Inlägg taggade ‘sommar’

Sommarfin

Taggar

, ,

Dela

Idag var vi på en shoppingtur i Täby centrum. Vi hade flera saker vi skulle införskaffa så det var smidigast att ta sig till en större galleria. Vi behövde bland annat börja titta på nya dricksglas, de 12 glas vi haft sedan vi flyttat hemifrån och de 35 vi införskaffade till vårt bröllop finns det nu inte många kvar av. En del glas har ramlat i golven genom åren men vi kan konstatera att det går åt en hel del när barnen ska lära sig att dricka själva. Vi tittade på flera olika varianter men hittade inga som vi båda gillade. 

Polarn O. Pyret har som vanligt oslagbart fina sommarplagg och jag kunde inte hålla mig ifrån en syskonmatchning och en galet somrig gul klänning med ananas-leggings. Dessa får mig att längta ännu mer efter sommarn och semester. Snart är det i alla fall dags att hämta ut husvagnen, kan knappt bärga mig!

Sommarfin

Äventyr och skattjakt idag

Taggar

, , , , ,

Dela

Det gäller verkligen att ta vara på de solglimtar vi får denna sommar. I skrivandets stund sitter jag och lyssnar på regnet som fullständigt öser ned utanför. Men tidigare idag hade vi faktiskt fint väder och passade på att fixa lite på tomten här ute på landet. Alice och Erik tycker det är roligt att få åka med pappa på gräsklipparen och vi vuxna roade oss senare med en kompostkvarn. Jag är tacksam över att få komma ut hit till landet och njuta av naturen, tystheten och friheten. 

Förra sommaren byggde vi en lekstuga åt barnen här ute och trots att vi ägnade större delen av semestern åt att bygga den så var det ändå lite småfix kvar. Men igår blev den helt klar inuti, nu ska den bara inredas. Sen är det lite utsmyckningsdetaljer kvar på utsidan också som vi tänker försöka bli klara med också. Den lilla uteplatsen bredvid huset fixade vi med i våras, med rabatter och en egen liten gräsplätt för utemöbler.

Efter lunch idag gav vi Alice en skattkarta. Hon är väldigt fascinerad av pirater just nu då hon upptäckt Disneys Jake och piraterna på Netflix. Ni kan säkert gissa er till att det var en väldigt exalterad Alice som startade sin skattjakt. 

_MG_8829

När hon hade hittade skattkistan var det dags att leta efter nyckeln. Såklart hade vi gömt både skatten och nyckeln i lekstugan.

_MG_8838

Lycka när man fått upp sin skatt!

_MG_8867

Självklart måste man räkna sina gulddubloner!

_MG_8869

Nu på kvällen har vi provat på glass från Väddö gårdsmejeri. Det var riktigt smaskens och får nog bli en ny sommartradition att förtära.  

En dag på stranden

Taggar

, , ,

Dela

Idag har vi spenderat större delen av dagen på stranden. En av de  finare stränderna här i västerort tycker jag är Kanaanbadet och det var där vi spenderade vår dag. Jag vet inte hur varmt det var i vattnet, men det var i alla fall inte tillräckligt varmt för att jag skulle doppa mig. Björn tog några simturer, men tyckte inte heller att det var särskilt skönt. Barnen höll sig vid strandbrynet och lekte med sandleksaker. Erik stod och huttrade varje gång han kom ut så att vattnet nådde knäna men tyckte att det var för roligt för att vilja gå upp ur vattnet.

_MG_2900

_MG_2902

När vi lekte kom det en andfamilj simmandes förbi. Vi klättrade upp på några klippor för att titta lite närmare på de söta ungarna och plötsligt kommer några av dem upp till oss. Andmamman verkade supercool och simmade lungt bredvid medans vi och flera andra barn som också upptäckt det roliga studerade de söta andungarna. Alice fick till och med klappa en av dem. 

_MG_2914
_MG_2919

Vi mös där en liten stund sen valde vi att gå därifrån och lämna dem ifred, då gjorde de andra barnen och föräldrarna det också. När det var dags för lunch åt vi på nyöppnade Kanaan Trädgårdscafé. Superfint och jättegott var det. Precis så här ska en sommarlovsdag vara!

