Inlägg taggade ‘påskafton’

Påsken 2016

Taggar

, , , ,

Dela

Vår påsk blev ju inte riktigt som vi hade tänkt oss. Jag och Björn slapp visserligen magsjukan, men Erik blev hårt drabbad och var dålig i magen fram tills igår. Så vår ledighet har mest bestått av bajsblöjor, gråt, gnäll och sömnbrist. Inte av alla mysiga små utflykter som vi hade planerat. Men påskharen kom ändå, så på påskafton fick vi i alla fall lite frisk luft när vi letade efter påskägg i trädgården. 

MG_0691.jpg
MG_0697.jpgMG_0705.jpg
MG_0700.jpg

Resten av helgen fick vi hålla oss i trädgården och lekparkerna i området så att vi snabbt kunde springa in vid behov. Vi har i alla fall vårstäda lite i trädgården, nu vill vi att solen och värmen kommer tillbaka på allvar!

Hoppas att ni andra hade en mysigare påsk än vi fick. Jag själv ligger i startgroparna för en förkylning som jag hoppas ska avstyra sig själv så att vi kan njuta av helgen som väntar. Förhoppningsvis får vi fira Erik på söndag. 

 

Glad påsk

Taggar

, , , ,

Dela

Idag har vi påskfirande här hemma. Vi började med att äta äggmackor till frukost, jag hade pimpat äggen med äggvästar. Alice var alldeles lycklig över de fina äggen och särskilt över kaninägget.

_MG_2641_editblog_

_MG_2643_editblog_ _MG_2644_editblog_

Efter bubbelbad var det dags att leta efter ägg. Egentligen hade vi tänkt att ha äggjakt på tomten för att få komma ut en stund på förmiddagen men det var typiskt aprilväder med snö och regn om vartannat så vi bestämde oss för att hålla oss inne. Två glada barn hade till slut en varsin påskharepåse med varsitt påskägg i.

_MG_7095_editblog__MG_7106_editblog_
_MG_7110_editblog_

_MG_7107_editblog__MG_7102_editblog_
_MG_2653_editblog__MG_2650_editblog_

I år fick Alice för första gången ett vanligt traditionellt godisägg, förra året blandade vi i lite nyttigare saker. Eftersom Alice fick ett ägg så måste ju Erik också få ett, men han fick majskrokar, och kex i sitt ägg och en smoothie squeeze vid sidan om. Men som ni ser på bilderna så är han ju väldigt medveten om att Alice ägg innehåller andra saker än hans eget.

När Erik vaknat efter sovvilan ska vi gå ut en sväng i friska luften. Ikväll planerar vi att umgås med farbror Ola, inviga grillen och trotsa vädergudarna.

Glad påsk!

Påskafton

Taggar

, , ,

Dela

Jag verkar ha svårt att hitta den där påskkänslan, har inte hittat den i år heller. Lite hjälpte det att vi pyntade häromdagen och det kändes lite mer som påsk när vi gav Alice hennes påskägg i lördags. Årets påskägg bestod av en smoothie, en russinask, några skumkycklingar och några chokladägg. Av farmor och farfar fick Alice en stor chokladkanin som stått och väntat på buffén ett par dagar nu.

_MG_0819_editblog_

Påskafton spenderade vi på mina föräldrars landställe där vi också har vår husvagn uppställd på somrarna. Den ska vi hämta ut från vinterförvaringen om ett par veckor. Till Alice förtjusning var också Bjälla ute på landet. Just nu utkonkurrerar hon alla och Alice älskar att hålla i kopplet.

_MG_3682_editblog_

Vi invigde sandlådan och njöt av det fina vädret. För nu är våren verkligen här för att stanna (hoppas jag!) och solens strålar värmde skönt på ganska trötta småbarnsföräldrar.

_MG_3663_editblog_

En härlig dag avslutades med grillning och en fika innan vi begav oss hem igen. Nu längtar vi efter att få hämta ut husvagnen och spänningen inför vad sommaren har att bjuda på höjs.

_MG_3665_editblog_