Inlägg taggade ‘midsommar’

Midsommarfirande 2016

Taggar

, , , , ,

Dela

Vi firade som vanligt midsommar på Stensund i Trosa skärgård. Vi fick trots negativa väderleksrapporter hyfsat fint väder under midsommarhelgen. Barnen fick fiska fiskdamm och köpa lotter, sen blev det dans kring midsommarstången. 

MG_1506.jpgMG_1502.jpg
MG_1521.jpg

Middag intogs på slottet tillsammans med familj och vänner. Snart är det 6 år sedan vi gifte oss just här. 

IMG_0650IMG_0651
IMG_0652

På kvällen blev det femkamp vid dansbanan och fika på Hulda. Jag är så otroligt tacksam över möjligheten att få ge våra barn härliga barndomsminnen från samma plats som både jag och Björn har många älskade minnen ifrån. 

MG_1639.jpg
MG_1627.jpg

Hoppas ni också haft en mysig midsommar!

Räknar dagar

Taggar

, , ,

Dela

Är det någon annan än jag som räknar dagarna till semestern nu? Jag ser fram emot att få mysa i husvagnen med familjen hela sommaren och njuta av vår vecka på Mallorca i augusti.

Men först ska vi såklart fira midsommar. Vi håller alla tummar och tår för att det ska bli soligt och fint på midsommarafton, gärna hela midsommarhelgen! Det är ju inte lika mysigt att fira i regnställ som i en somrig klänning, men som vanligt gäller det nog att ta med sig både stövlar och paraply, i alla fall om man kollar in väderprognosen. 

_MG_1268_editlog_

Midsommarafton 2013

Midsommarafton 2015

Midsommarafton 2015

Inte direkt någon glamping

Taggar

, , , ,

Dela

Midsommar firade vi som vanligt på Stensund där Frisksport håller traditionellt midsommarfirande varje år. Men i år ville inte solen visa sig alls på midsommarafton, jag har nog aldrig firat en så blöt midsommarafton tidigare när jag tänker efter. Så i stället för vackra sommarklänningar och barfotaspring i gräset så blev det galonställ och gummistövlar.

_MG_8357

Till slut fick vi erkänna oss besegrade och flyttade in allt i gymnastiksalen där det blev åtminstone en torrare dans, även om midsommarstången stod kvar ute i regnet. Jag och mamma höll i fiskdammen för andra året i rad och den var lika poppis i år som förra året, även de lite äldre barnen kommer springandes eftersom vi har ett brett utbud på ”fiskarna”. Jag och mamma ser det lite som en sport att hitta så bra saker som möjligt för liten peng till fiskdammen för högsta möjliga vinst med nöjda och glada barn som resultat, jag tycker att vi lyckats bra hittills. Såklart fick Alice och Erik också fiska. Ibland är det extra bra men en storasyster som kan hjälpa till att fånga gammelgäddan!

_MG_8362_MG_8367

I vår klubb är det många som klättrar så när dansen var över plockades det fram klätterutrustning, såklart skulle min lilla klätterapa klättra.

_MG_8401

En god middag intogs lite senare på slottet tillsammans med familj och vänner. Midsommarfirandet kanske inte blev som vi hade tänkt oss i år, men vi hade en ganska mysig helg ändå i vår husvagn. Hoppas ni också haft en mysig midsommarhelg oavsett väder.

 

Midsommar

Taggar

, , , ,

Dela

Igår kväll kom vi hem efter midsommarfirande och husvagnsmys. Vi firar alltid midsommar nere på idylliska Stensund i Trosa skärgård, här finns en camping helt fri från alkohol och droger som drivs av Svenska frisksportförbundet. Varje år hålls där ett traditionellt midsommarfirande med dans kring midsommarstång, lotterier, fiskdamm, chokladhjul, servering, tipspromenad m.m. För den som har mycket spring i benen anordnas även midsommarjogg. I år var tyvärr vädret inte riktigt vad man hade hoppats på, det var molnigt, blåsigt och kallt, men ängen lös ändå upp av väldigt många glada ansikten. I år kom även Ola och Carro ner på midsommarafton vilket var jättetrevligt.

_MG_4607_editblog_ - Kopia

Alice och jag dansade lite kring midsommarstången.

I år ansvarade jag för fiskdammen. Supermysigt att kunna anordna något för de minsta barnen och det var verkligen uppskattat. Alice fick såklart också fiska fiskdamm.

_MG_4663_editblog_ _MG_4643_editblog_
_MG_4645_editblog_

Det har blivit tradition att inta midsommarmaten vid långbord tillsammans med övriga klubbmedlemmar och även fast det var väldigt kallt så var det ändå väldigt trevligt även i år. Vi i vår familj åt pastasallad vilket alltid uppskattas av vår lilla prinsessa. Till efterrätt serverades midsommartårta med blåbär istället för jordgubbar eftersom Alice morbror Peter är allergisk mot just jordgubbar .

_MG_4665_editblog_

Midsommarfirandet på Stensund slutar inte efter dans kring midsommarstång, på kvällen blir det dans till levande musik, femkamp, luftgevär, pilkastning, chokladhjul, lottstånd och servering hos Hulda på udden. Vi körde femkamp jag, Björn, Alice, Ola och Carro, måste nämna det eftersom jag vann. 😛

_MG_4707_editblog_

Efteråt mumsade vi på kladdkaka och värmde oss med varm choklad från Hulda på udden och njöt av den fantastiska utsikten.

