Taggar

, , , , ,

Dela

I fredags hälsade jag och Alice på min farmor och farfar i Upplands Väsby (alltså Alice gammelfarmor och gammelfarfar). Stenskotten haglade, är väl den årstiden nu antar jag. På vägen dit får vi ett rejält stenskott i framrutan när vi kör om en långtradare och en djup och relativt stor spricka uppenbarar sig. Alltid lika tråkigt när det händer. Så idag var vi på glasverkstaden och höll alla fingrar och tår för att slippa byta hela rutan. Killen som skulle lappa ihop sprickan kunde inte lova att det skulle gå att fixa eftersom den var i största laget så det var bara att sätta sig ned och vänta på att operationen skulle gå över snabbt. Tur för oss att killen faktiskt lyckades fixa sprickan utan att byta ruta för nu gick hela kostnaden på försäkringen och det gillar vi. Inte mitt fel att långtradarna skvätter sten omkring sig. Måste väl tvätta bilen snart  också och se om det blivit några skador i lacken också. Hoppas inte!

I helgen fick vi besök av Björns föräldrar. Alice fick en korg med sand/vattenleksaker som hon har väldigt roligt med utan sand och vatten. Hon tycker det är roligt att springa runt med korgen och lägga olika saker i den för att sen strö ut dem på nya platser här hemma.

Alice har sen i fredags haft feber av och till, hostar och snorar så vi har haft lite lugnare tempo här hemma än vanligt. I vanliga fall är hon ju överallt mitt lilla busfrö. Hon har lärt sig att klättra upp i soffan och oftast kan hon ta sig ned också utan blessyrer. I förra veckan hörde jag Alice ropa på mig flera gånger, men jag kunde inte hitta henne. Jag kollade soffan sen under trappan bakom vagnarna eftersom ropet verkade komma ifrån trappan och jag inte såg henne i trappan. Eftersom jag inte hittade henne fick jag lite panik och sprang upp för trappan som svänger halvvägs så att man inte ser längst upp och hittar henne sittandes ovanför trappan i hukställning. Hon tittar förtvivlat på mig eftersom hon inte kommer ner. Ungen kommer att ge mig en hjärtattack! Och innan ni vräker ur er att vi borde ha en grind till trappan så vill jag tala om att vi har letat efter någon som passar men inte hittat någon eftersom vi inte har något att fästa grinden i på ena sidan. Om ni har några tips är ni välkomna att dela med er.

När vi kom hem idag klättrade Alice upp i soffan (som vanligt) och satte sig med en av mina tidningar som låg på fönsterbrädan bakom soffan och började bläddra. Där satt hon en lång stund, väldigt koncentrerad. Ibland kanske det inte gör så mycket att en tidning sakta men säkert bläddras sönder, i alla fall inte när min bebis har feber, sitter still och jag ju trotts allt redan har läst igenom den.