Inlägg taggade ‘påsk’

Påsken 2016

Taggar

, , , ,

Dela

Vår påsk blev ju inte riktigt som vi hade tänkt oss. Jag och Björn slapp visserligen magsjukan, men Erik blev hårt drabbad och var dålig i magen fram tills igår. Så vår ledighet har mest bestått av bajsblöjor, gråt, gnäll och sömnbrist. Inte av alla mysiga små utflykter som vi hade planerat. Men påskharen kom ändå, så på påskafton fick vi i alla fall lite frisk luft när vi letade efter påskägg i trädgården. 

MG_0691.jpg
MG_0697.jpgMG_0705.jpg
MG_0700.jpg

Resten av helgen fick vi hålla oss i trädgården och lekparkerna i området så att vi snabbt kunde springa in vid behov. Vi har i alla fall vårstäda lite i trädgården, nu vill vi att solen och värmen kommer tillbaka på allvar!

Hoppas att ni andra hade en mysigare påsk än vi fick. Jag själv ligger i startgroparna för en förkylning som jag hoppas ska avstyra sig själv så att vi kan njuta av helgen som väntar. Förhoppningsvis får vi fira Erik på söndag. 

 

Glad påsk

Taggar

, , , ,

Dela

Idag har vi påskfirande här hemma. Vi började med att äta äggmackor till frukost, jag hade pimpat äggen med äggvästar. Alice var alldeles lycklig över de fina äggen och särskilt över kaninägget.

_MG_2641_editblog_

_MG_2643_editblog_ _MG_2644_editblog_

Efter bubbelbad var det dags att leta efter ägg. Egentligen hade vi tänkt att ha äggjakt på tomten för att få komma ut en stund på förmiddagen men det var typiskt aprilväder med snö och regn om vartannat så vi bestämde oss för att hålla oss inne. Två glada barn hade till slut en varsin påskharepåse med varsitt påskägg i.

_MG_7095_editblog__MG_7106_editblog_
_MG_7110_editblog_

_MG_7107_editblog__MG_7102_editblog_
_MG_2653_editblog__MG_2650_editblog_

I år fick Alice för första gången ett vanligt traditionellt godisägg, förra året blandade vi i lite nyttigare saker. Eftersom Alice fick ett ägg så måste ju Erik också få ett, men han fick majskrokar, och kex i sitt ägg och en smoothie squeeze vid sidan om. Men som ni ser på bilderna så är han ju väldigt medveten om att Alice ägg innehåller andra saker än hans eget.

När Erik vaknat efter sovvilan ska vi gå ut en sväng i friska luften. Ikväll planerar vi att umgås med farbror Ola, inviga grillen och trotsa vädergudarna.

Glad påsk!

Lite påskfint

Taggar

, ,

Dela

Idag har vi pyntat påskriset här hemma. Eller jag har pyntat, Alice har lekt med kycklingarna och Erik har försökt kidnappa kycklingarna från Alice. Alice påskkärring som hon skapat på förskolan har fått en hedersplats på buffén och i köket står det en kyckling på fönsterbrädan. Galet hur stolt man kan vara över sitt barns skapelser.

_MG_2614_editblog_
_MG_2632_editblog__MG_2639_editblog_

Haha, jag ser nu att det är lite svårt att se de vita påskfjädrarna och vita äggen på riset, men de är där, jag lovar. Jag älskar vitt!

Björn har varit hemma med oss idag och kommer vara ledig i en hel vecka framåt, mysigt att få några dagar tillsammans. Den senaste dagarna har varit väldigt intensiva, vi har hunnit med både ettårs-kontroll för Erik på BVC och besök på barnsjukhuset Martina med Eriks förkylningsastma. Så nu ser vi fram emot ett par lugna dagar med mindre stress.   

Påskafton

Taggar

, , ,

Dela

Jag verkar ha svårt att hitta den där påskkänslan, har inte hittat den i år heller. Lite hjälpte det att vi pyntade häromdagen och det kändes lite mer som påsk när vi gav Alice hennes påskägg i lördags. Årets påskägg bestod av en smoothie, en russinask, några skumkycklingar och några chokladägg. Av farmor och farfar fick Alice en stor chokladkanin som stått och väntat på buffén ett par dagar nu.

