fler saker vi köpte var två helt underbara prinsessklänningar för utklädningslek (som kommer lekas först om några år såklart), en prinsesskrona, en tomteluva och en tavla. Eftersom mässan var så bra så besökte jag den en gång till på lördagen tillsammans med Carro. Längtar redan till mässan nästa år!

Alice tyckte nog också att mässan var rolig eftersom hon fick sitta upp i vagnen hur mycket hon ville och ibland tog ju mamma och pappa upp henne för att larva lite.