Inlägg taggade ‘renovering’

Blinka lilla stjärna

Taggar

, , ,

Dela

Nu är Eriks rum äntligen färdigt. I alla fall färdigrenoverat, för nu ska det ju möbleras, fixas och fejas en hel del innan jag är nöjd. Jag har stora planer kring garderoben och ser fram emot att låta barnen få ha varsin garderob, så att Alice garderob slipper vara så knökfull. Jag har redan hunnit få in alla Eriks leksaker i rummet och en del finheter som han fått i doppresent. Jag känner mig väldigt nöjd med tapeten och valet av färger, även om blått är så typiskt pojkrum. Rummet känns ljust och fräscht, vilket var målet, men fortfarande lekfullt på ett stilrent sätt med de stora stjärnorna. 

_MG_2139_editblog

_MG_2136_editblog__MG_2141_editblog_
_MG_2138_editblog_

Vi matchar tapeten med mattan, gardinen och myslampan som jag redan visat i ett tidigare inlägg. Det passar ju väldigt bra att Erik fyller år snart, det kommer nog att bli en hel del inredningsdetaljer bland presenterna. Alice längtar också till sin födelsedag och jag har faktiskt börjat förbereda lite inför hennes kalas redan, trots att hon fyller år i april. Med kalas menar jag kalas där släkten deltar, några ”riktiga” kalas blir det nog inte förrän hon själv efterfrågar det. Snart börjar faktiskt kalassäsongen här hemma. Tre av familjens fyra medlemmar fyller år före sommaren, Björn fyller 30 år i februari, Erik 1 år i mars och Alice fyller 3 år i april. Utöver det är det flera släktingar och nära vänner som ska firas.

Förresten plockade vi fram spjälsängen åt Erik strax efter nyår. Innan sov han bredvid mig i en BabyBay, den beskrivs nog bäst som en mindre spjälsäng med ena sidan öppen och ihopkopplad med vår säng. Den har varit värd sin vikt i guld under hans första månader. Om vi inte hade haft den hade jag nog blivit tokig eftersom han helst legat mot mig när vi ska sova ända sen han föddes. Men nu har vi alltså tagit steget till egen säng, och det går faktiskt hyfsat bra även om han var väldigt tveksam till en början. Än så länge sover han fortfarande i vårt rum men inom kort är planen att spjälsängen ska flyttas in i hans eget rum.

_MG_2134_editblog_

 

Lite tempo på renoveringen av Eriks rum

Taggar

, , ,

Dela

Det har blivit lite dåligt med uppdateringar här på bloggen senaste dagarna. Men det har inte hänt särskilt mycket värt att skriva om eftersom vi ägnat större delen av dagarna åt att renovera Eriks rum. Farfar Åke är snäll och hjälper oss så att det ska gå lite snabbare och det kan man verkligen säga att det gjort också. Idag har vi målat färdigt sista lagret med färg på de vita väggarna och beställt tapeter till en fondvägg.

Tapeten är egentligen det jag våndats mest över, det finns så väldigt många fina tapeter att välja mellan att det kändes fullständigt omöjligt att välja ut bara en. Men nu är det alltså gjort och valet av tapet känns plötsligt självklart. Om allt går som planerat så är Eriks rum klart för inflyttning lagom tills Björn börjar jobba igen nästa vecka. Jag kan bjuda på en teaser-bild på tapeten från nätet, men ni behöver ju som sagt inte vänta allt för länge på bilder från det färdiga rummet.

files_images_Tapet-Tapeter-Midbec-upstairs-downstairs-338-346823_scalecropw700h500-overlayb20r20-fcc42

Bilden ger inte en rättvis återgivning av tapeten som har ett lätt metalliskt skimmer över sig. Jag upplever den också som mer babyblå och alltså lite ljusare än bilden visar.

Matta, gardin och myslampa har jag redan införskaffat till rummet, så jag har ju vetat under en längre tid i alla fall på ett ungefär hur jag vill ha det. En filt med blå botten och vita stjärnor köpte jag till Erik redan innan han föddes.

Mycket av min inspiration till barnens rum hittar jag på Pinterest och i olika bloggar jag följer. Jag spenderar förmodligen alldeles för mycket tid med att fönstershoppa i olika nätbutiker som exepelvis: miniroom.se, mokkasin.com, blaelefant.se eller jollyroom.se. Fördelen och nackdelen med att shoppa från alla inspirerande nätbutiker är att utbudet blir så mycket större.

stjarnor

Åh, att inreda barnrum är bland det bästa jag vet! Så det roligaste har vi alltså inte kommit till ännu. Jag brukar ofta gå in och insupa miljön i Alice rum, bara för att jag tycker att det är så himla härligt. Jag gillar färgglada och spralliga barnrum, men jag vill att allt ska ha sin plats (även om leksaker såklart oftast inte ligger där de ska vara) och att färgerna ska matcha så att det inte blir en enda röra och ger allt för många intryck.

Ursäkta röran

Taggar

, ,

Dela

Vi har börjat renovera Eriks blivande rum. Vi har börjat slita ned gamla tapeter från väggarna och rummet ser ut som en enda röra, men det känns skönt att vi äntligen har startat. Förhoppningsvis är vi klara till jul, jag tror inte att vi kommer bli klara snabbare än så. Jag är väldigt imponerad av alla dem som köper hus där det mesta behöver renoveras, för jag förstår inte hur man hinner det‽ Särskilt inte om man dessutom har småbarn! Vi tittade på ett hus innan vi köpte det vi bor i nu, där alla rum behövde renoveras, men vi valde bort det eftersom vi tyckte att det var för mycket jobb. Jag är väldigt glad att vi tog det beslutet för jag är inte säker på att vårt äktenskap hade klarat en så stor utmaning som den renoveringen hade blivit. Man vill ju tro att kärleken ska övervinna allt, men jag tror faktiskt att det finns gränser för vad ett äktenskap klarar av. Det boende vi har nu är nog alldeles lagom för oss, här kan vi förbättra och göra om i den takt vi själva vill och orkar eftersom det inte finns några måsten. 

