Inlägg taggade ‘måndag’

Måndag

Taggar

, , , ,

Dela

Idag har det varit en lång dag. Dels för att det är måndag, dels för att Erik var ledsen när jag lämnade honom på förskolan, men också för att vi hade planerings- och utvecklingstid under kvällen. Jag drömde en massa konstiga drömmar inatt och sov oroligt också. Känns inte som att veckan fick den bästa starten.

Igår kom i alla fall matkassen igen. Halleluja! Vi slipper tänka ut middagar och införskaffa mat den här veckan!

Veckans meny:

Köttfärsgulash med färsk basilika och surdegsbröd

Chévre- och paprikafylld kycklingfilé med pasta och färsk tomatsås

Timjan- och senapsbrässerad fläskkotlett med tomatsallad

Krämig gnocchipanna med champinjoner, fetaost och timjan

Sesambakad lax med spenat och vietnamesisk dippsås

Ikväll ska jag läsa lite ur boken Hej hej vardag som är skriven av Louise Winblad. Serien som är samlad i denna bok erbjuder smärtsam igenkänning för alla småbarnsföräldrar. Jag fick den av min älskade vän Caroline nu i lördags och den har legat här på bordet och ropat efter mig sedan dess. Jag ser mycket fram emot att läsa om någon annan som också har svårt att få ihop vardagspusslet.  

 

Måndag

Taggar

, , ,

Dela

Hoppas att ni alla haft en bra start på veckan. Här har vi haft en regnig måndag, men barnen har i alla fall fått komma tillbaka till förskolan idag. Erik bestämde sig för att vakna runt tolv inatt och somnade om runt klockan fem, så vi har haft en väldigt trött måndag. Förhoppningsvis betyder det en snabb nattning ikväll och att vi alla får sova i natt.

Jag längtar till nästa måndag då tredje säsongen av Outlander börjar. Nu ska vi göra pasta och köttfärsås till middag. Den här veckan har vi inte matkassen, nästa kasse kommer på söndag.