Inlägg taggade ‘skridskor’

Välkommen 2017

Taggar

, , ,

Dela

Gott nytt år till er alla! Jag och Björn avslutade 2016 med en veckas semester och inledde det nya året med en veckas semester. Vi har spenderat och spenderar den fortfarande hemma. Vi gör lite utflykter och träffar nära och kära. Det är skönt att få ta dagarna som de kommer och inte ha en massa måsten. Julafton firade vi som vanligt här hemma med de ur familjen som hade möjlighet att närvara.

Nyårsafton firade vi också här hemma tillsammans med min mamma och pappa. Vi fick en trevlig kväll tillsammans och barnen lyckades faktiskt hålla sig vakna och vara med vid tolvslaget. Erik tyckte att raketerna var lite läskiga och ville absolut inte hålla i några tomtebloss, medan Alice tyckte att allting var jättespännande och ville vara med överallt.

Mina fina härliga ungar! Undrar vad vi kommer få uppleva 2017? Jag ser verkligen fram emot det här året, även om vi än så länge inte har någonting inplanerat. Jag har på känn att det kommer bli ett bra år.

Idag besökte vi Spånga IP och deras skridskobana. Det var första gången på skridskor för Erik och första gången på ”riktiga” skridskor för Alice. Tur att de oftast har lätt till skratt, för det blev väldigt många vurpor.

Nu håller vi tummarna för att det ska komma massvis av snö i natt så att vi får åka lite pulka innan jullovet är över.

Febriga barn

Taggar

, , , , , ,

Dela

Igår var vår sista semesterdag. Det enda vi hade planerat var bilbesiktning mitt på dagen och skridskoåkning i lekparken under eftermiddagen. Erik var lite snorig när vi vaknade på morgonen, men lite snoriga är vi ju alltid mer eller mindre så vi tänkte inte så mycket mer på det. Vi fortsatte vår dag så som vi hade planerat den. Kanske borde vi reagerat på att båda barnen åt dåligt både till frukost och lunch, men det händer hyfsat ofta utan konstaterad anledning och ingen verkar lida av det, så vi fortsatte vår dag. När Erik inte ville sova mitt på dagen tyckte vi båda att det var lite skumt, men om han inte vill sova så är han ju i all fall pigg. Eller?

MG_0361.jpg
MG_0358.jpg

När vi hade dragit barnen till lekparken på snowracern och som bäst höll på att ta på oss skridskor så bryter Erik ihop fullständigt. Han vill bli buren, ingenting annat på planeten är godtagbart. Och trots att vi bär på honom så gråter han okontrollerat. Vi hann, som ni nog redan förstått, inte åka särskilt länge innan det inte fanns något annat alternativ än att packa ihop oss och gå hem igen. När vi väl kom hem igen så kunde vi konstatera att Erik fått feber. Lite senare på kvällen hade även Alice feber.

Idag har vi suttit framför TV:n hela dagen med två febriga barn. Netflix är småbarnsföräldrars våta dröm i sådana här lägen. Jag kan varmt rekommendera Netflix egna serie i samarbete med DreamWorks Animations: Croddarna till alla barnfamiljer därute, mycket humor även för oss vuxna. Även min samling av Disney-filmer på Blu-ray är väldigt bra att kunna slänga fram när hela familjen ligger i en hög på soffan. Tur i oturen måste jag ändå säga, vi klarade både jul, nyår och alla våra inplanerade aktiviteter för lovet. 

 

Mer skridskoåkning

Taggar

, ,

Dela

Idag var vi tillbaka vid Grimsta IP för mer skridskoåkning. Ola och Jonas följde med oss idag, alltid kul med sällskap. Från början hade vi tänkt att prova Spånga IP men deras kylanläggning hade gått sönder så det gick inte idag. Vid Grimsta IP var det öppet för allmänheten med fritt att använda klubba så vi var först lite tveksamma till att åka dit, men bestämde oss för att ändå åka dit och känna efter. Väl där hade vi ishallen i princip för oss själva, bara en pappa och hans son som var där och tränade lite.

_MG_6319_editblog_

_MG_6311_editblog__MG_6343_editblog_
_MG_6340_editblog_

_MG_6359_editblog_

Jag måste ha åkt väldigt fort och tagit i ordentligt eftersom jag lyckades ha sönder mina skridskor fullständigt. Haha! Lite tråkigt dock, blir till att köpa ett par nya, för mer skridskor vill vi åka i vinter.

 

Första gången på skridskor

Taggar

, ,

Dela

Idag fick Alice premiär-åka på sina nya skridskor som hon fick i julklapp av sin farmor och farfar. Alice ville kasta sig ut på isen och trodde nog att det skulle vara plätt-lätt. Hon insåg ganska snabbt att det är halt på isen och att man måste vara lite försiktig för att inte hamna på rumpan. Kul var det i alla fall, extra kul var det att farbror Ola och Caroline också var med och åkte med oss.

_MG_6167_editblog_ _MG_6185_editblog_
_MG_6172_editblog_

_MG_6193_editblog_
_MG_6209_editblog__MG_6221_editblog_

Vi åkte i inomhushallen vid Grimsta IP, väldigt smidigt att slippa kalla vindar när man ska snöra skridskor och ta hand om barn. Just idag hade de öppet för allmänheten och åkning utan klubbor. När vi hade lagom ont i fötterna och Alice var hungrig gick vi upp i caféet och åt lite lunch, vilade och värmde oss. När vi skulle åka hem ville Alice åka mera, så vi lär ju åka dit snart igen.