Inlägg taggade ‘patientförsäkringen’

Idag fick vi äntligen ett avslut!

Taggar

, ,

Dela

Idag kom beskedet vi väntat på ända sen Alice föddes. Det kom i form av tre A4:or och ett färdigtryckt häfte med information. Alice har rätt till ersättning för onödigt lidande som plexusskadan, nyckelbensfrakturen och syrebristen medfört. Äntligen får vi vårt avslut och en bekräftelse på att vi hade rätt. Det känns som en stor tyngd lyfts från mina axlar.

Första bilden!

Nu när Alice patientskada har blivit godkänd är det dags för mig att göra en anmälan. Det finns goda chanser att även jag har rätt till ersättning enligt Alice handläggare, det har vi visserligen misstänkt hela tiden men blivit ombedda av patientförsäkringen att vänta med till ett beslut fattats angående Alice som faktiskt fick fysiska skador.

Alice ersättning hamnar under rubriken Sveda och värk och lämnas ut för fysisk och psykiskt lidande eller obehag under läkningsprocessen (den akuta sjukdomstiden) och avser i Alice fall hennes första levnadsår.

Som en extra karamell skickas en kopia till verksamhetschefen på kvinnokliniken vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Han kan gott få höra att patientförsäkringen gjort en annan bedömning.

Ersättningens storlek väljer jag att inte ta upp här för även om den såklart är trevlig så har den ingen betydelse. Vi är otroligt tacksamma för att Alice idag mår bra och sannolikt inte kommer få några kvarstående besvär, hade så varit fallet hade inga pengar i världen kunna ersätta det. Vår kamp har hela tiden gått ut på att få ett erkännande inte minst för att få bekräftat att ingen ska behöva gå igenom detta.

_MG_3614_editblog_

Lite info från LÖF

Taggar

, , ,

Dela

Nu har det gått ett halvår till sen vi hörde något ifrån LÖF. Så häromdagen bestämde jag mig för att kontakta dem för att höra om de kommer någon vart med vårt ärende. Det var inte så enkelt att få tag på vår handläggare som jag hade hoppats på eftersom hon då hade gått för dagen så jag fick ringa igen igår. Första gången jag ringde satt hon i möte, andra gången pratade hon redan i telefon, men tredje gången gillt så fick jag faktiskt tag på henne. Då fick jag veta att vi blivit tilldelade en ny handläggare och fick hennes kontaktuppgifter. Sån tur var kunde hon också tala om för mig vad som hände i ärendet just nu utan att jag behövde jaga vår nya handläggare också. Sist vi pratades vid så skulle två oberoende läkare titta på fallet. Jag fick veta att en obstetriker och en gynekolog har tittat på det men nu skulle även en barnläkare få säga sitt och han hade fått all information i slutet på maj så vi kan nog inte räkna med att få något resultat på utredningen förrän om ytterligare ett halvår skulle jag tro.

Jag önskar att allt det här kan få ett avslut så snart som möjligt för det är extremt jobbigt att inte få svar. Tyvärr tror jag inte att vi kommer få de svar vi ”hoppas” på eller förväntar oss men vi kan i alla fall få ett avslut. Jag har genom den här resan förlorat mycket av det förtroende jag tidigare hade för sjukvården. Som patient är man i princip maktlös och har inga rättigheter värda att tala om. Jag undrar ifall vi hade fått andra svar ifall Alice faktiskt fått skador av syrebristen? Omöjligt att spekulera i, jag vet, men tankarna finns ändå där. Funderar också på hur jag kommer må under en eventuell framtida graviditet och hur jag/vi kommer känna inför förlossningen.

Innan patientnämnden skulle avsluta vårt ärende tyckte min handläggare att jag skulle skriva ett svar till KS på brevet jag fick från dem via Patientnämnden. Hon trodde att det skulle kännas bra för oss att få sista ordet och tala om vad vi tyckte om deras nonchalanta svar. Jag orkade aldrig svara, jag ville inte svara på det kränkande brevet. Om jag hade svarat hade det bara känt som att något hängde kvar i luften som aldrig skulle bli besvarat eller få någon som helst respons. Så jag valde att inte svara, att inte plåga mig själv med att sitta ned och återuppleva vår ångest och förtvivlan som vården uppenbarligen inte bryr sig ett dugg om men som plågar mig kanske inte längre varje vaken minut eller ens varje dag men fortfarande för ofta. Jag valde att få ett avslut.

IMG_0266

Patientförsäkringen

Taggar

, , , ,

Dela

I morse ringde de ifrån Patientförsäkringen. Vi har äntligen fått en handläggare! Hon verkade väldigt trevlig och ska nu skicka ett brev hem till oss med sina kontaktuppgifter. Hon kunde inte säga så mycket om Alice fall men kunde tala om att två olika läkare nu ska titta på Alice journaler och göra varsin enskild bedömning. Hon varnade också för att det här kan ta flera månader till även om hon tyckte att det gått väldigt lång tid redan nu bara för att få en handläggare. Men just i det fallet så vet vi ju att det är KS som bär skulden för förseningarna. Vi ska också avvakta med min anmälan och se hur Alice anmälan utvecklar sig. Skönt att det äntligen händer saker i alla fall.