Inlägg taggade ‘swedish grace’

Långhelg

Taggar

, , , , , , ,

Dela

Alice har fått vara hemma med mig och Erik både i fredags och igår. Så det blev en långhelg för henne. Bytet av avdelning på förskolan har varit tuff och hon vill inte längre gå dit av olika anledningar som jag väljer att inte ta upp här i bloggen. Så nu tog vi lite ledigt för att vila ut ordentligt och kanske glömma några av anledningarna till att hon inte vill gå dit. Igår hade vi dessutom ett  uppföljningsbesök med Alice på neonatalavdelningen på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Nu borde det inte bli fler uppföljningsbesök där förrän hon är fem år.

Förra veckan hade vi lite cirkus här hemma när Erik hade något i ögat strax utanför iris som inte ville försvinna och jag lyckades dra på mig en urinvägsinfektion. Det blev ett besök hos husläkaren som försökte spola ur Eriks öga utan resultat och jag fick en penicillinkur. Jag fick åka in med Erik till St Eriks ögonakut. Vi tog med oss mormor som stöd eftersom Alice också var tvungen att följa med då hon måste hämtas klockan 15 och ögonakuten stänger klockan 16. Efter alla turer fram och tillbaka till olika akuter och läkarbesök har vi också insett att Alice mår bäst av att följa med oss, hon blir orolig och ledsen när vi försvinner.

När vi väntade på att få träffa en läkare busar mormor med Erik som skrattar gott och plötsligt är skräpet bara borta. Lite Emil och soppskålen där, synd att vi han betala först bara. Men vi gick ändå in till läkaren så att han fick titta, men det fanns inget spår av skräpet längre. Skönt att det försvann i alla fall! Nu är det bara jag som hoppas på att urinvägsinfektionen försvunnit helt efter penicillinkuren och inte smyger sig tillbaka.

I lördags var mina närmaste vänner här för tårta och lite senare middag. Det har blivit många firanden av mig sista tiden, men man fyller ju bara 30 en gång i livet! Mina älskade vänner gav mig jättefina presenter, både sådana jag önskat mig och sådana jag inte visste att jag önskade mig, alltihop väldigt uppskattat. Jag har världens finaste vänner och är så tacksam över att få ha dem i mitt liv!

TB220_1012395 Swe_Grace_plate_oval_32cm_snow_430x440_fill_FFFFFF_s 1012396
Les-Sims-4-Cover-art pt30 2104-6667_L

 

Swedish Grace

Taggar

, , , ,

Dela

I helgen blev jag firad av släkten på min sida. Gästerna sjöng ett rungade  Ja må du leva när jag öppnade dörren så att inga grannar skulle missa att det var födelsedagsfirande på gång. Vi bjöd traditionsenligt på kaffe och tårta. Det blev prinsesstårta även denna helg, fast denna gång med rosa marsipanlock och med min första egentillverkade marsipanros någonsin som pricken över i:et. Bortskämd som jag är fick jag precis vad jag önskat mig 12 mattallrikar och 12 assietter ur Rörstrands servis Swedish Grace.

_MG_1629_editblog_

Så nu vet jag vad jag ska önska mig ett bra tag framöver då vi framförallt kommer behöva de djupa tallrikarna men också skålar, ugnsformar, uppläggningsfat m.m. skulle vara kul att ha. Ännu en perfekt 30-års present som jag kommer att ha kvar resten av livet och som ger lite mer lyx i vardagen. Tack snälla, älskade familj för att ni skämmer bort mig, men också för att ni finns där för mig och gör mitt liv rikare på kärlek.

_MG_1627_editblog_

Efter fikat bjöd min mormor och morfar ut oss på restaurang som ett perfekt avslut på en perfekt dag, för att få umgås med min familj är det mest perfekta sättet att spendera en dag jag kan tänka mig, det kan inga presenter i hela världen överglänsa.