Inlägg taggade ‘promenad’

Med fokus på vår dotter

Taggar

, , ,

Dela

Den här helgen har vi ägnat lite extra tid åt Alice. Ända sedan Erik föddes så har Alice knappt fått någon egen tid alls med mig eftersom jag ammade tills Erik var sju månader och tiden efter det har han varit extremt mammig. Han är fortfarande mammig, men nu fungerar det mycket bättre att lämna honom med Björn eftersom han har vant sig vid burkmat och hans sovrutiner fungerar bra på dagarna. Vi började ju helgen med att besöka förskolan och titta på Alice när hon sjöng i Luciatåget. Om du vill läsa om det kan du titta in här!

Så i lördags åkte jag och Alice själva till Vällingby för lite mor/dotter-tid tillsammans. Vi började med att lämnade tillbaka ett plagg på Kappahl som jag hade köpt online, men som visade sig ha för korta ärmar sen gick vi i leksaksaffärer, köpte några julklappar och avslutade med lunch på McDonalds där Alice fick ”Ham-burger” som hon säger. Alice fick köpa två My little pony överraskningspåsar med samlar-ponys och en liten väska till sina kaniner från Maileg. Inga stora eller dyra grejer, men hon gick stolt och bar på sina små påsar. Vi hade jättemysigt och jag ser redan fram emot nästa gång vi får roa oss på tu man hand.

På söndagsförmiddagen gick vi ut på promenad i det väldigt frostiga och isiga vädret som verkar vara så det närmaste vinterväder vi kommer att få nu före jul. Jag håller fortfarande tummar och tår för att det ska komma lite snö lagom till julafton. Vi gick ut lagom till Eriks förmiddagsvila så att Alice fick både mamma och pappas fulla uppmärksamhet. Vi gick till en parklek och lekte lite, sen gick vi förbi mataffären på vägen hem och köpte soppa och färskt bröd till lunch.

_MG_5879_editblog__MG_5882_editblog_
_MG_5898_editblog_
_MG_5887_editblog_

Skönt att kunna ge vår lilla prinsessa lite extra uppmärksamhet. Just nu ligger ju väldigt mycket fokus på vår krypande lilla herre som upptäcker världen på egen hand. 

_MG_5891_editblog_

Spännande med is!

Bjälla

Taggar

, , ,

Dela

Min mamma och pappa har skaffat hund. Just nu är det väl egentligen på prov för att se ifall det fungerar, men ändå. Hunden heter Bjälla och är en svensk lapphund på 10 år. Ingen ungdom direkt men jag tror det passar mina föräldrar bra. Förlåt, mamma och pappa men ni är inte direkt ungdomar heller längre. Alice tycker det är väldigt spännande med Bjälla, men tycker precis som sin mamma inte om att bli slickad i ansiktet. Det är också läskigt när hon ”pratar” eller skäller vilket kanske i och för sig inte är så konstigt. Hon har lärt sig att säga ”Tyst!” till Bjälla vilket låter urgulligt, så störtskönt när hon försöker bossa någon. Hon brukar bossa sin pappa på morgnarna genom att putta på honom och säga ”Upp pappa!” och hjälpa mig när jag skäller på honom genom att säga ”Aja baja pappa!”. _MG_3170_editblog_

Idag hade vi födelsedagsfika för Björn tillsammans med närmsta vännerna och vi hade en massa att stå i under förmiddagen. Min foglossning har blivit väldigt mycket värre senaste dagarna så vad jag hinner och kan göra är numera väldigt begränsat, har fått agerat projektledare och ägna mig mer åt stillasittande arbete som dekorering av bakverk. Men när man har ont och inte kan jaga ett snart två årigt busfrö och mannen i huset måste försöka hinna med all städning på egen hand så blir kalasfixande nästan omöjligt, det rivs fram mer än det plockas undan och ”hjälp” med baket är till Alice förvåning inte särskilt uppskattat en dag som denna. Då är det toppen när mormor kan rycka ut och ta en promenad med vår älskade vilde. Alice tycker om att hålla i Bjällas koppel när de är ute och går. Bjälla är van vid barn och verkar gilla Alice vilket känns skönt.

_MG_3175_editblog_

 

Första promenaden ute i det fria

Taggar

, , , , , , ,

Dela

Efter utförsäljningen igår åkte vi till Skärholmens centrum. Där införskaffade vi en skaloverall till Alice. Det blev en Kaxs ifrån Kappahl efter att ha kollat in både Lindex regnoverall och Polarn o. Pyrets skaloverall också (Klicka på länkarna om du vill se hur de olika varianterna ser ut!).

Kaxs variant kändes schysst, var finast (enligt mig) och låg i en prisklass som känns ok för ett plagg som ska slitas och slängas med under en väldigt kort period. Man vill ju inte behöva köpa en ny för att den första går sönder och man vill ju inte slänga ut hur mycket pengar som helst på något som kommer rulla runt i sandlådan och antagligen kommer möta en och annan hundbajs/kattbajs/harplutt och annat okänt klet. Men när den inte är skitig kan det ju vara kul att den är fin också.

Glad Alice

 

När vi parkerat bilen i garaget fick Alice på sig overallen så att hon själv kunde gå hem. Det tog en stund och flera fall på baken innan vi kom hem men Alice såg väldigt lycklig ut. Overallen gjorde sitt jobb och höll Alice torr och ren, och trotts slask,  is  och grus syntes det knappt att den använts när vi väl kom in.

Alice verkade stormtrivas ute och stannade för att titta på massor av saker. Hon stod där och pratade massor, lite synd att man inte fattar ett enda ord hon säger. Flygplan och fåglar var mycket intressant och det har jag inte sett att hon lagt märke till tidigare. Tänk vad mycket vår lilla tjej har att upptäcka!

Vintermys

Taggar

, , , , ,

Dela

I helgen har det både varit kallt och kommit en del snö här hos oss. I lördags roade vi oss med att storhandla på Coop och laga thaimat till middag.

På kvällen fick Alice bada sittandes själv för första gången, tidigare har vi haft en ”badhjälp” som Alice legat på så att vi har haft båda händerna fria att tvätta och leka. Tidigare när vi har testat att låta henne sitta själv i badet har hon bara glidit omkring och halkat ned i vattnet. Men nu är vår fina tjej stadig nog att kunna sitta själv i badet. (Under uppsikt såklart.)

IMG_4632_edit_

Igår passade vi på att gå på promenad i den fina vädret och handla det vi glömde på lördagen. Alice fick åka pulka. Det var mysigt trotts kylan och Alice verkar gilla sin pulka.

IMG_4662_edit_
IMG_4666_edit_

 

När vi kom in i värmen igen åt vi semlor och Alice fick majskrokar. Mums!

Nästa helg fyller både Peter och Casper år så det blir en kalashelg. Kanske får Alice äta tårta för första gången då? Vi får se.