Inlägg taggade ‘magsjuka’

Två tuffa veckor

Taggar

, , , ,

Dela

För två veckor sedan blev jag magsjuk lagom till helgen. När måndagen kom trodde jag att det värsta var över, men då slår det till med full kraft och blir värre istället. Jag har aldrig tidigare varit så uttorkad och svag. Jag låg i soffan en hel vecka innan det började vända. När jag återgick till arbetet i måndags så var det Björns tur. Så den här två veckorna har inte varit roliga. Men hittills så har barnen i alla fall klarat sig.

Eftersom vi varit så pass sjuka och svaga så har det inte hänt så mycket mer än att tvätthögen vuxit sig hopplöst stor. Men i onsdag firade vi i alla fall kanelbullens dag efter mitt tandläkarbesök där jag genomförde halva arbetet av en rotfyllning. Nästa och avslutande delen av rotfyllningen ska ske om ett par veckor. Under semestern i somras dog en av mina tänder när vi var ute och rullade med husvagnen, den okontrollerbara smärtan slutade med ett besök hos tandakuten i Örebro. Det ska bli skönt när hela den historien är över.

Igår fick jag ett samtal från Astrid Lindgrens barnsjukhus. Jag har väntat länge på just det här samtalet och tankarna har snurrat mycket i mitt huvud efter vi avslutade det samtalet. Alice ska på en psykologiutredning, ett återbesök hos sjukgymnasten och ett läkarbesök nu när hon fyllt 5 år, som en del av uppföljningen efter hennes syrebrist vid förlossningen. Min förlossningsberättelse kan du läsa här Nu har det ju gått 5 1/2 år sedan den där förlossningen och alla följderna av den, jag tänker inte särskilt ofta på det och är inte orolig för Alice som är som vilken 5-åring som helst. Men när hon ska utsättas för en massa tester så blir man ju såklart lite orolig att de ska hitta något som vi har missat. Påminnelsen om det som kunde varit gör också att man känner sig väldigt tacksam för hur vår historia utvecklat sig, magsjukor och rotfyllningar känns plötsligt futtigt och kommer snart att vara bortglömda.  

Påsken 2016

Taggar

, , , ,

Dela

Vår påsk blev ju inte riktigt som vi hade tänkt oss. Jag och Björn slapp visserligen magsjukan, men Erik blev hårt drabbad och var dålig i magen fram tills igår. Så vår ledighet har mest bestått av bajsblöjor, gråt, gnäll och sömnbrist. Inte av alla mysiga små utflykter som vi hade planerat. Men påskharen kom ändå, så på påskafton fick vi i alla fall lite frisk luft när vi letade efter påskägg i trädgården. 

MG_0691.jpg
MG_0697.jpgMG_0705.jpg
MG_0700.jpg

Resten av helgen fick vi hålla oss i trädgården och lekparkerna i området så att vi snabbt kunde springa in vid behov. Vi har i alla fall vårstäda lite i trädgården, nu vill vi att solen och värmen kommer tillbaka på allvar!

Hoppas att ni andra hade en mysigare påsk än vi fick. Jag själv ligger i startgroparna för en förkylning som jag hoppas ska avstyra sig själv så att vi kan njuta av helgen som väntar. Förhoppningsvis får vi fira Erik på söndag. 

 

Åh, fy!

Taggar

, ,

Dela

Vi hade fullbokat den här senaste helgen och den skulle visa sig vara händelserik, även om den inte alls blev som vi hade planerat. I fredags var jag och Björn på bio med Jonas (Alice gudfar) och såg sista Hobbit-filmen: ”The Hobbit: The Battle of the Five Armies”. Efter ca. 30 minuter stannar filmen och det tänds några skumma lampor i salongen. Det visade sig snart vara strömavbrott i hela Kungens kurva. Vi fick vänta närmare 30min innan filmen började rulla igen, men vi fick med oss fribiljetter hem och slapp återkomma en annan dag och se om de första 30 minuterna så vi var ändå nöjda.

På lördagen var det dags för en tripp till Gnesta för ett besök hos min mormor och morfar. Jag har inte träffat min morfar sen han opererade hjärtat i början på november. En operation som vi inte visste ifall han skulle överleva, men som var nödvändig. Efter operationen uppstod en massa olika komplikationer och vi är ytterst tacksamma för att han fortfarande lever. Men han är känslig för infektioner eftersom han fortfarande inte är återställd, så det har varit svårt för oss som barnfamilj att träffa dem eftersom alla måste vara friska samtidigt. Men nu hade vi ju varit hemma från förskolan och arbetet över jul och nyår och alla var friska så nu var det äntligen läge. Det var inte det bästa vädret när vi begav oss ut på vägarna i lördags, full snöstorm. Vi svängde förbi Leilas generalstore outlet i Strängnäs innan vi åkte till Gnesta, så att jag fick spendera mitt presentkort där som var en av mina julklappar från Björn.

När vi väl kom fram till mormor och morfar mådde jag lite illa och kände mig olustig. Jag misstänkte att jag blivit lite åksjuk påvägen ned eftersom jag satt i baksätet och på grund av all snö inte såg så bra genom fönsterna. Det gick bara en kort stund från det att vi kom in och hälsade på alla tills jag kräktes som en galning på deras toalett. Magsjuka! Det var bara att pallra oss in i bilen igen och styra kosan hemåt med en kräkandes mamma i baksätet. Mardrömsresa!

