Taggar

, , ,

Dela

Ja, det har varit ett par händelserika dagar sen jag skrev sist. Förra veckan var jag ju hemma och vabbade Alice som varit dunderförkyld med feber och hosta. Även mig lyckades hon smitta i slutet av veckan men jag planerade ändå att gå till jobbet i går. Senaste tiden har jag känt av foglossning mer och mer, sista veckan jag jobbade var det rent av bedrövligt att stå ute på gården hela förmiddagarna utan att ha möjlighet att sätta sig ned. När jag hade hämtat Alice från förskolan bara satt vi i soffan här hemma för att jag var helt slut i höfterna. Efter middagarna hamnade vi återigen i soffan och jag hade problem att hitta bra ställningar att sitta i för att undvika smärta. Smärtan ledde i sin tur till att jag fick jobbiga sammandragningar också.

Så i går gick vi upp för att skicka Alice till förskolan och oss till våra respektive jobb. Jag hade sammandragningar när jag gick och la mig kvällen innan och nu under morgonen fortsatte de att komma, de blev värre och värre också. Suck, bara till att ringa jobbet och kasta in handduken. Kändes mindre kul eftersom jag vabbat hela förra veckan. Satte mig och vilade en lång stund innan jag lyckades komma iväg med Alice till förskolan och vägen dit har aldrig känts så lång, stannade och vilade flera gången. Väl hemma igen ringde jag till min barnmorska för att höra lite med henne om sammandragningarna, såklart hade hon semester och återkommer nästa vecka. Blev hänvisad till en annan barnmorska som propsade på att jag måste ta mig till en gyn-akut, ifall det skulle vara urinvägsinfektion som i värsta fall kan leda till missfall. Läkartid hade jag bokat till idag men den kunde jag tydligen inte vänta till utan jag var tvungen att besöka gyn-akuten. Bara att masa sig iväg alltså. Min pappa var snäll nog att följa med så att jag fick skjuts dit och hem, alltid trevligt med sällskap också eftersom det brukar vara lång väntetid på akuten.

Man konstaterade att jag inte hade någon urinvägsinfektion så jag slapp penicillin, vilket var otroligt skönt eftersom jag inte gillar att stoppa i mig mediciner när jag är gravid, är till och med försiktig med Alvedon. Lillebror mådde också bra och sparkade för fullt i magen, såklart rakt i moderkakan så jag kände ju ingenting. Man tryckte på mina fogar och konstaterade foglossning ganska snabbt. De ville att jag ska kontakta en sjukgymnast snarast och läkaren på mödravården. Tur att jag redan hade en tid bokad.

Idag har jag vilat här hemma. Träffade läkaren under sen eftermiddag. Han tyckte att jag kunde sjukskrivas 100% men jag vill inte bara sitta här hemma och rulla tummarna medan Björn jobbar hela dagarna och Alice är på förskolan. Vi kom tillsammans överens om att jag ska försöka arbeta 25% (alltså sjukskrivas 75%) och fungerar inte det så får jag komma tillbaka och sjukskrivas 100%. Så i morgon ska jag till jobbet och lägga upp en plan för hur jag ska spendera dessa timmar.

Nä, nu får tiden gå fort så vi får träffa dig lillebror. <3