Inlägg taggade ‘tulpaner’

Den omtalade vasen

Taggar

, , , , , ,

Dela

Något som jag är intresserad av men som kommer i skymundan här i bloggen är inredning. Dels så känns det mer naturligt att skriva om vår vardag och barnen, men också för att man inte blir rik på föräldrapenning, så shoppandet av just inredningsdetaljer är inte högprioriterat för tillfället. Men ibland kan jag faktiskt inte hindra mig själv. Redan förra våren förhandsbeställde jag en Kähler Omaggio vas när jag såg att de skulle släppa en limiterad utgåva med mässingränder för att fira deras 175 års jubileum. Jag kunde bara inte låta bli, för jag tycker att den är fullständigt underbar! Jag fick vänta hela sommaren, men så i augusti släpptes den och kom äntligen hem till oss. Det skulle visa sig att det var fler än jag som föll för denna underbara vas. På Instagram och i bloggar kan man numera inte undgå att skymta denna vas både här och var. 

IMG_1116_editblog2_

Nu har jag fått upp ögonen för ännu en vas. Just den här vasen fick jag faktiskt upp ögonen för genom Instagram som blivit min nya inredningsguru. Carina Seth Anderssons vas Dagg som hon formgav för Svenska Tenn 2009 med just dagg som inspiration tycker jag är ljuvlig.

GA10842_KLAR_1

För den får man också punga ut 2800kr, så det känns inte så svårt att hålla händerna borta. Men drömma kan man ju alltid! Men som alltid dyker det upp kopior på det mesta som är populärt och den här vasen är inget undantag.

b83ba05f-680a-47f7-b345-e314ebbfd53b

Mio 349kr

hmprodvase

H&M 99kr

139851000000001_large

Hemtex 199kr

b7dea1c1-a662-4a7a-9eef-98737d591184

Mio 399kr

Jag gillar den från Hemtex och igår efter mitt tandläkarbesök åkte jag förbi Hemtex och köpte mig en. Efter att ha kollat runt på nätet har jag också förstått att just Hemtex variant är omdiskuterad, många hävdar att det är en kopia på Dagg-vasen som anses vara typ ”orginalet”. Det har också höjts röster om att det är en kopia på Anna Elzer Oscarssons runda keramikvas Dusty Diamond. Jag är villig att hålla med om detta även om de två vaserna ger två helt olika intryck eftersom Hemtex vas är gjord av glas och är genomskinlig.

Anna Elzer Oscarsson

139851000000001_large

Hemtex

Hur som helst är den här köpt på Hemtex och därmed ett budget alternativ till vilken känd vas man nu anser att den är en kopia på. För att jag och barnen skulle få lite frisk luft idag gick vi under förmiddagen till vår närmaste närbutik och köpte lite tulpaner att sätta i vasen. Alice tycker att ”Mammas boll!” är rolig och jag är väldigt nöjd med köpet.

_MG_2153_editblog_

Björn fyller år idag!

Taggar

, , , , , ,

Dela

Idag fyller min kära make 28 år. Våra respektive familjer samlades hemma hos oss för att fira honom med pompa och ståt. Jag hade gjort en prinsesstårta för första gången i mitt liv och blev väldigt nöjd med resultatet. Fick inspiration av tjejen som gjorde Alice doptårta och lärde mig en del av henne. Inköpte även diverse verktyg efter våra ”planeringsträffar” och nu har jag alltså fått inviga dessa.

Prinsesstårta

Efter mycket smusslande lyckades jag förena våra familjer i en gemensam och efterlängtad present till Björn. För er som inte vet så är både jag och Björn intresserade av foto och Björn har ganska länge nu dregglat över en Canon EOS 650D. Vi har till och med lite smått börjat spara pengar till en sådan. Så det var väldigt kul att få ge honom det han önskade sig. Så nu har han alltså kameran och en 18-135mm lins. Jag är ju såklart också glad över detta så det var lite win-win med den här presenten. Det har varit lite jobbigt att ha den i garderoben de senaste 2 veckorna när man bara ville slita upp den.

Canon EOS 650D

Alice var glad och tyckte det var roligt att det kom så många och lekte med henne. Lustigt hur ett barn kan få all uppmärksamhet från alla i ett rum. Vår fina tjej, hon förgyller våra liv varje dag.

Whaaa

Björn fick massor med fina tulpaner också och en löpare med tulpaner på som farmor Mia sytt. Undrar om inte jag blev gladast för dessa saker för jag älskar tulpaner, de ger vårkänslor. Så efter kalaset gjorde vi fint med dessa i vardagsrummet. Jag måste få bort julgardinen i köket snart också, man blir ju deprimerad bara av att se den. Mer vår!

Tulpanfrossa