Inlägg taggade ‘nyår’

Välkommen 2017

Taggar

, , ,

Dela

Gott nytt år till er alla! Jag och Björn avslutade 2016 med en veckas semester och inledde det nya året med en veckas semester. Vi har spenderat och spenderar den fortfarande hemma. Vi gör lite utflykter och träffar nära och kära. Det är skönt att få ta dagarna som de kommer och inte ha en massa måsten. Julafton firade vi som vanligt här hemma med de ur familjen som hade möjlighet att närvara.

Nyårsafton firade vi också här hemma tillsammans med min mamma och pappa. Vi fick en trevlig kväll tillsammans och barnen lyckades faktiskt hålla sig vakna och vara med vid tolvslaget. Erik tyckte att raketerna var lite läskiga och ville absolut inte hålla i några tomtebloss, medan Alice tyckte att allting var jättespännande och ville vara med överallt.

Mina fina härliga ungar! Undrar vad vi kommer få uppleva 2017? Jag ser verkligen fram emot det här året, även om vi än så länge inte har någonting inplanerat. Jag har på känn att det kommer bli ett bra år.

Idag besökte vi Spånga IP och deras skridskobana. Det var första gången på skridskor för Erik och första gången på ”riktiga” skridskor för Alice. Tur att de oftast har lätt till skratt, för det blev väldigt många vurpor.

Nu håller vi tummarna för att det ska komma massvis av snö i natt så att vi får åka lite pulka innan jullovet är över.

Nyårsafton 2015

Taggar

, , , , , , ,

Dela

Gott Nytt År! Igår firade vi in det nya året här hemma tillsammans med min lillebror Peter och hans sambo Helen, min mamma och pappa och min mormor och morfar. Vi bjöd på en trerätters middag där menyn bestod av: Bruschetta med tomat och basilika till förrätt, helstekt örtrullad oxfilé med kryddsmör och ungsstekt potatis som huvudrätt, till efterrätt serverades det Philadelphiatårta. Eftersom min mormor och morfar inte hade möjlighet att vara med på julafton så blev det lite paketutdelning också, till barnens lycka.

wpid-MG_0246.jpg
wpid-MG_0256.jpg
wpid-MG_0266.jpg
wpid-MG_0271.jpg

Vi hade en trevlig kväll tillsammans. Alice var uppe hela kvällen och skålade in det nya året tillsammans med oss, tittade på raketer och viftade med tomtebloss. Erik sov sig igenom hela spektaklet. Ganska direkt efter tolvslaget bad Alice dock alla att gå hem, för då var hon trött och ville sova, med andra ord var hon så trött att hon knappt kunde hålla ögonen öppna.

Jag kan blicka tillbaka på 2015 med mycket glädje men också med viss sorg. Jag har haft ett fantastiskt år, första halvåret var jag föräldraledig och efter sommaren började jag arbeta på mitt nuvarande jobb som jag stormtrivs på. Vi har upplevt massor tillsammans med våra barn och jag har så otroligt mycket värme och kärlek i mitt liv, jag är så otroligt tacksam för det jag har. Men 2015 var också året då min farfar lämnade oss, min morfar har haft det tufft efter sin operation och min pappa har haft mycket problem med sina knän och besökt akuten åtskilliga gånger. Jag hoppas att 2016 ska ge oss nya spännande upplevelser, glädje och kärlek. Vi har egentligen inga planer för året, vi får helt enkelt se vad det har att erbjuda. God fortsättning på er!

Vårt nyår

Taggar

, , , , , ,

Dela

Jag vill börja med att önska alla er som läser bloggen en god fortsättning på det nya året. Som vanligt drabbades jag av nyårspaniken och har ojjat mig över vad vi skulle hitta på vid nyår. Att bara sitta hemma på nyårsafton känns ju inte superroligt. Men nu har vi ju två små underbara ungar och de begränsar ju möjligheterna ganska mycket. Eftersom inte särskilt många av våra närmaste vänner har barn så förstår jag att vi inte är förstahandsvalet för ett festligt nyårsfirande. Så tillslut bestämde vi oss för att göra det bästa av situationen och göra dagen så rolig som möjligt för barnen och ändå ha en trevlig dag/kväll tillsammans för att avsluta 2014 på bästa möjliga sätt tillsammans. 

