Inlägg taggade ‘rosa’

Strö glitter över den här dåliga dagen

Taggar

, , , , , , ,

Dela

Idag har jag inte haft någon toppen dag direkt. Ännu ett virus har invaderat hela familjen så ingen av oss är direkt på topp. Men vi var i alla fall tillräckligt pigga för att släpa iväg oss till jobb och förskola i morse. Jag tycker det är en svår balansgång mellan när man borde hålla barnen hemma och när det är ok att låta dem vistas på förskolan trots rinniga näsor och äcklig hosta. Ändå arbetar jag själv på förskola! Vi har alltid varit super noga med att hålla barnen hemma vid minsta lilla tecken på sjukdom, men tydligen så är inte så många andra särskilt noga. Så idag fick de faktiskt gå till förskolan, de har inte haft feber och är pigga. De orkar med verksamheten och det är ju tydligen det enda man behöver ta hänsyn till. Jag var dessutom ärlig och talade om som det var för pedagogerna när jag lämnade på morgonen. Om de inte anser att de orkar med verksamheten eller tycker att de är för sjuka för att vara på förskolan så är det bara att ringa, jag kommer direkt. De ringde aldrig och när jag hämtade barnen så fick jag höra att de varit pigga och glada. 

En olycka kommer sällan ensam, så förutom att jag inte känner mig frisk så var dagen överlag djävlig rent ut sagt. Men jag och barnen hade en lekdejt med en granne och hennes barn under sen eftermiddag så hela dagen var inte bortkastad i alla fall. Efter middagen gjorde jag och barnen en trolldeg, färgade den rosa och hade i en massa glitter. Lite rosa och glitter höjer alltid humöret!

IMG_2281

Lite dassiga mobilbilder fick det bli idag eftersom Björn packat ned alla våra kameror inför ett event han ska fotografera i morgon.AdobePhotoshopExpress_2015_10_05_19_36_00(1)dega

Dille på prickar

Taggar

, , ,

Dela

Jag är som säkert alla redan vet väldigt förtjust i rosa. Jag gillar såklart andra färger också, och bland favoriterna finns både vit och turkos. Men det här inlägget ska handla om rosa med vita polka prickar. I går bloggade jag om vårens snurrklänning från Polarn o. Pyret, den är rosa med vita polka-prickar. Jag tipsade även om hur du på Bromma Blocks kan köpa denna med 20% rabatt, så kolla in det inlägget här! om du är sugen.

_MG_0506_editblogg_

Idag fick jag hem en kjol till Alice som jag klickat hem från Tradera, också den i rosa med vita polka-prickar, helt ny med lappen kvar. Den är helt underbar! Kunde bara inte låta bli att visa den för er. Den är mer ljusrosa än klänningen och inte lika knallig i färgen. Fina på två helt olika sätt! Tyvärr är ju kjolen inte från årets kollektion så den kan ju vara svår att få tag på. Är det någon po.p-tokig därute som har koll på vilken säsong den kan ha kommit ut i butik?

_MG_0552_editblog_

_MG_0549_editblogg_

Som ni ser är det inte bara Alice kläder som går i rosa med vita polka-prickar just nu. Sängkläderna har Alice farmor sytt och väskan är en julklapp. I väskan förvarar vi dockans kläder och tillbehör när de inte används.

Eftersom min man inte är överförtjust i färgen rosa så får jag utlopp för min favoritfärg genom Alice. Det gäller att passa på innan Alice väljer en egen favoritfärg, föredra vissa saker framför andra har hon ju redan gjort ett tag: stjärnor, sina kaniner, sitt lamm, pasta m.m.

Råna kassaskåp på kvällskvisten

Taggar

, , , ,

Dela

Idag har vi haft sjuk-pappan hemma igen. Snorig och läskig är han, men vi tycker om honom ändå. Alice verkar också blivit snorig nu så jag hoppas verkligen att jag slipper bli smittad och att vi alla är friska till Carros adventsfika.

Eftersom det har regnat precis hela dagen så har det inte hänt så jättemycket här hemma. Jag har tvättat en del kläder, lite kul att den rosa tvätten numera är lite större än den var innan Alice föddes. Tidigare fick min rosa tvätt alltid ligga åt sidan medan de eviga mörka tvättarna tvättades.

Nu på kvällen när Alice äntligen somnat efter en massa krångel där jag nästan somnade före henne så har vi gjort inbrott hos folk. Inte på riktigt såklart! Vi pratade via Mumble och spelade Payday med Jonas. Förr spelade vi väldigt ofta tillsammans med flera kompisar, men det är ju lite svårt nu när vi har Alice. Men ikväll lyckades vi få in 2 rundor. Verkligen jättekul! Alice lyckades vakna när vi flydde med bytet men det gick bra ändå.