Inlägg taggade ‘Riddersvik’

Första gången x2

Taggar

, , , , , , , ,

Dela

Den här helgen har det hänt en massa saker för Alice. I lördags var vi på hennes första danslektion Rim Ramsa Dansa som innebar en massa nya upplevelser, ny miljö och nya situationer. Hon verkade tycka att det var spännande och jag tror att hon uppskattade att hon fick ha mig helt för sig själv en stund. För mig var det en nostalgikick på hög nivå att få vistas i mina gamla danslokaler, jag saknar att ha dansen i mitt liv.

Lördagen avslutades med Mello-mys framför TV:n. Barnen fick vara uppe tills vi hade sett alla bidragen sen nattade vi dem medan röstningen pågick. Fungerade ganska smidigt måste jag säga, förra året var en av oss tvungen att missa mellon och natta Alice medan den andra satt själv framför TV:n.

IMG_1597_editblog_

På söndagen var jag och Alice på teater med Carro och Casper i Riddersvik. Första teaterbesöket för Alice. Hon hade lite svårt att sitta still och var uppe på ”scenen” två gånger och ville ”vara med” så hon uppskattade nog showen. Alice var på teater med förskolan idag så jag är glad att jag han uppleva hennes första teaterbesök tillsammans med henne och att vi fick möjlighet att ”öva” lite. Efter teatern åkte vi hem och hämtade resten av familjen för att åka hem till familjen Boman och fira Casper som fyllde hela 4 år i slutet på januari. 

En ganska händelsefull helg måste jag säga, vi har hunnit med att storhandla och reklamera våran dubbelvagn också. Det är både med glädje och sorg som vi reklamerat vår Babyjogger city mini dubble, jag har  bråkat mycket med Lekmer senaste halvåret angående handtaget på vagnen som gick sönder förra sommaren efter bara några få månaders användning. Jag har åkte fram och tillbaka till Lekmer i Barkarby flera gånger och varje gång har det blivit någonting fel. Egentligen tycker jag nog att det största felen har begåtts av Baby jogger själva som inte skickat rätt saker och tillslut vägrade skicka någonting alls. Men nu har ärendet lösts på bästa möjliga sätt, för oss i alla fall, vi fick lämna tillbaka vagnen och få pengarna tillbaka. Det känns ändå ok eftersom vi hunnit använda vagnen i snart ett år och nu fick alla pengar tillbaka. Lite synd är det att vi inte har någon dubbelvagn till sommaren men vi får klara oss med ståbräda, Alice börjar ju ändå bli så stor nu att hon har svårt att sitta kvar i vagnen.

 

Valborg

Taggar

, ,

Dela

Igår var det dags att välkomna våren. Vi var bjudna på middag hemma hos familjen Ericsson/Boman som snart bara går under namnet Boman, en bröllopsinbjudan damp ner i brevlådan förra veckan. Jag har fått äran att vara brudtärna, eller maid of honor som det heter på engelska och som vi i svenskan inte har ett motsvarande ord för.  Det ska bli så kul att få gå på bröllop och att det dessutom är min bästa vän som gifter sig gör det ännu bättre.

Men nog om bröllop för egentligen var det ju Valborg jag skulle berätta om. Vi blev bjudna på grillat och fick smaskig kladdkaka till efterrätt. När vi var mätta och belåtna begav vi oss till Riddersviks valborgsfirande. Alice och Casper hade väldigt roligt med det nedklippta gräset som låg överallt på marken, barn kan vara väldigt lättroade.

_MG_0925_editblog__MG_0926_editblog_

Brasan var spännande och Järfälla manskör bidrog med stämningen. Så fort brasan tändes ploppade barn upp på sina pappors axlar som svampar.

_MG_0936_editbloig_

_MG_0940_editblog_

Det har blivit lite färre inlägg än vanligt här på bloggen sen vi fick en ny familjemedlem. Erik vill ha väldigt mycket närhet och är sällan nöjd om man lägger ifrån sig honom så det blir väldigt lite tid framför datorn just nu. Men det är ju övergående så jag hoppas att ni har förståelse för detta och fortsätter titta in här på bloggen, jag postar nya inlägg så fort jag får lite tid över.

_MG_0937_editblog_

 

 

Riddersvik

Taggar

, , ,

Dela

Björn har varit hemma med oss denna fantastiska sommardag. Vi passade på att åka ut till Riddersvik för att njuta av naturen med en härlig picknick. Alice tittade sig nyfiken omkring bland skog och mark, särskilt spännande var Mälaren med sina små vågor, glittrande ljus och mysiga kluckande mot stranden. Fast mest spännande av allt var nog grusvägarna där man kunde sitta på huk och pilla på gruset. Vi har verkligen haft en underbart idyllisk dag och njuter av att ha fått dela den med vår underbara dotter som gjorde den perfekt med sitt skratt och tultande. Jag älskar att vara mamma!