 

Vattenlek

Taggar

, , , , ,

Dela

I fredags hade vi ju äntligen riktigt härligt sommarväder, varmt och soligt. Då passade vi på att inviga en av barnens födelsedagspresenter som de fått vänta länge med att ta fram tack vare det usla vårvädret vi haft i år. Vattenlek är alltid populärt bland barn och har för mig en självklar plats bland sommarens alla utomhusaktiviteter. Aquaplay är ett kanalsystem för vattenlek, en svensk produkt tillverkad i giftfri återvunnen plast. Det finns mycket att upptäcka och lära genom Aquaplay, svenska förskolor har ofta dessa och det är också så jag har upptäckt mångsidigheten och glädjen med den här leksaken.

_MG_8327

Det finns massor med möjligheter att utöka sin vattenkanal eftersom du kan köpa till olika kanalsektioner som rakor, kurvor och t-korsningar. Du kan också skaffa nya lekstationer som  exempelvis hamnstation eller färjestation. Flera olika typer av båtar och bilar finns också att köpa. Jag gillar att de går att anpassa storleken, ibland kanske det räcker att bara sätta ihop en liten bana och ibland kanske man vill gå all-in.

_MG_8331

Ett tips till alla er som älskar att hänga ute på sommaren alltså. Vad brukar ni aktivera barnen med på sommaren?

Pettson och Findus

Taggar

, , , ,

Dela

Tidigare i somras besökte vi Julita. Jag har skrivit ett inlägg om det tidigare och lovade att återkomma med en mer detaljerad beskrivning av Pettson och Findus gård som finns vid Julita. Alice är såklart alldeles för liten för att veta vilka Pettson och Findus är, men jag och Björn har ju läst Sven Nordqvists böcker när vi var yngre. Gården är faktiskt uppbyggd tillsammans med Sven Nordqvist som även tillverkat möbler och lustiga redskap åt Pettson. Gården är uppförd i skala 2:3 och alltså en perfekt lekplats för barn. Pettson och Findus finns på plats dagligen (22 juni – 11 augusti) tillsammans med sina höns och får. Här leker, sjunger och läser Pettson och Findus tillsammans med barnen.

_MG_1628_editblog_

Vi lyckades pricka in fotograferingen tillsamman med Pettson och Findus när vi kom. Alice var dock inte lika förtjust i idén om att sitta mellan två främlingar så de korten blev tyvärr inte så bra. Men när hon själv fick hälsa på Findus gick det bra.

_MG_1640_editblog_

Inne hos Pettson kunde man leka i köket, sovrummet och hallen. Det var ”full rulle” inne i huset. Utanför innergården fanns köttbullslandet, en traktor med släp, en lek-häst, en berså och andra kuligheter.

_MG_1681_editblog__MG_1633_editblog_

Alice absoluta favorit var traktorn, hon ville verkligen inte lämna den. Men sen är hon också lite biltokig vårt barn.

_MG_1683_editblog_

Julita går inte att jämföra med nöjesparker som exempelvis High Chaparral, Kolmården, eller Liseberg. Julita är inte en nöjespark. Julita gård ägs och drivs av Nordiska museet. Här får man uppleva bevarade miljöer från förra sekelskiftet med utställningar och evenemang som belyser trender och traditioner kring det svenska lantbruket. En vidsträckt park med trädgårdar, örtagårdar och välbevarade byggnader beskriver nog Julita bäst. En perfekt plats för en dagsutflykt med picknick en solig sommardag om man gillar att strosa omkring i vackra miljöer.

_MG_1632_editblog_

Ny strand, mer bad

Taggar

, ,

Dela

_MG_1621_editblog_

Idag besökte vi stranden igen. Fast idag blev det en ny strand, större och med bättre sand. Alice doppade sig av misstag när hon sprang ned i vattnet alldeles exalterad. Turligt nog hade vi redan lekt en massa i vattnet precis innan så hon var redan blöt och fick därför inte panik pga. vattentemperaturen utan lekte glatt vidare när jag fiskat upp henne. Ångrade lite att jag inte själv bytte om till badkläder för det var hyfsat varmt i vattnet och mina kläder blev ju ändå blöta när jag lekte med Alice.

