Taggar

, , , ,

Dela

Idag var det dags att besöka röntgen med Alice nyckelben igen. Förra gången såg man att det var helt av och nu skulle man röntga igen för att se så att allt såg bra ut. Vi hade tid kl: 9.45 på Astrid Lindgrens sjukhus. Precis innan vi ska åka tittar jag en snabbis på kallelsen en sista gång och ser då att vi även ska på läkarbesök kl: 10.45. Attans, besöket var ju inget jag såg fram emot från början, nu skulle vi behöva stanna ännu längre.

Vi parkerade i Astrid Lindgrens p-hus för första gången. Jag får ångest bara jag tänker på parkeringssituationen vid KS, men den här gången lyckades vi få en väldigt bra plats utan större ansträngning. Fast jag saknar Polon när vi ska på dessa besök eller när jag ska ta bilen in till stan, den var ju väldigt mycket smidigare i trånga utrymmen.

När vi kom till röntgen så väntade vi i max 5 min innan det blev vår tur, ändå var vi där 15min för tidigt! Jag fick ta på mig ett skyddande förkläde och hålla fast Alice på britsen när de skulle röntga. Alice var på gott humör så det blev inget mardrömsscenario där jag skulle blivit tvungen och hålla fast henne hårt mot hennes vilja. Vi lyckades på andra försöket och fick vandra vidare till ortopeden där vi skulle träffa läkaren.

Hos ortopeden gick det däremot inte snabbt. Vi väntade i 1tim innan vi fick komma in. Sån tur var så var ju Alice inte den enda bebisen som hade dåligt tålamod så väntan var inte allt för jobbig eftersom alla bebisarna lät lika mycket. Väl inne hos läkaren tittade man lite på Alice och kände lite på henne. Allt såg och kändes bra. Jag fick också känna på ”bullan” som bildats på benet. Sen tittade vi på Alice röntgenbilder (som vi också fick ta med oss hem utskrivna på papper.) Det är fascinerande vilken läkningsförmåga bebisar har. Eftersom allt såg så bra ut slipper vi träffa också den här läkaren igen.

Efter vi lämnat sjukhuset åkte vi till Stinsen för lunch och shopping med Carro och Casper. Jag åt pasta med parmaskinka för första gången sen innan jag blev gravid (eftersom man inte ska äta parmaskinka som gravid) och det var såååå gott! Sen ramlade vi in på Polarn o Pyret precis när de startade sin sommar rea. Blev lite mer än vad jag tänkt mig, men jag är ändå väldigt nöjd.

Just nu sitter vi och väntar på att Peter ska komma hem till oss för ännu en match av Settlers of Catan

.