Inlägg taggade ‘pyssel’

Spindlar

Taggar

, ,

Dela

Idag efter förskolan har vi pysslat spindlar inför Halloween. Jag har köpt en ask med spindelpyssel på Panduro som innehåller allt man behöver för att skapa två spindlar; färg, flörtkulor, lim, pensel, piprensare och ögon. Det var lite meckigare för barnen än jag hade förväntat mig att få till benen och att sedan få fast dem vid kroppen med lim. Men de blev väldigt söta när vi väl fick till det!

I helgen ska vi försöka hinna med att Halloweenpynta. Vi har en hel del inplanerat, både roliga och några mindre roliga saker som ska hinnas med. I morgon är det äntligen fredag!

Enhörningar

Taggar

, , , ,

Dela

Om du händelsevis har missat enhörningstrenden så kommer du inte undan den nu. Eftersom Alice älskar enhörningar för tillfället så införskaffade jag ett måla-din-egen-enhörning-kit innehållande tre vita enhörningar och färg. Kitet har legat här ett tag och suktat barnen nu, så idag efter jobb och förskola öppnade vi den äntligen.

Jag vet inte vem som tyckte det var roligast? Jag eller barnen? Fina blev dom i alla fall!

Alice önskar sig egentligen bara en sak av tomten och det är en enhörning. Mer exakt en gosedjurs-enhörning. Vi får väl se vad tomten kan hitta på.

Apropå jul så kom Eriks julkalender hem idag. Självklart är det en Brio-järnvägskalender till den lilla tågfantasten. Barnen får en varsin leksakskalender varje jul, inga chokladkalendrar. När Alice var liten gjorde jag egna leksakskalendrar till henne (2013 & 2014) men nu när de är två och jag är tillbaka i arbetslivet så får de en varsin färdig leksakskalender. Jag hoppas att jag ska hitta orken och inspirationen att göra egna julkalendrar igen i framtiden, jag blir ju faktiskt lite sugen när jag tittar tillbaka på de som jag gjort tidigare.

 

Papperspyssel i mängder

Taggar

, ,

Dela

Jag måste bara rekommendera Canons Creative park. Det finns mycket och helt underbart papperspyssel där med bra instruktioner och i olika svårighetsgrader. Det enda du behöver är en skrivare, sax och lim sen kan du sätta igång. Förutom att det blir fint och är kul så är det också gratis.