Inlägg taggade ‘Mall of Scandinavia’

Tidiga förberedelser inför vintern

Taggar

, , , , , ,

Dela

Veckans dagar rullar på. Igår var jag på en föreläsning om programmering i förskolan. Kul med en massa ny inspiration i ett ämnet som jag redan brinner för. En riktigt bra tankeställare utifrån föreläsningen var kring det argument som ofta används när man pratar om digitalisering i förskolan. Att digitala verktyg är framtiden. ”Men digitala verktyg är ju barnens nutid.” Våra barn växer ju upp med en massa digitala verktyg som de använder sig av och internet är en stor del av nästan alla barns vardag. Räck upp handen alla ni föräldrar som exempelvis låter era barn titta på Netflix, YouTube, hamna på Instagram och bloggar. Förskolan kan inte och ska inte skyddas från samhällsutvecklingen, förskolan ska vara en del av den. Jaja, jag blev väldigt taggad av den där föreläsningen i alla fall. I morgon ska jag återigen delta vid den IKT studiecirkel som bildats för Hässelby-Vällingbys förskolor som jag fått äran att delta i som en av två representanter ur vår enhet. 

Onsdags kvällens spenderade vi i Mall of Scandinavia. Barnen fick varsin ny vinterjacka från Polarn o. Pyret. Årets modeller är hur fina som helst och vi vill inte riskera att bli utan!

Bild: Polarn o. Pyret

 

Efter lite shopping avslutade vi besöket på Egon som är vår favoritrestaurang med god mat för både barn och vuxna, gott vin och en ordentlig barnhörna med bord i anslutning till denna. Vi är alltid supernöjda när vi går därifrån!

Väl hemma var det nattning av barn som gällde. Vi passade på att mysa lite extra med ficklampa och godnattsaga i Eriks tipi-tält.

 

Mall of Scandinavia

Taggar

, , , ,

Dela

I helgen besökte vi det omtalade Mall of Scandinavia. Jag har sett fram emot ett besök där ända sen jag fick veta att det skulle öppnas en Disney store där. Jag är ju ett inbitet Disney fan. Det var en del kö fram till P-garaget men när vi  väl kom in där så var det inga problem att hitta parkering. Det var galet mycket människor så vi gick bara runt och tittade. Vi köpte inget. Vi var inne i bland annat Disney store och Lego store. Erik träffade sin favoritkanin och var överlycklig. Alice och jag posade med R2D2.

Mall of Scandinavia är stort, känns väldigt påkostat och har mycket att erbjuda.Det var en upplevelse och intressant att tänka på hur den här gallerian snart kommer kännas fullständigt normal. För vi kommer definitivt att åka dit igen, men vi väntar nog tills hysterin har lagt sig lite så att man orkar stå i kö för att betala och faktiskt kunna köpa någonting. Jag ser också fram emot att besöka Sveriges första IMAX vid tillfälle.

IMG_2385

IMG_2383IMG_0013
IMG_2387

IMG_2386

Disney store levde definitivt upp till mina förväntningar och jag hade velat köpa massvis av saker. Tur att de även finns online. En av Alice julklappar skymtas faktiskt på bilden ovan, bland alla Frost-saker. För Frost står högst upp på önskelistan i år, som för alla andra småtjejer.