_MG_4710_editblog_

Alice tyckte det var supermysigt att sova i husvagnen och verkade uppskatta att få umgås massor med både mamma, pappa och lillebror. Dessutom bodde mormor, morfar, Peter, Helen och Bjälla i husvagnen bredvid så hon hade alltid någon att busa med. Det enda hon uttryckte att hon saknade var barn i sin egen ålder då nästan ingen av våra vänner har barn.

På midsommardagen fortsätter det roliga på Stensund med volleyboll, prova på paddling, barkbåtsmästerskap, skattjakt för de minsta, musikfrågesport och brännboll. Vi var bara med på skattjakten eftersom det passade oss som småbarnsfamilj bäst.

_MG_4751_editblog_
_MG_4762_editblog_ _MG_4765_editblog_

Även på midsommardagens kväll är det dans vid dansbanan och allt det andra roliga. Denna kväll köpte vi massvis med lotter och fikade hos Hulda på Udden innan det var dags för våra älsklingar att krypa in i husvagnen och sova.

_MG_4785_editblogg_ _MG_4786_editblog_

Igår var det dags att åka hem igen. Alice ville inte åka hem utan ville hellre stanna och sova i husvagnen; tycker det var ett bra betyg på helgen. Det känns skönt att det gått så bra med barnen i husvagnen, nu vågar vi åka på husvagnssemester som vi planerat. Innan vi åkte hem gick vi på promenad runt vårt älskade Stensund, det var ju ändå här vi träffades, det var här vi blev ett par och det var här vi gifte oss. Stensund kommer alltid ha en särskild plats i våra hjärtan.

_MG_4787_editblog_ _MG_4792_editblog_

 

 

 

Vårt midsommarfirande

Taggar

, , , , , ,

Dela

Igår kom vi hem efter midsommarfirandet på Stensund utanför Trosa. Midsommarafton firades tillsammans med Alice mormor, morfar, morbror, gammelmormor, gammelmorfar, farbror och gudfar bland vänner och bekanta. Ett mysigt midsommarfirande med dans kring midsommarstången, jordgubbar och långbord. Kvällen avslutades med dans vid dansbanan och en fika på Hulda på Udden. Midsommarfirandet arrangeras varje år av Svenska Frisksportförbundet och är drogfritt vilket innebär att där inte finns någon alkohol överhuvudtaget. Jag personligen tycker att alla högtider så som jul, midsommar, påsk och dylikt ska vara alkoholfria för barnens skull så därför passar Stensunds midsommarfirande oss utmärkt.

Husvagnen är invigd för i år och Alice har fått testa sin nya resesäng som har fungerat utmärkt i husvagnen. En BabyBjörn resesäng light som helt klart var värd pengarna om man är ute efter en stabil, säker, lätt och enkel-att-montera resesäng. Den kostade lite mer än vad vi hade tänkt oss men är enligt testfakta bäst i test och vi vill inte tumma på säkerheten när det kommer till det dyrbaraste vi har. Skönt att det fungerade bra med Alice i husvagnen även i år, jag har varit lite orolig för hur det skulle gå.

Alice midsommarklänning införskaffades redan under förra sommarens semester. Jag visste direkt när jag såg den att den bara måste jag ha, älskar Madicken-klänningar! Kransen kommer från Oskar&Ellen.

_MG_1260_editblog_

Alice och morfar.

_MG_1233_editblog_

Alice tillsammans med farbror Ola.

_MG_1227_editblog_

Midsommarflicka med tungan rätt i mun när hon försöker dansa kring midsommarstången.

Glad midsommar

Taggar

, ,

Dela

Vi önskar er en glad midsommar!

 

_MG_1268_editlog_ _MG_1228_editblog_

Små grodorna, små grodorna är lustiga att se…

Taggar

,

Dela

 

Alice har firat sin första midsommarafton. Vi rullade iväg med vår husvagn till Stensund som ligger i närheten av Trosa. Jag och Björn har firat nästan alla våra midsommrar på Stensund sen vi själva föddes, det var där vi träffades och det var där vi gifte oss 2010.

Vi hade jättefint väder med klarblå himmel och en vacker midsommarstång som pappa, farbror Ola, gudfar Jonas och Patrik fick hjälpa till att bära in och resa på plats. Jag, Alice och Camilla dansade runt stången.

Efter ett mysigt firande ville Jonas och Ola bada. Vi följde med för att se spektaklet. De påstår att det var hyfsat varmt i vattnet och larvade runt i vattnet ett tag.

Middagen intogs vid ett 17 meter långt bord tillsammans med familj och vänner. Alla som ville fick vara med och man tog med sin egen mat. Jag gjorde en pastasallad till mig och Björn. Min mamma bjöd oss på tårta till efterrätt.

Ola kom dit på sin nya motorcykel som Alice såklart måste få provsitta. Hon såg väldigt road ut men jag vill inte se henne på nån motorcykel när hon blir äldre.

Midsommarkvällen tillbringade vi vid dansbanan. Fika, pilkastning och lite dans, sen avslutade vi kvällen i vårt förtält.

På midsommardagen spelades det brännboll. Alice och jag tog det lugnt i husvagnen medan Björn spelade. Vi åt middag i Trosa innan vid spenderade ännu en kväll vid dansbanan.

På söndagen var vädret inte lika fint. Björn gav sig iväg på aktiviteter på morgonen när det fortfarande var upphåll. Men under förmiddagen kom regnet. Under eftermiddagen regnade det av och till men vi lyckades iallafall få ned förtältet under ett uppehåll.

Hoppas ni alla hade en härlig midsommar. Vår midsommar var perfekt.