Inlägg taggade ‘ultraljud’

Sista besöket hos barnmorskan

Taggar

, , , ,

Dela

Idag var jag på det sista inbokade besöket hos barnmorskan. Ingen bebis ännu alltså. Allt såg bra ut i alla fall, lillebror är nu helt fixerad och kommer ingenstans vilket känns väldigt skönt. I morgon ska vi ringa till KS för att boka in ännu ett ultraljud som ska ske på måndag om ingen bebis dykt upp. Man tittar så att allt ser bra ut och bokar in en igångsättning innan vecka 42 är över. Om de inte ser något oroväckande förstås, då blir det igångsättning direkt på måndag. Jag tycker att lillebror ska vara ute innan helgen är över! Hatar den här eviga väntan, börjar kännas som att det aldrig ska komma någon bebis, som att jag hittat på hela graviditeten.

Farmors begravning har fått ett datum. Jag har aldrig varit på begravning förut så det känns lite läskigt, särskilt eftersom vi ska ta med oss både en tvååring och en nyfödd bebis. Samtidigt känns det lite skönt att ha dem med sig som distraktion. Det blir en väldigt liten skara sörjande på plats och alla står mig väldigt nära, så det ska säkert gå bra. Det gör mig ledsen att farmor aldrig fick träffa sitt andra barnbarnsbarn, det var ju så väldigt nära, och jag tror att hon hade velat det.

DSCN5399_edit_

Hittade den här bilden på farmor och mig från julen 2002. Tyckte att den var så härlig just för att det är såhär jag kommer ihåg henne, glad och med tindrande ögon.

 

Tillväxtultraljud

Taggar

, , , , ,

Dela

Idag var det äntligen dags för tillväxtultraljud. Jag har verkligen sett fram emot den här dagen, inte så mycket för att få se bebisen (honom träffar vi ju snart ändå), utan snarare för att få bukt på min oro. Jag har drömt väldigt mycket sista veckan och det är första gångerna lillebror har varit med i drömmar, men alla drömmar är konstiga eller rena mardrömmar. Oro inför förlossningen som spökar? Jag har fasat lite för att lillebror kanske ska vara större än Alice var eftersom pojkar generellt är större än flickor och för att historien därmed ska upprepa sig. Men så var inte fallet, lillebror borde ligga runt ca. 3,4kg nu och enligt uppskattningen så borde han inte passera 3,9kg om han bestämmer sig för att komma ut kring beräknat förlossningsdatum. Vi vill alltså inte gå över tiden och låta honom ligga där inne och gotta sig, men det vill väl ingen gravid kvinna?

Det känns så otroligt skönt! Dessutom ligger han kvar med huvudet nedåt! Nu är lyckan total om barnmorskan nästa vecka kan berätta att han ligger fixerad och redo. Du är välkommen ut i världen nu lillebror! Tyvärr fick vi inga bilder med oss hem eftersom det knappt gick att se något på skärmen. Det är tydligen svårt så här sent i graviditeten eftersom det är så trångt. Men som sagt, snart får vi ju se honom i verkligheten så det spelar egentligen ingen som helst roll. Vi fick i alla fall återigen bekräftat att det är en liten kille där inne, så jag har inte slängt våra pengar i sjön på alla söta små pojkkläder.

Apropå kläder så har Polarn o. Pyret släppt fler plagg ur vår/sommar kollektionen, bland annat två av deras populära snurrklänningar. Jag blev ju såklart eld och lågor när jag såg detta. Alice hade två snurrklänningar förra sommaren från tidigare kollektioner som jag köpt på rea och de var helt underbara. Så idag efter vårt besök på KS åkte jag till Polarn o. Pyret vid Bromma Blocks för att se till att Alice i år har årets modell. Det fick bli den rosa med vita prickar även om den andra också är väldigt fin. Tur att jag inte åkte dit på förmiddagen för när jag kom dit höll de på att plocka upp dem ur kartongerna. De rear också ut en del vinterplagg så jag passade på att köpa en fleece till nästa vinter åt Alice, lite synd att de inte hade några fleecebyxor kvar i samma färg men, men.

Tips! Om du surfar in på www.my-deal.se så får du upp erbjudanden från olika butiker i Bromma Blocks. Ett erbjudande ger 20% på valfritt plagg hos Polarn o. Pyret, men det finns en massa bra andra erbjudanden också.