Under natten blev först Alice och sen Björn sjuka. Erik har mirakulöst klarat sig. Först idag börjar jag känna mig som en människa igen, men Björn den stackaren har åkt på lite komplikationer efteråt och man misstänker att han har fått infektion i bröstkorgsmuskulaturen. Han har också lågt blodtryck och vätskebrist, vi hoppas på att få svar från läkaren i morgon vad hans blodprover visar.  

Så helgen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Tanken var att vi under söndagen skulle ha tapetserat Eriks rum tillsammans med farfar Åke, men även han insjuknade samma natt som vi. Senaste dagarna har vi bara vilat, druckit och försökt återhämta oss så gott det går.

Idag gick i alla fall Alice tillbaka till förskolan efter sin långa julledighet. Dessutom gick hon det blöjfri! Vi har övat hela jullovet och det går jättebra för henne. Jag är otroligt stolt över henne och lättad över att ha passerat ett hinder som jag bävat lite inför. Nu är det bara jag som måste komma ihåg att se till att det finns flera ombyten på förskolan. I ärlighetens namn känner jag mig ofta som en ganska virrig mamma, vilket jag skäms lite för eftersom jag själv är förskollärare. Att få barn och ha barn på förskola har faktiskt påverkat min yrkesroll enormt mycket och gett mig insikter och erfarenheter som jag aldrig hade kunna föreställt mig innan.

IMG_0477

Fräscha upp med tulpaner efter vår epidemi här hemma. Visste du att det är tulpanens-dag i morgon?

 

Ännu ett besök på akuten

Taggar

, , , ,

Dela

Nu tycker jag att vi har det tillräckligt jobbigt här hemma! Inte nog med att Alice ska bryta armen, hon blir magsjuk också. Om du är känslig ska du nog sluta läsa nu för jag tänker inte bespara er detaljerna. Vet inte hur mycket lakan vi bytte igår kväll och hur många tvättar jag kört i maskinen nu? Hur klarade man sig förr i tiden när tvättmaskinen inte fanns och magsjukan härjade? Hur som helst var det ingen bra idé att ge henne gröt i morse som jag kollat upp på Sempers sida kring rekommendationer vid magsjuka hos barn. När jag skulle ta min första sked  av min gröt kaskadkräks ungen rakt över min tallrik. Jag åt ingen frukost.

Vi lunch fick Alice sakta äta en banan och lite smörgåsrån samtidigt som jag försökte se till att hon sakta men säkert fick i sig lite vatten. Det fick hon faktiskt behålla och vi ägnade större delen av dagen liggandes framför TV:n, vi tittade bland annat på den tecknade filmen Eldorado. När Alice kan sitta stilla i längre än 3 minuter så vet man att hon är sjuk min stackars sötnos. Efter filmen sov hon i två timmar.

Alice lyckades behålla ”maten” någorlunda förutom några blöjor som sa annorlunda men jag kan ha överseende med att det rinner neråt. Jag tar nu fram en burk med blåbärspuré med förhoppning om att det ska stoppa upp det hela lite. Efter 4-5 teskedar och Sempers vätskeersättning sprutar det ur ungen som om någon försöker släcka en brand med en brandslang. Det är blå spya överallt och jag börjar känna lite panik över att de här fläckarna kommer vi aldrig få bort från varken möbler eller kläder. Jag börjar med att torka upp allt för att tillslut plocka av Alice alla kläder. När jag tar av tröjan och tittar på Alice så har hon inte längre något gips. Tittar på tröjan och inser att gipset sitter kvar i tröjan. Panik! Alice tittar förvånat på sin arm och säger ”Titta!”. Ååååå, vad ska jag nu göra???

Jag ringer till Järva sjukhus dit vi ändå ska åka i morgon för att röntga och träffa ortopeden men deras telefontid stängde klockan 14 så dit kunde jag inte vända mig. Jag ringer då till Astrid Lindgrens barnakut och förklarar vad som hänt och berättar även att hon är magsjuk. De tycker att vi ändå ska komma in för att få armen omgipsad eftersom armen är allvarligare än magsjukan.

Så större delen av kvällen har vi suttit på akuten. Nu tycker jag som sagt att det räcker med trassel och jag tänker bespara er från bilder eftersom jag ändå målat upp en så trevlig bild av vår dag redan.

Husvagnssäsongen börjar!

Taggar

, ,

Dela

I helgen hämtade vi ut husvagnen från vinterförvaringen. När vi inte är ute och åker med den så har vi den uppställd på mina föräldrars landställe, så eftersom vi inte ska ut och åka med den ännu så ställde vi upp den där i lördags. Det absolut bästa med landet är hur fridfullt vi har det där. Det är inte en stuga i ett sommarhusområde utan ligger alldeles för sig själv mitt ute på landsbyggden med bondgårdar, hagar och fällt som grannar. Det är en släktgård från min pappas sida sen min farfars farfar köpte det. Det känns otroligt kul och häftigt att Alice får leka där jag och mina bröder, min pappa, farfar och farfars far lekte som barn.

När vi hämtade vagnen passade vi på att stanna och titta på ungtjurar hos pappas barndomskamrat. Alice tyckte mest om deras golden retriever som snällt lät sig klappas.

Nu ikväll har Alice blivit magsjuk. Tycker verkligen synd om henne för det är verkligen vidrigt. Nu hoppas vi att Björn och jag slipper detta så kanske vi kan ta oss igenom det här också. På torsdag ska vi till Järva sjukhus för att kolla Alice arm. Tänkte faktiskt be dem att byta gips då eftersom hon har spytt ned det här fullständigt.