Inlägg taggade ‘Mulle Mecks lekpark’

Sommarlov

Taggar

, , , , ,

Dela

Nu har Alice sommarlov och är ledig från förskolan fram tills Erik börjar på förskolan i mitten på augusti. Jag är väldigt nöjd med förskolan överlag och tycker att Alice har supermysiga pedagoger som gör Alice vistelse på förskolan både rolig och lärorik. Självklart vill vi visa lite extra uppskattning för deras enorma insats den här terminen och ge dem en liten sommarpresent. Det här med presenter till pedagoger är alltid ett hett ämne, men jag tycker personligen att det är en fin gest. Alice tycker det är superkul att få ge sina ”fröknar” presenter och jag tycker att det finns ett visst värde i det också. Nu hoppas vi att vädret bestämmer sig för att bli lite somrigare också så att vi kan njuta av vårt sommar-Sverige när vi rullar runt i vår husvagn under semestern.

_MG_2886

Björn arbetade sin sista dag före semestern idag så jag och barnen har fått roa oss själva den här veckan. Vädret har ju som alla redan vet inte varit det bästa, men igår var det faktiskt uppehåll och då passade vi på att åka till Mulle Mecks lekpark i Järvastaden. Jag kan verkligen rekommendera den här lekparken, den är lagom stor och har massor med roliga aktiviteter för barnen. Det finns en stor parkering utanför som visserligen har p-automat men helt ok priser.

_MG_2897
_MG_2889

Jag hade hoppats på många fler fina bilder på barnen, men det visade sig att det inte var helt enkelt att hålla koll på två barn bland alla andra barn som sprang omkring. Jag tog bara upp kameran vid två tillfällen då de båda var väldigt upptagna med sitt, ibland önskar jag att jag ägde ett par Google glass så att jag aldrig missade någonting. Eftersom det fina vädret lyst med sin frånvaro så var det många förskolor som också passade på att besöka parken igår, så det var kanske lite väl många barn där mot slutet innan vi bestämde oss för att åka hem för sovvila. Vi hade i alla fall en jättekul och mysig förmiddag tillsammans. Har du några tips på gratis lekparker som är värda ett besök?

 

Mulle Mecks lekpark

Taggar

, , , ,

Dela

I Järvastaden i Solna ligger Mulle Meck-parken. Lekparkens olika aktiviteter är skapade av Tor Svae som bland annat byggt utställningar på Junibacken. En av Björns sista semesterdagar åkte vi dit för att låta Alice leka av sig lite och för att ge henne en alldeles speciell dag tillsammans med oss innan pappa skulle börja jobba igen. Parken uppfyllde alla mina förväntningar och mer därtill. För de första är det gratis att vistas i parken, för det andra är den fylld av aktiviteter för nyfikna barn och verkligen en park utöver det vanliga.

_MG_1421_editblog_

Alice ville prova precis allt, jättekul att hon vågar men det är läskigt att stå där maktlös och titta på medan hon kastar sig ut för linbanan.

_MG_1476_editblog_

_MG_1425_editblog_ _MG_1424_editblog_

Vi kommer definitivt att besöka Mulle Meck-parken igen. Har du några tips på roliga gratisaktiviteter för barn mellan 1-5år får du hemskt gärna lämna en kommentar så kanske vi gör ett besök även där!

Tips! I parken finns en kiosk, men de tar bara kontanter. Är så tråkigt när man känner för en paus och njuta av en fika och inse att vissa ställen fortfarande lever kvar på stenåldern.

_MG_1453_editblog_