Inlägg taggade ‘markis’

Markisen

Taggar

,

Dela

_MG_1399_editblog_

Ja, nu är markisen uppe! Farfar Åke kom hit i onsdags och satte upp den åt oss. Tur att vi har honom annars skulle vi säkert haft en 3,6m markis i vardagsrummet större delen av sommaren. Men nu är den uppe och det blev verkligen superbra. Trodde att det skulle se lustigt ut att den var så lång men när den väl kom på plats så ser det faktiskt riktigt bra ut, man skulle till och med kunna tro att jag mätte innan jag köpte den.

Farfar tog med Alice gammelfarmor också som fick leka med Alice medan Farfar jobbade. Jag sprang mest omkring och stoppade Alice från att rota ut allting ur farfars verktygslåda som tydligen var jättespännande. När markisen väl satt uppe hade Alice lärt sig att klättra hela vägen upp för stegen till min förtvivlan. IMG_0257_editblog_

Efter farfars fina jobb bjöd Alice och jag på fika. Det bjöds på Solskenskaka (receptet finns här!) som jag och Alice bakade på förmiddagen. Alice fick hjälpa till att vispa med elvispen och äta smet. Det var skönt att fika i skuggan av markisen så vi är väldigt nöjda.

Idag är Björns sista arbetsdag på 7 veckor. Underbart att få njuta av sommaren tillsammans med vår lilla tjej!

_MG_1401_editblog_

 

 

Markis & rabarber på baksidan

Taggar

, , , ,

Dela

I fredags gjorde jag ett klipp. Jag var på Plantagen vid Åkermyntan på deras superrea, de säljer ut i princip allting inför sin ombyggnation. Där fanns markiser som i vanliga fall kostar 3000kr för bara 499kr. Jag köpte såklart en till vår uteplats på baksidan, vi har nämligen tittat på dessa förut men alltid tyckt att det varit lite dyrt såhär före semestern när man som starkast känner behovet av en markis när solen strålar bländar alla på altanen. Men nu slog jag i alla fall till. När vi väl fått hem den visade det sig att den var 60cm för bred. Eftersom vi inte ville lämna tillbaka den för att köpa en dyrare någon annanstans så behöll vi den och började klura på olika lösningar.

I lördags kom Alice farmor och farfar förbi på fika. Björn och farfar löste problemet med markisen så snart kommer vi ha en markis, vi måste bara komplettera med lite skruvar, en konsoll och en träkloss. Alice hjälpte farfar att plocka lite rabarber som de skulle få ta med sig hem. Mycket bus och tuggande på rabarber blev det.

_MG_1391_editblog_ _MG_1376_editblog__MG_1388_editblog_

Igår städade vi ur husvagnen efter midsommar och slappade mest hela dagen. Härligt med sommar, bara den här veckan kvar nu sen är Björn ledig i hela 7 veckor tillsammans med oss.