Inlägg taggade ‘solskenskaka’

Markisen

Taggar

,

Dela

_MG_1399_editblog_

Ja, nu är markisen uppe! Farfar Åke kom hit i onsdags och satte upp den åt oss. Tur att vi har honom annars skulle vi säkert haft en 3,6m markis i vardagsrummet större delen av sommaren. Men nu är den uppe och det blev verkligen superbra. Trodde att det skulle se lustigt ut att den var så lång men när den väl kom på plats så ser det faktiskt riktigt bra ut, man skulle till och med kunna tro att jag mätte innan jag köpte den.

Farfar tog med Alice gammelfarmor också som fick leka med Alice medan Farfar jobbade. Jag sprang mest omkring och stoppade Alice från att rota ut allting ur farfars verktygslåda som tydligen var jättespännande. När markisen väl satt uppe hade Alice lärt sig att klättra hela vägen upp för stegen till min förtvivlan. IMG_0257_editblog_

Efter farfars fina jobb bjöd Alice och jag på fika. Det bjöds på Solskenskaka (receptet finns här!) som jag och Alice bakade på förmiddagen. Alice fick hjälpa till att vispa med elvispen och äta smet. Det var skönt att fika i skuggan av markisen så vi är väldigt nöjda.

Idag är Björns sista arbetsdag på 7 veckor. Underbart att få njuta av sommaren tillsammans med vår lilla tjej!

_MG_1401_editblog_

 

 

Baka, baka, liten kaka

Taggar

, , ,

Dela

Igår bakade jag och Alice på eftermiddagen. Jag föredrar att baka mjuka kakor eftersom det är hyfsat enkelt och går snabbt att vispa ihop, vilket är en fördel när man har ett barn som springer runt och gör bus. Men istället för den traditionella sockerkakan föredrar jag att baka Solskenskaka. Min farmor brukade baka Solskenskakor när jag var liten och jag har alltid älskat dessa. Så igår kväll fick jag och Björn en mysig fika framför en film när vi lagt Alice för kvällen.

Solskenskaka

Ungstemp: 175°C

125 g margarin
3 ägg
3 dl socker
3dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering: sötmandlar

Smörj en rund form med löstagbar kant (24cm Ø). Smält margarinet och låt det svalna. Vispa socker och ägg pösigt. Häll i mjölet blandat med bakpulvret och det smälta margarinet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 10min.

Skålla, skala och klyv mandlar i halvor (eller använd färdiga madelspån som jag brukar göra!). Lägg på mandeln (efter 10min i ugnen) och grädda sedan kakan 20-30min till.

Solskenskaka

Kakan räckte till fika idag också när Carro och Casper tittade förbi på eftermiddagen. Alice sken upp som en sol(skenskaka) när hon fick sällskap. Efter lite fika lekte vi på Alice rum och det verkade både hon och Casper gilla eftersom båda mammorna fick sitta på golvet. Alice knatade runt efter Casper och gav stackarn inte en lugn stund, men han får vänja sig vid att bli jagad av flickor så söt som han är.