Inlägg taggade ‘trädgård’

Jordens dag

Taggar

, ,

Dela

Igår var det tydligen Jordens dag uppmärksammade Björn mig om i morse. Passande nog spenderade vi större delen av gårdagen i trädgården. Vårt område får fiber installerat och man har grävt upp en del av vår tomt på baksidan av huset när man lade ned kabeln, så vi har sått nytt gräs och passade även på att toppdressa gräsmattan.

Förra året grävde vi bort några Sockertoppsgranar på vår framsida av huset och tanken var att vi skulle plantera en häck av Buxbom istället, när vi skulle inhandla dessa var de dessvärre slut och hösten kom med stormande steg. Projektet blev bokstavligt talat lagt på is. Men när vi var på Plantagen igår för att köpa gräsfrön och toppdress hade de buxbom inne så vi köpte med oss en massa plantor hem.

_MG_0892_editblog_

Alice var såklart med och hjälpte till. Hon tyckte att häcken stod bäst på plattorna och gjorde ett fint arrangemang medan pappa grävde i rabatten.

_MG_0899_editblogg_

Det känns otroligt skönt att nästan ett år senare än planerat äntligen ha fått häcken på plats. Lite rensning i rabatterna sen är tomten redo för sommaren.

_MG_0900_editblog_ _MG_0901_editblog_

Julita

Taggar

, ,

Dela

_IMG_1667_HDR_editblog_

Idag har vi besökt Julita gård. Där fick vi vandra bland vackra trädgårdar och fina miljöer. Där bor även Pettson och Findus så där lekte vi ganska länge. Bilder från besöket hos Pettson och Findus kommer en annan dag, idag får ni nöja er med bilder från herrgården.

Vi har haft det väldigt varmt idag och vid flera tillfällen verkligen letat efter skugga så det var perfekt att vandra runt vid Julita eftersom där fanns mycket träd. Vi kommer definitivt att återkomma till Julita i framtiden, ett riktigt smultronställe, men inträdet är 100kr/vuxen vilket kanske kan vara bra att veta om ni vill åka dit och njuta någon gång.

_MG_1664_editblog_

Tidigt vårstök

Taggar

, , , , , ,

Dela

Idag sken solen och vi hade hela +5°C här hemma på tomten. Alice och jag gav oss ut på altanen på baksidan och borstade bort all snö för att hjälpa våren lite på traven. I rabatten såg vi de första tidiga vårtecknet titta fram, små söta krokusar.

första vårtecknet

Jag kände mig riktigt händig och satte upp vår nya utomhustermometer som jag köpte igår. Den är av danska märket Rice som är kända för sina färgsprakande produkter. Vår termometer är gjord i gjutjärn och målad härligt turkos. En riktig karamell för trädgården.

Termometer

Alice tyckte det var riktigt kul att få vara ute i det fria utan att behöva sitta i vagnen. Ett par skor och en skaloverall står nu på inköpslistan.

Ute i det fria

Höst

Taggar

, , ,

Dela

I helgen accepterade vi att hösten är här och ägnade hela helgen åt diverse höstfix. På lördagen åkte vi till landet (mina föräldrars landställe) för att ställa vår husvagn (som står på landet under sommaren) i vinterförvaring. Vi hyr in oss hos en bonde under vintern, så husvagnen får stå i en lada och mysa tills våren tittar fram igen. Så vi städade ur vagnen inuti, tömde toa och vatten. Lite höstmys han vi med ockå.

 

På söndagen var det trädgården hemma som behövde lite fix. Vi plockade ihop möbler och grillen, sen klippte vi häckar, plommonträd, vinbärsbuskar och den stickiga krusbärsbusken. Så nu står det 4 säckar med skräp här som väntar på att vi ska orka ta oss till tippen.