_MG_1791_editblog_

I fredags hade vi en mäklare här för en fri värdering av huset. Vi planerar att prata med banken om våra bolån nu när styrräntan hamnade på noll i veckan. Jag var mest orolig för att värderingen skulle hamna under det vi betalade för huset 2010, men jag kunde dra en lättnadens suck när vi fick mäklarens bedömning. Huset hade ökat i värde, men det finns egentligen inte särskilt mycket mer vi kan göra för att det ska öka mer i värde om man tänker i vinst eftersom det är så pass hög standard redan. Alla förbättringar skulle öka värdet lika mycket som vi själva skulle få lägga ut. Nu är det bara tiden som kan ge en större vinst vid eventuell försäljning. Inte för att vi funderar på att flytta, inte just nu i alla fall. Men det är klart att man alltid drömmer om större boende, men det är ju lite knepigt när man bor i Stockholm där priserna är skyhöga vilket gör utbudet ganska begränsat. Oavsett vad banken säger så ser jag den här värderingen som nyttig då vi fick en massa tips för eventuell framtida försäljning och ett hum om vad vårt hus är värt på marknaden idag. Lite mer kött på benen helt enkelt.

_MG_1793_editblog_

Sommarens projekt

Taggar

, , ,

Dela

Idag var det slut på Björns sju veckor långa semester. Vi har haft en helt underbar sommar men nu är det dags att återgå till vardagen igen. Nu har jag fyra veckor med föräldraledighet kvar sen går även jag tillbaka till arbetet igen och Alice ska börja på förskolan. Trodde nog att jag skulle ha större ångest inför förskolestarten än jag faktiskt har. Jag tror att Alice kommer trivas som fisken i vattnet bland alla barn. Vi verkar bo i ett område där det inte finns så mycket yngre barn, för parkerna runt omkring är alltid tomma så jag tror att hon kommer må väldigt bra av att få interagera med andra barn. Jag kommer ju dessutom bara att arbeta deltid (30tim/veckan) så att Alice inte ska behöva gå så långa dagar. Alla tycker, tänker och gör olika men den här lösningen passar oss bäst och framför allt så fungerar det för oss rent ekonomiskt även om det kommer innebära att vi får hålla in på en del nöjen och prylar. Men det är det värt, hon är bara barn en gång! Men visst känns det lite konstigt ändå, att hon blivit så stor att hon ska börja på förskolan.

Men vi har inte bara latat oss i sommar. Förra veckan renoverade Björn med hjälp av farfar Åke våra takkupor. Färgen hade börjat flagna och plåten hade så smått börjat rosta så det var hög tid. Jätteduktiga var de, väldigt effektiva och enligt mig modiga som vågade klättra där uppe på taket. Skönt att det är gjort, nu behöver vi inte tänka på det på väldigt många år.

Jag kanske inte var så väldigt involverad i renoveringen av takkuporna även om jag tog hand om Alice medan de arbetade, men jag har ett annat projekt för mig. Alice växa-säng som vi köpte i våras. Den har stått under trappen hela sommaren och väntat på sin uppfräschning. Men nu har jag alltså kommit igång. Björn har hjälpt mig att slipa hela sängen med sandpapper för att få bort gammalt flott och liknande och för att rugga upp ytan inför målningen men sen kunde jag äntligen sätta igång med målningen. Är så härligt att se när den vita färgen fullständigt förvandlar sängen. Jättefint blir det. Men det tar sin tid eftersom man måste låta färgen torka mellan de olika lagren så än är den inte färdig, men snart så. Jag lovar att det kommer upp bilder på sängen när den är färdigmålad.

 

Så många händelser

Taggar

, , , ,

Dela

Jag har blivit sämre på att uppdatera bloggen, jag vet. Men vi har haft så mycket för oss att jag knappt vet vart jag ska börja.

Förra veckan och i början på den här veckan var Åke (svärfar) här och renoverade vårt förråd. Han gjorde taket tätt, tog bort sop-skåpet och snickrade dit en vägg, satte in en fast brevlåda i förrådet och satte in hyllor. Underbart att få det gjort, det hade nog tagit oss en evighet att bli klara med alla de projekten. Förrådet är ju oftast inte en plats man prioriterar och därför lätt ”glömmer bort”.

I fredags var vi bjudna hem till Patrik och Camilla på middag. Det serverades en god 3-rätters middag. Jag var mest imponerad av förrätten och efterrätten som bestod av hemmagjord skagenröra med avocado och chockladpudding med krossade hallon. Mumsfillibabba säger jag bara. Känner mig väldigt inspirerad att göra något speciellt till dem när det är vår tur att stå för middagen. Vi spelade en omgång av brädspelet Ticket-to-ride också. Extra trevligt att jag vann också. 😉

Helgen som var spenderade Björn större delen i Globen och tittade på StarCraft så jag och Alice fick roa oss själva.

Den här veckan har vi bara varit hemma jag ock Alice. Åke har avslutat arbetet på förrådet. Eftersom det ändå varit hyfsat väder så har jag sett till att ta en promenad varje dag. Idag tog vi en riktigt lång promenad på över 1,5tim.

Det känns som att den här veckan är lugnet före stormen. Vi har inga träffar eller inbokade läkarbesök den här veckan, men nästa vecka drar det igång igen och vi har en fet hög med kallelser som hänger på kylskåpet.