Under dagen drog vi fram pulkorna och Erik fick åka pulka för allra första gången. Han verkade uppskatta påhittet och åkte skrattandes med armarna viftandes i luften när vi sprang. Vi passade också på att bygga en snögubbe med en väldigt lång och spretig näsa innan vi gick hem för att äta lite lunch.


_MG_2023_editblog_
_MG_2025_editblog_

_MG_2056_editblog__MG_2068_editblog_
_MG_2050_editblog_

Innan middagen gick jag och Alice ut på vår baksida och byggde ännu en snögubbe med vårt snögubbekit som jag köpte på TGR för en tid sedan. Kittet innehåller en mössa, en halsduk, två knappar till ögon, en näsa och en pipa. Han blev riktigt fin vår gubbe. Erik och Björn fick stanna inne den här gången och efter att vi också byggt en snölykta och Alice gjort flera snöänglar var det dags att gå och börja med maten.

_MG_6238_editblog_

Dagen till ära åt vi helstekt ryggbiff med ungsrostade potatisklyftor och rotfrukter som serverades med säsongens sallad och bearnaisesås. Till maten drack vi Kiviks päron cider och firade alltså även ett vitt nyår för barnens skull.Till efterrätt slog vi till med Lejonet & Björnens ekologiska chokladglass, jordgubbsglass och vaniljglass som serverades med maränger, chokladsås, chokladfingrar och silverströssel.  Men innan vi intog efterrätten gick vi ut och sköt raketer, vi hade köpt en tårta som visade sig vara ganska livsfarlig och sköt åt alla möjliga håll trots att den stod upp genom hela uppskjutet. Tur att vi gick ut tidigt och sköt och inte väntade till tolvslaget när där stod massor av folk, det hade kunna gått riktigt illa. 

_MG_2104_editblog_

_MG_2101_editblog__MG_2106_editblog_
_MG_2119_editblog_

När barnen hade lagt sig för kvällen njöt jag och Björn i soffan framför The November Man fram tills det var dags att göra sig i ordning för att hurra in det nya året. Alice och Erik vaknade själva strax innan tolvslaget så de fick följa med oss ut. Erik tittade fascinerat men Alice tyckte att det var lite läskigt. Personligen är jag inte så förtjust i att fira nyår här hemma för det skjuts fruktansvärt mycket, det låter som en krigsinvasion och röken ligger tjock i hela området. Det är så rökigt att man knappt ser raketerna efter en stund, så jag förstår att Alice tyckte att det var lite läskigt. Nu är det nya året i alla fall ordentligt inskjutet och vi är nöjda med vårt nyårsfirande som kanske inte var det mest extravaganta men väldigt mysigt i alla fall. Och helt ärligt, hur mycket firande orkar man som småbarnsförälder

Hoppas att 2015 blir ett toppen år för oss alla!

_MG_2071_editblog2_
_MG_2088_editblog_

Gott nytt år!

Taggar

, , ,

Dela

_MG_2071_editblog_

 

Gott Nytt År!

Taggar

, ,

Dela

Ännu ett år har passerat med en massa nya upplevelser. Massa nya minnen har skapats och drömmar har gått i uppfyllelse. Men även om vi haft ett underbart 2013 längtar jag nu till 2014 och hoppas på ännu ett härligt år.

_MG_2837_editblog

Bloggen har varit en kul hobby som utvecklats och växt under 2013. Det ska bli spännande att se vad jag kan göra med den under 2014. Ett stort tack till er som tittar in här på bloggen regelbundet och lämnar spår i form av kommentarer, utan er skulle bloggen inte ha någon mening. Här finns en sammanfattning av bloggen för året som gått. Tänk att jag har haft besökare från 42 olika länder och 12000 sidvisningar under 2013!

_MG_0063_editblog__MG_0069_editblog__MG_0077_editblogg_

Vi firar in det nya året i Sälen tillsammans med familj och vänner. Hittills har vi inte hunnit göra särskilt mycket, vi kom hit i går kväll. Björn har i alla fall varit ute i backarna idag. I morgon ska vi försöka ta med oss Alice till backen, vi får se om hon vill stå på ett par skidor eller om hon håller sig till pulkan. Hon var i alla fall väldigt sugen i morse när pappa med vänner skulle ut i backarna.

_MG_2832_editblog

Hoppas ni firar in det nya året ordentligt och att du tittar in här på bloggen igen under 2014.

 

Gott Nytt År!