_MG_0508_editblog_ _MG_0537_editblogg_
_MG_0520_editblog_ _MG_0515_editblog_

Jag är ju som ni säkert redan förstått lite tokig i Polarn o. Pyrets kläder, men det måste faktiskt inte alltid vara från den senaste kollektionen. Jag handlar mycket av deras kläder på rea och försöker för det mesta vänta in bra erbjudanden, kuponger eller mina bonuscheckar (som du får när du handlar som medlem). Utöver det har jag faktiskt klickat hem ett flertal av deras plagg från Tradera. Igår fick vi exempelvis hem en softshelljacka i nyskick, den ser faktiskt oanvänd ut. Jag brukar i och för sig helst köpa oanvända plagg med lappen kvar, men plagg som säljs i fint skick/nyskick kan också funka till rätt pris. Både jag och Alice är väldigt nöjda med jackan, så nu längtar vi ännu mer efter vårvärmen.

_MG_0531_editblog_

Det är jag som bestämmer mamma!

Taggar

,

Dela

Idag var det äntligen dags för extrakontrollen hos barnmorskan. Det var nu vi skulle få veta hur vi ska gå vidare med lillebror som bestämt sig för att ligga med rumpan först. För vänt sig har han inte! Han har bökat och stökat där inne sen förra besöket men huvudet ligger ändå alltid i slutändan kvar under höger tutte. Jäkla envis unge! Igår kväll när jag skulle sova bökade han värre än någonsin och det tog evigheter att somna.

Alice tyckte det var jobbigt att bli lämnade på förskolan idag, stackarn trodde nog att vi skulle hitta på något jättekul tillsammans idag eftersom pappa inte åkte till jobbet och vi åkte iväg med bilen på morgonen. För att sen bli lämnad på förskolan! Hon började protestera redan vid grinden, vilket aldrig tidigare har hänt. Numera är hon dessutom alltid glad när hon kommer till förskolan och lämningarna går som smort. Men inte idag! Hennes rutiner var förstörda och hela världen hamnade upp och ned. Det är aldrig kul att lämna henne när hon är ledsen.

När vi väl klev in hos barnmorskan började jag genast beklaga mig och berättade att lillebror minsann inte hade vänt sig. Att jag kände hur han bökade men aldrig kom runt, utan ”fastnade” vid höger höftben varje gång han buffade omkring därinne. Barnmorskan lyssnade på mitt klagande och tog fram ultraljudet som hon redan hade rullat in. ”Vi tar en titt!”

Han bara visar vem det är som bestämmer.

Vem tror ni låg precis som han skulle och sjunkit ned ordentligt? Jo, bråkiga lillebror. På nåt sätt har han lyckats lura sin mamma och faktiskt vänt på sig. Han låg riktigt bra dessutom enligt barnmorskan, även om huvudet fortfarande är ruckbart, och hon tror inte att han kommer kunna vända sig igen även om risken finns. ”Han bara visar vem det är som bestämmer.” Säger barnmorskan och blinkar åt mig som kände mig lagom dum efter allt beklagande.

På min önskan bokade vi in ännu en extra koll nästa vecka eftersom jag är orolig för att han ska vända sig igen utan att jag märker det. Men oj så skönt! Tänk att man kan ha så fel. Två gånger i rad dessutom! Så nu får vi vänta ca. fyra veckor till på lillebror, om han inte bestämmer sig för att titta ut tidigare eller om tillväxtultraljudet inte tyder på jättebebis så vi måste starta allting lite tidigare. Men nu känner jag mig lugnare och kan fortsätta fokusera på mitt boande i lugn och ro. Busunge! Inte skrämma mamma sådär!

Lillebror har redan en plats i garderoben

Taggar

, , , , , ,

Dela

Jag kunde inte hålla mig särskilt länge från att shoppa loss efter vi varit på rutinultraljudet och fått veta att det ligger en lillebror i magen. Redan tidigare hade jag gått igenom Alice nu för små kläder och lagt de mer könsneutrala plaggen i en egen låda åt det kommande syskonet. Mest för att jag ville att graviditeten skulle kännas mer verklig, men det var ändå ultraljudet (precis som med Alice) som gjorde det hela verkligare. Nu vet vi att det är en pojke, hon som utförde ultraljudet var helt säker eftersom hon kunde se både snopp och pung (jag och Björn fattade inte vad vi tittade på så vi får lita på hennes ord).