_MG_0819_editblog_

Påskafton spenderade vi på mina föräldrars landställe där vi också har vår husvagn uppställd på somrarna. Den ska vi hämta ut från vinterförvaringen om ett par veckor. Till Alice förtjusning var också Bjälla ute på landet. Just nu utkonkurrerar hon alla och Alice älskar att hålla i kopplet.

_MG_3682_editblog_

Vi invigde sandlådan och njöt av det fina vädret. För nu är våren verkligen här för att stanna (hoppas jag!) och solens strålar värmde skönt på ganska trötta småbarnsföräldrar.

_MG_3663_editblog_

En härlig dag avslutades med grillning och en fika innan vi begav oss hem igen. Nu längtar vi efter att få hämta ut husvagnen och spänningen inför vad sommaren har att bjuda på höjs.

_MG_3665_editblog_

 

Påskpynt

Taggar

, ,

Dela

Igår flög så alla påskkärringar till blåkulla. Några rackare var det som plingade på vår dörr här hemma, men eftersom de inte ens var utklädda så öppnade vi inte ens dörren. Jag tycker faktiskt att om man ska knacka dörr för att få godis så ska man ha ansträngt sig lite, det är ju ett givande och tagande det där, om jag anstränger mig och köper godis så får faktiskt barnen anstränga sig och ge oss en ”upplevelse”.

Idag har vi pyntat här hemma. Inte för att vi pyntar särskilt mycket vid påsk, men vår gamla buffé får fungera som samlingsplats för allt pynt så att det ser så där härligt överflödigt ut utan att det behöver stå en kyckling i varje vrå av huset. Alice hjälpte mig att pynta påskriset, eller hon lekte med hönsen som skulle upp i riset, när hon skulle försöka sätta dem i riset vek sig bara kvistarna och de ramlade ned på bordet igen. Men det var mysigt med sällskap, Björn är inte så mycket för pyntande. Hur mycket pyntar ni kring påsk?

_MG_0803_editblogg_  _MG_0804_editblogg_
_MG_0806_editblog_  _MG_0814_editblogg_

Snart har det gått ett år…

Taggar

, , , , ,

Dela

…sen vårt underbara lilla mirakel kom till världen. Eftersom jag älskar att ordna kalas har jag redan tänkt ut hur jag vill att Alice ska bli firad. Vi ska bara bjuda den absolut närmaste släkten och såklart Alice gudfar och gudmor med familj, då har vi ett lagom antal gäster. Idag provbakade vi en tårta som jag länge velat göra men inte har tagit mig tid att faktiskt göra till ett kalas. Men såklart ska ju Alice tårta vara något alldeles speciellt. Hela dagen har jag stått i köket och bakat 8 tårtbottnar, vispat dumlefluff och gjort vitchokladfrosting. Dumlefluffet började jag faktiskt med redan igår eftersom det ska stå i kyl över natten.

Vi bjöd in Alice morbror Peter för provsmakning nu på kvällen. Farbror Ola och gudfar Jonas missade detta eftersom de inte kunde komma överens om en kväll att besöka oss. Tänk på det nästa gång! 😛 Vi var alla överens om att tårtan blev lyckad så snart kommer jag att få ägna en heldag i köket igen.

tårta

Efter fikat spelade vi brädspelet Catan som är ett av mina favoritbrädspel, kanske till och med den absoluta favoriten. Peter vann och jag kom sist, men det är lika kul ändå!

Peter och Alice

Vet inte om vi har så särskilt mycket påskkänsla här hemma i år. Vi har pyntat sparsamt eftersom Alice drar ner allt, så det lilla vi har står nästan uteslutande på vår buffé i vardagsrummet eftersom hon inte når upp på den. Vi har också försökt dra ned så mycket som möjligt på påskgodiset (för att få plats med tårta tydligen :P) och vi har inga påskluncher inbokade eftersom nästan alla ligger sjuka. Men vi vill i alla fall önska er alla där ute en Glad Påsk!