Inlägg taggade ‘pulkaåkning’

Tänk att vintern äntligen kom till Stockholm

Taggar

, , , , ,

Dela

Stockholm har äntligen vinterskrud! Eftersom vi har längtat efter snön så länge nu och väderprognosen för nästa vecka ser väldigt dyster ut så har vi passat på att njuta lite extra av vårt vinterväder denna helg.

Igår drog vi pulka och snowracer till Johannelundstoppen. Efter att hela familjen kämpat sig upp och åkt ned för backen med vad jag upplevde som en fara för livet ett flertal gånger tog vi oss upp till toppen där vi tog en paus med varm choklad.

Alice skulle absolut åka ändå från toppen trots att vi såg ett flertal barn som voltade nedför backen och vi dessutom slarvigt nog glömde hjälmarna hemma. Det fick bli en kompromiss där pappa åkte med för att kontrollera farten. Alice avslutade med ett par åk själv där hon ensam kämpade sig upp i halva backen dragandes på min gamla snowracer. Det är tåga i vår tuffa tjej!

Idag besökte vi Grimsta IP:s skridskoåkning för allmänheten. Alice ville öva på snurrar och jag inser hur feg jag har blivit på skridskor. Jag är sjukt rädd för att slå mig, jag inser ju att jag inte skulle komma lika lindrigt undan som mina avkommor.

Vi har haft en ganska tuff start på året då jag har ont i min högerarm, framförallt i axeln. Nu har jag lärt mig ungefär hur mycket jag vågar utsätta den för och vilka lägen den inte gillar och med smärtlindring så är det hanterbart för nu. Jag har besökt och kommer fortsätta besöka en sjukgymnast så att jag förhoppningsvis slipper ha ont. Erik har haft en släng av nåt elakt virus som fick hostan vi dragits med i flera månader innan jul att komma tillbaka. Men nu verkar det som att vi äntligen är på banan igen och alla i familjen var tillbaka på arbetet och förskolan i torsdags.

Äntligen kom snön!

Taggar

, , , ,

Dela

Idag har vi såklart varit ute i snön. Som vi har längtat! Finns ju egentligen inte så mycket att säga om det hela, så jag låter bilderna tala för sig själva idag.

wpid-MG_0142.jpg

wpid-MG_0133.jpgwpid-MG_0186.jpg
wpid-MG_0194.jpg

wpid-MG_0206.jpg

Nu hoppas vi på ännu mera snö. Är ju ingen riktig vinter utan massor av snö att leka i.

 

 

En mysig avslutning på julledigheten

Taggar

, , ,

Dela

I morgon går vi tillbaka till vardagen igen. Vi har fått tre härliga veckor tillsammans och jag är så otroligt tacksam för att vi har haft möjligheten att spendera så mycket tid tillsammans. Det enda som känns synd är att jag inte mår bra och har begränsade möjligheter att röra mig på grund av mina graviditetskomplikationer.

Idag har vi i alla fall haft en kanonavslutning på ledigheten. Björn och Alice spenderade förmiddagen med pulkaåkning. När dom kom in dracks det varm choklad och pepparkakshuset revs, där har alla duplo-gubbar från årets adventskalender bott fram tills nu. Först vågade Alice inte göra så mycket, snurrade lite på huset och tog bort skorstenarna. Men när jag först bet i huset och visade vad vi ville att hon skulle göra så fanns det inget stopp på Godzilla-Alice. Glasyren var godast men en hel del pepparkaka gick också ned, tur att jag skippade godiset på årets pepparkakshus. Behöver jag ens nämna att det gick lite trögt att få ned pannkakorna som serverades till lunch?

_MG_2909_editblog_ _MG_2908_editblog_
_MG_2912_editblog_
_MG_2917_editblog_
Busig pepparkaksätare

Under eftermiddagen har vi städat undan allt julpynt och julgranen. Nu har vi bara Alice julstjärna och alla adventsljusstakar kvar, de kommer nog få vara uppe januari ut. En mysig avslutning på julledigheten, i morgon börjar som sagt både jobb och förskola för mina älsklingar. Hoppas innerligt att det inte behövs en ominskolning för Alice, det gick ju så bra de sista veckorna innan jul.