Inlägg taggade ‘pumpa’

Bus eller godis?

Taggar

, ,

Dela

Glad Halloween! Idag är det alltså Halloween. Igår karvade jag och barnen ut den stora pumpan som Björn köpte hem i helgen. Vi passade också på att halloweenpynta huset och lyssna på ”läskig” musik för att öka stämningen och förväntningarna inför dagens händelser.

Barnen har haft Halloweenfest på förskolan idag och jag lämnade två små glada skelett där i morse. Ikväll åt vi blodsoppa (tomatsoppa) med quesadillas och gurkstavar till middag.

Efter middagen var det dags för barnens första bus eller godis. Vi knackade först på hemma hos Alice grannkompis Nora, sen åkte vi hem till mina föräldrar och avslutade hemma hos min mormor och morfar. Eftersom det var en väldigt begränsad mängd dörrar vi besökte så var alla väldigt generösa med godiset till barnens förtjusning. Det är ju inte ofta man får godis på en vardag!


 

Förberedelser inför halloween

Taggar

, , ,

Dela

Igår valde vi ut en stor fin pumpa. Jag skulle vilja säga att vi var på en farm och valde ut vår fina pumpa, men tyvärr finns inte sånt här i Stockholm. I alla fall har inte vi lyckats hitta någon sådan. Är det någon som vet något mysigt ställe att inhandla sin pumpa på? Så i brist på mysfaktor fick en pumpa från Coop forum följa med oss hem.

Idag karvade vi ur vår fina pumpa och skapade en pumpalykta. Alice fick vara med och tömma pumpan på innehåll. Mysigt geggigt!

_MG_3087

I år testar vi något nytt och har ett batteridrivet ljus i pumpan. Tidigare år har locket tagit skada av värmen från den brinnande lågan, så vi hoppas på att det här ska förlänga vår kära pumpas liv med ett par dagar. Hela familjen är i alla fall nöjda med årets pumpa, den är väldigt spännande och lite läskig på samma gång.

_MG_9838
_MG_9843
Firar ni halloween och hur förbereder ni er?

Förskolan har stängt

Taggar

, , , , , ,

Dela

Idag har de planeringsdag på barnens förskola, så idag har de stängt. Jag vill absolut inte skicka iväg barnen till en förskola där de inte känner varken barn eller pedagoger, så idag har jag varit ledig tillsammans med barnen. Vi tog det lugnt under förmiddagen, tog en promenad till affären för att hämta ut ett paket. Jag har beställt Brios adventskalender med tågbana till Erik. Egentligen kom den redan förra veckan, men eftersom jag har varit sjuk så har jag inte haft möjlighet att hämta ut den. Jag tror att den kommer vara uppskattad av båda barnen även om Alice kommer att få en adventskalender med Lego Friends som redan ligger här hemma i garderoben och väntar.  Första året vi provar på färdiga leksakskalendrar, tidigare år har jag ju gjort egna som varit väldigt uppskattade.

Alice ser väldigt mycket fram emot Halloween och har lärt sig att rita pumpor. Vi har planerat att köpa en stor halloweenpumpa nästa helg, karva ur den och göra en halloweenlykta, något som Alice såklart ser väldigt mycket fram emot. Men eftersom intresset för pumpor är så stort just nu så köpte vi en mindre pumpa i helgen som nu pryder vår bordsgrupp i vardagsrummet. Det är väldigt viktigt att Erik inte tar den enligt Alice.

_MG_3080
IMG_2292

Eftermiddagen spenderade vi på Andy´s lekland i Barkarby. Jag var lite orolig för att åka med båda barnen dit själv, men det gick väldigt bra. Alice klarade av att göra allting som erbjöds, vilket jag inte hade väntat mig. Att klättra upp för stora vulkanen och åka ned för den superbranta rutschkanan var inga problem och där stod jag med andan i halsen och kunde inte göra annat än se på när hon svischade nedför kanan. Erik tyckte nog bäst om avdelningen för de mindre barnen med bollhavet och en mindre klätterställning där jag inte behövde klättra med honom hela tiden.

IMG_2300IMG_2303

En väldigt lyckad ledig dag som för barnen avslutades med bad i badkaret här hemma innan det var dags att hoppa i säng. Jag och Björn ska titta på några olika TV-serier resten av kvällen och hoppas att båda barnen sover sött i sina sängar.