Nu när vi vet att det är en pojke där inne börjar man ju såklart titta lite extra i klädbutikerna. Alice hade inte (och har nog fortfarande inte) särskilt mycket könsneutrala kläder, mest rosa och kläder med puffärmar och andra ”tjejiga” detaljer. Jag ångrar verkligen inte det, jag kommer fortsätta köpa de kläder jag tycker är fina åt Alice även om hon får en lillebror som sen inte kommer att få ärva allt. Jag älskar klänningar, färgen rosa, rosetter, glitter och andra mer ”tjejiga” saker, jag hoppas såklart också på att Alice också kommer att göra det när hon ska få vara med och välja. Jag var själv inte mycket för klänningar och tofsar när jag var liten.

Just nu gillar Alice djur (särskilt Mjau = katter) så därför har det blivit mer kläder med djur på sista tiden. Jag älskar kläderna från Lipfish de har så härliga färger och gulliga djur. Alice uppskattar dem också, det blir som att man konstant bära runt på sitt gosedjur. Många av deras kläder är dessutom könsneutrala vilket såklart är väldigt praktiskt om man som oss får både en flicka och en pojke. För jag är inte ute efter att ingenting ska få ärvas, där man kan vara praktisk utan att tumma på någonting är ju valet givet. Vår tanke är till exempel att barnen kommer att få jackor i kanske mer könsindelade färger medan byxorna får gå i en mer neutral färg som exempelvis svart (som matchar det mesta), på så sätt kan lillebror ärva byxorna men få egna jackor. Och eftersom Alice skalbyxor är svarta så köpte vi även fodrade stövlar i svart så dessa kommer antagligen lillebror att knalla runt i om 2 år.

Hur som helst så kunde jag inte hålla mig, jag har redan köpt några nya plagg till lillebror. Älskar de där första pyttesmå kläderna som de växer ur så snabbt.

HängselbyxorOverall

BodyPyjamas
Bilder: Lindex.se

Tittut bebisen!

Taggar

,

Dela

Ultraljud1_editblog_

Ja, här är han vår lilla kille. En till synes helt frisk liten krabat som helst bara ville trycka sig längre in i mammas magen när ultraljudsteknikern ville undersöka varenda liten vrå av honom. Allt såg bra ut (inga markörer som vi fick med Alice) vilket känns väldigt skönt. Jag har varit lite orolig inför dagens ultraljud eftersom jag knappt känt bebisen och med Alice kände jag tydliga sparkar vid tiden för rutin ultraljudet. Det visade sig att jag denna gång har moderkakan i framvägg vilket tydligen kan påverka hur tidigt man känner sparkarna och kan ta udden av dem eftersom den ligger som en stor mjuk stötdämpare.

Vad händer i mars 2014?

Taggar

, , , , , ,

Dela

Ultraljud_blogg_

Jo, då blir vår Alice storasyster. Bebis är beräknad till 15 mars 2014 och vi väntar med spänning på vår nya familjemedlem. Just nu är jag i vecka 13 och det värsta illamåendet har lagt sig, men jag är fortfarande trött. På grund av detta har jag varit lite mindre aktiv här på bloggen senaste tiden men hoppas att både jag och bloggen snart är lika pigga som vanligt.

Precis som med Alice så blev vi gravida med hjälp av Pergotime, men den här gången gick det mycket snabbare eftersom vi visste att vi skulle behöva hjälp och inte behövde gå igenom en utredning för att få medicinerna utskrivna. Vi gjorde ett tidigt ultraljud i vecka 9 och fick se ett litet hjärta ticka. Idag var vi på KS och gjorde ultraljud för KUB-test. Det var en väldigt livlig liten krabat som inte gärna ville samarbeta utan vred och vände på sig konstant och viftade på sina små ben och armar. Ett tag såg det ut som att hon/han ville suga på tummen och vi såg hur munnen öppnades och stängdes samtidigt som handen viftade framför ansiktet. Det var omöjligt att se sig mätt på det lilla livet som just nu växer inom mig. Nu dröjer det ett tag innan vi får se vår lilla bebis igen. Rutinultraljudet är inbokat till mitten av oktober vilket känns som en evighet bort. Men resultatet av KUB-testet gav i alla fall lugnande besked, det är låg sannolikhet att vi får ett barn med Down syndrome.

Det är alltså inte bara prinsessan Madeleine som får ett litet mirakel i mars. Börjar tro att vi är synkade med kungahuset eftersom prinsessan Estelle och Alice också är jämngamla.