Inlägg taggade ‘the sims 4’

Expertutlåtande

Taggar

, , ,

Dela

Dagens #blogtober14 utmaning är: Jag är expert på…

…The sims! Jag har spelat The sims sen det första spelen kom ut. Sedan dess har jag köpt och spelat i princip alla The Sims spel, expansioner och prylpaket som släppts. Jag har lagt ut en halv förmögenhet på dessa spel, EA Games är nog glada i alla fall Nu när jag fyllde 30 fick jag The Sims 4 Limited Edition av Alice gudfar Jonas i födelsedagspresent. Jag hade tänkt spara lite pengar och vänta med att skaffa det tills det dök upp på rea eftersom man som småbarnsförälder inte har tid att spela så mycket som man kanske skulle önska i alla fall. Men jag blev löjligt lycklig när jag öppnade paketet, som ett barn på nytt! 

The Sims kan väl närmast beskrivas som ett digitalt dockskåp där simmarna är dockorna som du har total kontroll över, låt dem leva livet, skaffa barn, göra karriär, uppfylla sina drömmar eller förneka dem lycka, se dem brinna upp i en tragisk köksbrand, gör bort dem inför andra simmar eller vad du nu själv kan komma på som roar dig för stunden.

Många använder fusk när de spelar Sims, något som jag aldrig själv varit särskilt förtjust i. Man kan ge dem oändligt med pengar, bygga sitt drömhus och köpa allt din sim någonsin kunnat drömma om. Jag gillar att bygga upp min sims liv från grunden. Jag har heller aldrig varit en särskilt grym spelare, jag gillar att se mina simmar lyckliga och spela med samma familj i flera generationer. Om du undrar något Sims relaterat är det bara att fråga mig, jag kan säkert svaret för jag har spelat de här spelen tillräckligt mycket för att våga kalla mig expert!

Långhelg

Taggar

, , , , , , ,

Dela

Alice har fått vara hemma med mig och Erik både i fredags och igår. Så det blev en långhelg för henne. Bytet av avdelning på förskolan har varit tuff och hon vill inte längre gå dit av olika anledningar som jag väljer att inte ta upp här i bloggen. Så nu tog vi lite ledigt för att vila ut ordentligt och kanske glömma några av anledningarna till att hon inte vill gå dit. Igår hade vi dessutom ett  uppföljningsbesök med Alice på neonatalavdelningen på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Nu borde det inte bli fler uppföljningsbesök där förrän hon är fem år.

Förra veckan hade vi lite cirkus här hemma när Erik hade något i ögat strax utanför iris som inte ville försvinna och jag lyckades dra på mig en urinvägsinfektion. Det blev ett besök hos husläkaren som försökte spola ur Eriks öga utan resultat och jag fick en penicillinkur. Jag fick åka in med Erik till St Eriks ögonakut. Vi tog med oss mormor som stöd eftersom Alice också var tvungen att följa med då hon måste hämtas klockan 15 och ögonakuten stänger klockan 16. Efter alla turer fram och tillbaka till olika akuter och läkarbesök har vi också insett att Alice mår bäst av att följa med oss, hon blir orolig och ledsen när vi försvinner.

När vi väntade på att få träffa en läkare busar mormor med Erik som skrattar gott och plötsligt är skräpet bara borta. Lite Emil och soppskålen där, synd att vi han betala först bara. Men vi gick ändå in till läkaren så att han fick titta, men det fanns inget spår av skräpet längre. Skönt att det försvann i alla fall! Nu är det bara jag som hoppas på att urinvägsinfektionen försvunnit helt efter penicillinkuren och inte smyger sig tillbaka.

I lördags var mina närmaste vänner här för tårta och lite senare middag. Det har blivit många firanden av mig sista tiden, men man fyller ju bara 30 en gång i livet! Mina älskade vänner gav mig jättefina presenter, både sådana jag önskat mig och sådana jag inte visste att jag önskade mig, alltihop väldigt uppskattat. Jag har världens finaste vänner och är så tacksam över att få ha dem i mitt liv!

TB220_1012395 Swe_Grace_plate_oval_32cm_snow_430x440_fill_FFFFFF_s 1012396
Les-Sims-4-Cover-art pt30 2104-6667_L