Inlägg taggade ‘tivoli’

Nationaldagen

Taggar

, , ,

Dela

Jag hoppas att ni alla har haft en trevlig nationaldag. Vi firade nationaldagen vid Steninge slott tillsammans med Stefan, Jessica och Andreas. Vi hade en jättemysig dag tillsammans och det är roligt att se hur roligt sysslingarna har ihop. Vi började med att förstöra barnens aptit genom att låta dem äta glass som delades ut till alla barnen av GB-gubben och Svampbob Fyrkant. Men är det nationaldagen och dessutom lördag så kan vi ju göra ett undantag. Extra plus i kanten för att glassen var ekologisk. För Erik var det första egna glassen och han intog den med god aptit.

_MG_8170_MG_8179
 _MG_8174_MG_8176

Efter att vi intagit lunchen så gick vi till tivolit. Alice ville hemskt gärna hoppa i hopp-borgen och sprang och tittade flera gånger när andra barn hoppade. 30kr för 5 minuters hoppning skulle de ha, vi hade inte hjärta att säga nej, men tycker att det var i det saftigaste laget. En tur i karusellen fick hon också, även den kostade 30kr och turen bestod av 5 väldigt snabbt avklarade varv. Men även om priserna var hutlösa så var det ett lagom litet tivoli för den här typen av firande. Firandet var faktiskt väldigt lagom överlag, de kallade det för Barnens nationaldagsfirande och det var verkligen ett firande för barnfamiljer. Stort plus för tillgång till inomhustoaletter, bra mat och gott om sittplatser. Alla barn fick förutom gratis glass en varsin svensk flagga att vifta med, gratis fiskdamm (för dem som orkade stå i den milslånga kön) och möjlighet att få plantera sin egen blomma att ta med sig hem.

_MG_8208_MG_8216
_MG_8225

 Vi brukar besöka Steninge slotts julmarknad varje vinter men vi har aldrig varit där på sommaren tidigare. Det visade sig vara precis lika mysigt under sommaren. När vi kände oss nöjda med tivolit gick vi på promenad ned till slottet och njöt av den vackra trädgården.

_MG_8249
_MG_8254
_MG_8252

Vi hade väldans tur med vädret också, det var växlande molnighet och mellan varven tittade solen fram ordentligt och värmde oss. När vi hade avslutat vårt firande med fika i stenladugården och vi kände att det var dags att åka hem började det regna, vad är mer svenskt än sommarregn? 

 

En tjuvtitt!

Taggar

, , , , ,

Dela

Jag hade egentligen inte tänkt att lägga upp fler bilder på lekstugan förrän den är helt färdig, men kan faktiskt inte hålla mig. I morgon åker vi hem för att fixa lite hemma innan Björns semester är slut om 1½ vecka. Lyx att få ha så här långa härliga semestrar! Huset är inte 100% färdigt, men nästan. Den här bilden är tagen i går kväll så arbetet vi har lagt ned idag syns inte här. Idag har Björn lagt singel runt huset och jämnat till marken på höger sida om huset (innan var där en stor jordhög efter att vi la grunden), jag har målat inne i huset och Alice har hjälpt mig att strö gräsfrön på den utjämnade marken.

Lekstuga kvällen

Som ni ser har Björn fixat belysning till huset, solcellsbelysning som vi funderar på att utveckla tills nästa år för att få belysning även inne i huset. Bjuder på en bild inifrån huset också. Bilden är tagen innan insidan blev färdigmålad.

_MG_5069_editblog_

Igår var det Rimbodagen så vi tog oss dit en sväng. Där var det alla möjliga jippon, tivoli, loppis, uppträdanden, visning av veteranbilar, ponyridning m.m. Alice fick åka karusell, inte den vackraste, men hon var superlycklig över att få åka bil.

_MG_5044_editblog_ _MG_5055_editblog_

 

Sveriges nationaldag

Taggar

, ,

Dela

Igår firade vi vårt Sverige tillsammans med väldigt många andra vid Hesselby slott. När jag var yngre hette det Hässelby slott men numera går det under namnet Hesselby slott.

_MG_3882_editblog_

Det var mycket mer fest där än vad jag hade förväntat mig. Ett tivoli med massor av attraktioner fanns på plats och diverse knallar var placerade vid slottet.

_MG_3889_editblog_

Vi var där tillsammans med familjen Ericsson/Boman och en arbetskamrat till Carro och hennes familj. Alice fick åka sina första åkattraktioner någonsin. Ett tåg på räls och bilar som satt fast i armar men som aldrig lämnade marken utan åkte runt,runt på bottenplattan som gick lite upp och ned.

_MG_3859_editblog_

Alice verkade uppskatta spektaklet och hade svårt att sitta still när vi skulle kalasa på vår väldigt oplanerade, färdiglagade och svindyra pastasallad vi köpte med oss på vägen dit. Väl där insåg vi att det hade varit väldigt mycket billigare om vi bara hade köpt en korv med bröd på plats, det hade säkert varit mer uppskattat också. Alltid lär man sig något!

_MG_3856_editblog_
_MG_3872_editblog_ _MG_3888_editblog_

Väldigt trevligt hade vi i alla fall och Alice somnade som en stock på vägen hem, helt utslagen av allt det roliga och alla intryck.