Inlägg taggade ‘Mallorca’

Drakgrottorna

Taggar

, , ,

Dela

När vi var på Mallorca i somras besökte vi Drakgrottorna (Cuevas del Drach). Det var vackert och absolut häftigt att få ha upplevt en vandring genom dessa grottor men om jag hade vetat hur säkerheten såg ut i dessa grottor hade jag inte gett mig in i detta med en tvååring, en fyraåring och en fotonörd. Främsta anledningen till att vi besökt grottorna var nog att Björn ville fota dessa, men såklart hade vi en önskan om att få uppleva någonting på ön förutom hotellet. Så vi köpte in oss på en busstur runt ön där Drakgrottorna ingick.

När vi först kommer dit fick vi gå ned för en trappa som ledde ned i grottan, att gå alla dessa trappsteg med barnen skulle visa sig vara den enkla och minst läskiga biten på hela turen. Man släpptes ned i grottan i grupper, vi gissade på ca. 100 människor i varje grupp. Så i början innan alla spritt ut sig någorlunda så var det väldigt trångt och jag var tvungen att bära Erik för att han inte skulle bli nedtrampad. Man gick längst med en typ cementerad gångbana i konstant lutning nedåt som på sina ställen var ganska hal. Ena sidan av gångbanan var i stort sett ett stup hela vägen ned med endast ett lågt stålrörsräcke i höfthöjd som inte skulle hindra någon från att falla över eller barn från att hoppa under. Så att låta barnen gå själva var helt uteslutet och eftersom Björn skulle fota så hade jag genom större delen av grottan en unge i varje hand.

MG_1790.jpg

MG_1796.jpg

MG_1773.jpg

MG_1784.jpg

MG_1799.jpg

  Här nedan ser ni hur lågt räcket var:

MG_1801.jpg

Vid ett tillfälle var det en man som gick framför mig som halkade till rejält, men som sån tur var lyckades han återfå kontrollen. Det gick inte att vifta bort tanken på vad som skulle hända om jag halkade med barnen i händerna!

Hur som helst kom vi i alla fall ned helskinnade till sjön Lago Martel, en av de största underjordiska sjöarna i världen. Där fick vi sitta ned och njuta av en konsert som spelades på roddbåtar. En häftig upplevelse när grottan helt släcktes ned och upplysta roddbåtar flöt in. Ljudet var en upplevelse i sig eftersom vi befann oss i just en grotta. Tyvärr har vi inga bilder alls från denna konsert då det var totalt fotograferingsförbud under konserten. Björn är inte helt nöjd med någon av dessa bilder från turen då det var förbjudet att använda blixt i grottorna och för att det var väldigt, väldigt mörkt. Men det är kul att vi har lite fotominnen att se tillbaka på i alla fall.

MG_1806.jpg

Innan konserten började.

MG_1818.jpg

Lago Martel

 

Mallorca

Taggar

, , , ,

Dela

Vi spenderade en vecka av vår semester på Mallorca. Det var vår första utlandsresa med barnen, en resa som vi  sett mycket fram emot men som vi också bävade lite inför. Björn är flygsjuk så en flygplansresa för oss innebär att jag har allt ansvar för oss allihopa och alla våra saker. Till Mallorca tar det bara ca. 4 timmar vilket kändes lagom och vi hade bokat transferbuss till och från hotellet för att göra det så enkelt som möjligt. Flygresan gick jättebra även om jag tydligen utvecklat någon form av flygrädsla sen jag fick barn, att riskera mitt eget liv är inte ens i närheten av så vidrigt som tanken att jag kanske riskerar mina barns liv. Men ingen av barnen visade någon rädsla alls och jag försökte bita ihop för att inte skrämma dem. Björn satt på sitt eget hörn hela resan och fokuserade på insidan av sina ögonlock. Vår investering i en ny Ipad visade sig vara ovärderlig vid mer än ett tillfälle under resan, men framför allt på flygplanet och i transferbussen. Så ett tips för alla er som ska ut och resa med barn är att proppa en Ipad full med barnspel och lämna det dåliga föräldrasamvetet hemma.

MG_1658.jpg

Vi bokade resan via Fritidsresor och bodde på hotellet Blue Star Viva Blue. Vi lyxade till det med all inclusive och var väldigt nöjda med hotellrummet och alla faciliteter. Vi var faktiskt så nöjda att vi bara lämnade hotellets område vid tre tillfällen under hela veckan. Det fanns ett flertal pooler som vi utnyttjade hela dagarna, så vi besökte bara stranden vid ett tillfälle. Alcudia beach var visserligen full av badgäster men sandstranden var långgrund och vattnet vackert turkosa.

MG_1672-Redigera.jpg

MG_1712.jpg

MG_1669.jpg MG_1699.jpg

MG_1729.jpg

MG_1691.jpg

Vårt andra besök utanför hotellet var en promenad längst med shoppingstråket där alla butiker sålde exakt samma saker. Vi köpte ett par uppblåsbara leksaker sen vände vi tillbaka till hotellpoolen. Det tredje besöket var en guidad bussresa till ett par utvalda turistattraktioner som jag tänkte skriva om i ett eget inlägg.

Har du besökt Mallorca? Vad tyckte du om ön? Tydligen är den ju ett väldigt populärt resmål just nu.