Inlägg taggade ‘träleksaker’

Snart är det dags för dop

Taggar

, , , ,

Dela

Häromdagen bokade jag Järfälla kyrka för Eriks dop. Jag var väldigt sent ute med tanke på att vi planerat att döpa honom i juni och dessutom hade ett specifikt datum vi ville ha. Men ibland ska man ha tur, för just det datumet var ledigt. Det blir ett dubbeldop även denna gång eftersom Järfälla kyrka har som regel att alltid boka in två familjer då kyrkan är väldigt populär.

När Alice döptes gjorde jag alla inbjudningar själv för att få dem precis så som jag ville ha dem. Denna gång har jag som tvåbarnsmamma varken tiden eller orken att göra egna inbjudningar, så denna gång har jag skickat efter inbjudningskort från nätet. Jag har ju såklart fortfarande letat som en tok efter den perfekta designen, som den perfektionist jag är, och är faktiskt väldigt nöjd ändå. Den här gången har vi också försökt skära ned lite på antalet inbjudna, men det är egentligen ändå på tok för många för att få plats hemma hos oss. Vi försöker nu titta på lite olika lösningar, vi har ju faktiskt tillgång till en kvarterslokal och det här skulle ju vara ett perfekt tillfälle att utnyttja denna. Lokalen ska dock renoveras, men jag vet inte när. Lite att kolla upp alltså. Alice dop planerade och förberedde jag för under hela sommaren eftersom hennes dop var i augusti, men eftersom Eriks kommer vara i juni så brinner det lite i knutarna. Jag har lite småpanik eftersom jag vill att Eriks dop ska vara lika fint och genomtänkt som Alice.

Idag inköpte jag en doppresent från mig och Björn. En stor brandbil i trä. Redan innan jag fick barn visste jag att träleksaker var något jag skulle satsa mycket på eftersom de håller bättre och för att det är mindre risk att barnen utsätts för gifter. Visst har Alice en del leksaker i plast, men de är inte många, om man bortser från allt det Duplo hon har. Men just Lego och Duplo anses vara en godkänd plastleksak ur gift-synpunkt, som håller väldigt hög produktsäkerhet. Sen ska man såklart vara försiktig med alla leksaker som är producerade utanför EU oavsett om de är gjorda i trä eller plast.

KIDS-WOOD-brandbil-115164-690429.ashx

En brandbil från Kids Wood blir en doppresent från oss.

Några saker jag skulle bli överlycklig av att se bland doppresenterna är; ett parkeringshus och en bilbaneramp, båda från Kids Wood. Annars är ju träbilar och andra träleksaker alltid säkra kort.

KIDS-WOOD-bilbaneramp-117182-895133.ashx KIDS-WOOD-parkeringshus-116534-846148.ashx
 brandhelikopter_s  f1_bil_ljusbla_s
 sma_bilar_s

Parkeringshuset och bilbanerampen finns hos BR leksaker, övriga trä-fordon hittar man hos Trä-Otto bland en massa andra fina träleksaker.

Lekmat

Taggar

, , , ,

Dela

Vi satsade på att ge Alice ett lekkök med lite olika tillbehör i julklapp och portionerade ut önskningarna mellan oss och våra familjer. Det blev som jag förutspått en succé och Alice lagar ofta mat i sitt rum till oss, sina kaniner, dockan eller bara för sig själv. Jag snöar lätt in på olika saker som exempelvis vissa märken på barnkläder eller som i det här fallet lekkök och lekmat. Nu när jag mest sitter här hemma orörlig och sjukskriven tittar jag runt på nätet större delen av tiden, vilket bidrar till väldigt många idéer men också till att jag hittar saker jag bara måste ha. Eftersom att Alice konstant häller upp barnmat (ur små barnmatsburkar i trä) i sina kaffekoppar var jag bara tvungen att komplettera med ett mjölkpaket och en juiceförpackning i trä. När jag ändå beställde passade jag också på att beställa pommes frites i trä. Dessa beställde jag ifrån nätbutiken Blå Elefant som jag verkligen kan rekommendera. De har fri frakt när du handlar över 100kr (vilket man nästan alltid överskrider när det gäller leksaker) och väldigt många prisvärda och fina leksaker (mycket i trä).

Vårt paket kom idag och Alice fullständigt skrek av lycka, hon förstod direkt vad det var och ville hälla upp i glas. Självklart blev det en lekstund på hennes rum med matlagning och jag blev bjuden på middag. När pappa kom hem blev även han bjuden på middag. Nu återstår att klura ut hur vi ska förvara all lekmat och alla tillbehör. Micki har ju inte släppt någon diskbänk som matchar deras nya spis vilket jag tycker är lite synd. Jag skulle vilja ha en lekkyl men alla jag tittat på kostar skjortan, men det skulle vara perfekt förvaring för all lekmat.

_MG_0385_editblog_
_MG_0374_editblog_ _MG_0379_editblog_
_MG_0383_editblog_

Även Alice nya ”blinka lampa” som hon kallar den dök upp idag, så nu har vi äntligen tagit ned hennes julstjärna. Numera kan hon inte somna om vi inte har någon form av lampa tänd och eftersom taklampan ger för mycket ljus har vi nu införskaffat en myslampa. Lampan är av märket Kids Concept som matchar hennes leksakslådor, båda ur kollektionen Star. Alice är besatt av stjärnor just nu och favoritsången är Blinka lilla stjärna så vi tyckte att den skulle passa henne bra.

_MG_0386_editblog_