Inlägg taggade ‘syskon’

Liten blir stor!

Taggar

, , ,

Dela

Min lilla tjej har blivit så stor! Jag fick höra både från höger och vänster när jag väntade Erik att Alice kommer att bli så stor i samma stund vi får en ny familjemedlem. Och visst kändes hon stor när man höll i den nyfödda lilla parveln, men den största skillnaden har nog kommit efteråt.

Tiden vi låg på BB var rätt jobbig för Alice. Mormor och morfar tog hand om henne när hon inte var på förskolan. De sov hemma hos oss för att Alice skulle få behålla sina rutiner och sova i sin egen säng men det var ändå en tuff tid. Jag undrar vad som försiggick i hennes lilla huvud, hon visste ju inte varför vi var borta eller hur länge vi skulle vara borta?

Förskolan såg en stor personlighetsförändring, hon var inte glad, grät efter mamma och var allmänt nedstämd. Hon hälsade på oss flera gånger på sjukhuset och jag såg på henne att hon var förvirrad över situationen men glad över att få träffa oss de korta stunder hon fick. Det skar i mammahjärtat vill jag lova! När vi kom hem grät hon ofta i sömnen och efter mamma, vi märkte att hon var orolig. Men efter hand blev det bättre och när hon var vår glada, härliga tjej igen började hon växa. Hon är nu en stolt storasyster som vill ta hand om sin lillebror och det märks hur mycket de tycker om varandra. 

_MG_1011_editblog_ _MG_1013_editblog_

För trots att det var en jobbig period så har hon hela tiden varit nyfiken på sin lillebror och tagit emot honom med öppna armar. Jag är så sjukt stolt över mina barn, de är min störta bedrift och det värdefullaste jag har.

_MG_1038_editblog_

Vad händer i mars 2014?

Taggar

, , , , , ,

Dela

Ultraljud_blogg_

Jo, då blir vår Alice storasyster. Bebis är beräknad till 15 mars 2014 och vi väntar med spänning på vår nya familjemedlem. Just nu är jag i vecka 13 och det värsta illamåendet har lagt sig, men jag är fortfarande trött. På grund av detta har jag varit lite mindre aktiv här på bloggen senaste tiden men hoppas att både jag och bloggen snart är lika pigga som vanligt.

Precis som med Alice så blev vi gravida med hjälp av Pergotime, men den här gången gick det mycket snabbare eftersom vi visste att vi skulle behöva hjälp och inte behövde gå igenom en utredning för att få medicinerna utskrivna. Vi gjorde ett tidigt ultraljud i vecka 9 och fick se ett litet hjärta ticka. Idag var vi på KS och gjorde ultraljud för KUB-test. Det var en väldigt livlig liten krabat som inte gärna ville samarbeta utan vred och vände på sig konstant och viftade på sina små ben och armar. Ett tag såg det ut som att hon/han ville suga på tummen och vi såg hur munnen öppnades och stängdes samtidigt som handen viftade framför ansiktet. Det var omöjligt att se sig mätt på det lilla livet som just nu växer inom mig. Nu dröjer det ett tag innan vi får se vår lilla bebis igen. Rutinultraljudet är inbokat till mitten av oktober vilket känns som en evighet bort. Men resultatet av KUB-testet gav i alla fall lugnande besked, det är låg sannolikhet att vi får ett barn med Down syndrome.

Det är alltså inte bara prinsessan Madeleine som får ett litet mirakel i mars. Börjar tro att vi är synkade med kungahuset eftersom prinsessan Estelle och Alice också är jämngamla.