Det är så himla kul att Alice trivs med vatten. Vi har inte gått på baby-sim med henne så jag trodde att stackarn skulle bli livrädd för vatten. Vi badade för första gången i simhall förra veckan och hon älskade det. Roligast av allt var tydligen att hoppa från kanten ned i vattnet (hon såg större barn göra det) men vi var ju såklart tvungna att ta emot henne och se till att hon inte hamnade helt under vattnet. Hon förvånar mig varje dag vår lilla tjej och vi kan inte vara mer stolta.

_MG_1619_editblog_

Pool

Taggar

, , , ,

Dela

Alice fick en jättefin plaskpool av sin gudfar Jonas i födelsedagspresent. Alice fyllde ju år i april så det är ju ett tag sen nu. Idag skulle vi i alla fall inviga den och jag satt en lång stund på förmiddagen och försökte blåsa upp den men den nedre ringen ville aldrig bli fylld. Inser snart att den nedersta ringen måste läcka någonstans eftersom de andra ringarna blev fulla. När jag då tar en paus hör jag hur det pyser ut luft, tittar och får se ett stort hål i ringen. Suck! Jag pratar med Jonas som är på jobbet men tror att han har kvar kvittot hemma. Hmm… jag som ville ha en mysig eftermiddag med poolbad idag.

Efter Alice sov-vila åkte vi till Vällingby med min mamma och tog med poolen till BR Leksaker utan kvitto. Jag förklarade att det var en present och att kvittot finns på andra sidan stan. Butiksbiträdet var snäll nog att byta poolen rakt av. Kanon!

Så när vi kom hem blåste jag upp poolen och vi fyllde på den med vatten från vattenslangen som såklart ger ifrån sig iskallt vatten, men Alice tyckte att livet var toppen i alla fall. Nu hoppas vi på att den här veckan ger fler lika härligt soliga dagar som den hittills har bjudit på så vi får njuta av en pool med i alla fall liiite varmare vatten, då kanske till och med mamman kan sitta lite i vattnet och svalka sig en stund.

1001621_10151523249804296_1454655912_n

Lite tropisk smoothie innan lek i vattnet.

 

1013665_10151523263299296_2045757621_n

Kallt? Du har blivit gammal mamma!

 

Glad midsommar

Taggar

, ,

Dela

Vi önskar er en glad midsommar!

 

_MG_1268_editlog_ _MG_1228_editblog_

Vattenlek

Taggar

, , , , , , ,

Dela

Ja, nu verkar det plötsligt som att vi typ hoppade över våren och fick sommar direkt istället. Jag klagar inte, sommaren är den bästa årstiden enligt mig. Idag hade vi hela 30°C i solen på vår baksida!

Alice hade feber igår natt och hon hade det fortfarande i morse. Usch, tycker inte om när hon har feber, känns läskigt att hon sover i eget rum då. Så nu har vi haft användning för vår babymonitor som vi köpte innan Alice föddes och sen knappt använt. Det känns säkrare att ha den igång bredvid mitt öra på sängbordet och med hög känslighet så att jag hör om någonting är galet. Mitt på dagen verkade hon i alla fall må bättre, hon var piggare och hade ingen feber. Man ska ju inte vistas i solen när man är sjuk, men hur kul är det att sitta inne en dag som denna? Det fick bli lek på altanen i skuggan.

Alice har fått en korg med strandleksaker av sin farmor och farfar. Ljummet vatten i vår största kastrull + strandleksaker = en glad Alice. Korgen med leksaker finns att köpa bland annat på Åhléns för 99kr.

Bild: Åhléns

Min erfarenhet ifrån förskolan är att nästan alla barn älskar att leka med vatten så det är mitt tips för att roa barnen en härlig sommardag när man vill hinna lapa lite sol. Men tänk på att även om du vill sitta i solen och njuta så är barns hud mycket känslig för sol och de bör helst leka i skugga. Man rekommenderar att barn vistas så lite som möjligt i solen mellan 11-15 då solen bränner som mest.

På eftermiddagen kom Alice mormor över med fika som intogs på altanen. Kul tyckte både jag och Alice. Tyvärr kom Alice feber tillbaks senare på eftermiddagen så kvällen här hemma blev lite kinkig tills vi la henne för natten. Nu är Björn hemma med oss tills på söndag så vi hoppas att vår gullunge blir frisk snart så att vi kan hitta på lite roliga saker tillsammans.