Inlägg taggade ‘pumpor’

Förberedelser inför Halloween

Taggar

, , , ,

Dela

I vår familj firar vi Halloween. Vi pyntar, pysslar och gör läskiga godsaker. Barnen klär ut sig varje år, men vi brukar inte knacka dörr. I år har vi pratat om att eventuellt åka till närmsta boende släktingar och knacka på eftersom barnen har uppfattat det här med bus eller godis.  

Erik ser fram emot Halloween mer än någon annan helg, mer än julafton. Så idag när Björn och Alice var på simhuset för att reka lite inför simskolan som börjar på måndag så passade jag och Erik på att shoppa lite inför Halloween. Torghandlarna hade en massa fina pumpor som vi kollade på länge. Men idag fick det bara bli några små prydnadspumpor. Erik köpte pumpa-påsar till sig och Alice att samla sitt godis i men nöjde sig med att bara titta på alla skelett och spindlar som finns i butikerna.


Min lilla kille börjar bli så stor, vart tar tiden vägen? När vi satt och pratade på konditoriet så frågade jag honom ifall han hade läst om vulkaner på förskolan igår eftersom Björn hade fått höra det när han hämtade barnen på förskolan igår. Personalen på förskolan var imponerade över att när böckerna om vulkaner var slut på förskolan så hade han själv hur självklart som helst sagt att ”Men man kan ju söka!” (på internet alltså). Så pedagogen hade tagit fram lärplattan och de hade tillsammans sökt på filmer om vulkaner. Hur som helst så börjar Erik berätta för mig där på konditoriet om hur dom tittat på filmer om vulkaner och berättar för mig att vulkaner finns på Sicilien. Eh? Jag har ju ingen som helst aning så jag googlar lite snabbt och visst, Europas högsta aktiva vulkan Etna finns vid Siciliens östra kust i Italien.

 

Pumpor

Taggar

, ,

Dela

Förra veckan köpte vi hem pumpor. De har fått stå här hemma och bara varit fina fram till i lördags då det var dags att göra pumpalyktor. Björn tyckte att vi skulle ha en klassisk, läskig pumpalykta så han fick åta sig det arbetet med vår största pumpa. Jag hade lovat Alice att vi skulle göra en pumpa-bebis till den stora pumpan, så det gjorde vi med en liten pumpa.

_MG_1746_editblog_

Vi blev riktigt nöjda med resultatet och både Alice och Erik tycker det är spännande när pumporna lyser ute på trappan. Att bebis-pumpan har napp tycker Alice är väldigt fascinerande, men hon vet att det är Eriks. När pappa Björn hade läst godnattsagan för Alice så låg hon och funderade i sängen och konstaterade oroligt: – Pappa… Eriks napp och pumpan. Dom är ute.

_MG_1765_editblog_

_MG_1783_editblog_