Inlägg taggade ‘prinsesstårta’

Fars dag

Taggar

, , ,

Dela

Igår var det fars dag. Alice bjöd pappa på prinsesstårta i sitt rum under förmiddagen. Tårtan var gjord av tyg men det är ju tanken som räknas. Under eftermiddagen lyckades hela sjuka familjen ta oss till Hemköp för att fylla på kylskåpet. Där köpte vi en riktig prinsesstårta som vi fick mumsa på efter middagen.

Björn och Alice fick antibiotika utskrivet i fredags när vi besökte husläkaren. Björn för lunginflammation och ögoninflammation och Alice för öroninflammation och ögoninflammation. Jag var bara med som stöd och kände mig frisk för första gången på 1 1/2 månad. Det höll i sig i två dagar, nu är jag sjuk igen. Själv misstänker jag att jag nu har halsfluss, besökte husläkaren i morse som inte ville skriva ut mer antibiotika till mig eftersom jag är gravid och precis har avslutat en antibiotikakur. Fick lämna ännu ett mysigt näsprov som vi får resultatet av tidigast på onsdag. Björn och Alice är i alla fall på bättringsvägen, hoppas att jag inte smittar dem igen när de ätit färdigt sina antibiotikakurer. Vi hade som man nog kan säga en ganska sjuk fars dag.

_MG_2626_editblog_

Vår lilla prinsesstårta

Taggar

, , ,

Dela

Alla har väl sett de där traditionella blåbärs- och jordgubbsmössorna? Jag ser i alla fall väldigt ofta dessa mössor på förskolan och har alltid tyckt att de varit lite småsöta. Av en slump trillade jag in på en blogg där man hade virkat en mössa som en prinsesstårta. Det har jag aldrig sett tidigare och kände direkt att en sån mössa skulle jag vilja sätta på min prinsessas huvud. Eftersom jag inte alls kan virka så bad jag Alice farmor att försöka sig på detta och vips så hade Alice en underbart söt prinsesstårtemössa som passar perfekt nu när det är vår. Tack farmor!

Bilderna är tagna när vi skulle besöka Caspers lillebror och lämna över lite presenter. Alice har nya vårjackan på också och var överlycklig över att få bära ett av paketen.