Inlägg taggade ‘lussebullar’

Mysig söndag

Taggar

, , , , ,

Dela

Efter en slapp morgon blev jag utbjuden på Brunch av min väninna Caroline. Vi brunchade på Björk Bar & Grill som hade väldigt varierad och god mat. Jag skulle absolut kunna tänka mig att besöka dem igen. Förutom den goda maten kändes det väldigt lyxigt att få lite egentid tillsammans med Caroline. Tid då jag inte umgås med barn är ju väldigt begränsad, antingen är jag med mina egna barn eller så har jag hand om andras barn på jobbet. Så ungefär två timmar om dagen har jag barnfritt och det är när barnen har somnat på kvällen (om de somnar som de ska). Jag älskar mina barn och jag älskar att arbeta med barn, men ibland kan det faktiskt vara lite skönt att få en paus.

När jag kom hem så hade Björn tillsammans med barnen dekorerat pepparkakorna som vi bakade igår. Han hade dessutom slängt ihop två lussebullsdegar som stod på jäsning när jag kom hem. Vilken karl jag har! Så större delen av eftermiddagen gick åt att rulla lussebullar och plocka dem in och ut ur ugnen. Lussebullar är nog enligt mig det godaste man kan stoppa i sig under julen och nu har vi verkligen så att vi klarar oss.

När lussebaket var avslutat byggde vi en tågbana runt julgranen. Barnens farfar har satt upp sitt gamla Märklintåg kring sin gran och vi blev inspirerade. Vi debatterade huruvida vi borde använda brio-tåg eller Duplo men kom fram till att Duplo passar bättre då det är lite större. Tågbanan får stå kvar tills kvällen före julafton då paketen ska läggas dit.

 

Lussebullsbak

Taggar

, , , , ,

Dela

Idag har vi bakat lussebullar här hemma. Att baka lussebullar är en av de saker jag sett mest fram emot sen jag fick min KitchenAid i födelsedagspresent. Jag älskar lussebullar! De är julens godaste bakverk enligt mig, särskilt de bakade med mandelmassa.

 _MG_5807_editblog__MG_5804_editblog_

Mjöligt blir det när en sockerbagare bakar lussebullar!

I år bakade vi dem efter Roy Fares recept som du kan hitta här! Det finns till och med en video där han själv bakar dessa. Riktigt smackiga blev de, helt klart värt den extra tiden med fördeg. Vi missade tyvärr att köpa hyvlad mandel inför baket, men det gick ju bra utan också.

_MG_1890_editblog_

Nu är vi ett par dagar in i Alice adventskalender. Numera är det två vinterkaniner som bor i huset; ”pappa kanin” och ”Alice kanin”, som Alice kallar dem. I dagens adventspåse fick kaninerna en kamin som lyser, väldigt spännande, särskilt eftersom man kunde öppna luckan in till elden. Sakta men säkert blir stugan en mysig plats för kaninerna att fira jul i. 

_MG_1898_editblog_

1:a advent

Taggar

, , , , ,

Dela

Hoppas ni alla hade en mysig första advent igår. Vår dag började på helt fel sida, i alla fall för mig och Alice. Jag var gnällig och sur pga. foglossningen som varit extra jobbig den här veckan och av lite andra tråkiga anledningar som jag skonar er ifrån. Alice började dagen med att knappt röra sin frukost vilket gav oss en sur och gnällig prinsessa. Stackars Björn hamnade mitt i krigsfältet vilket gjorde även honom surig. Bäst av allt var att vi denna förmiddag skulle fota årets julfoto till julkorten som måste beställas senast den här veckan. Varför hoppade vi då inte över det igår och gör det en annan dag tänker ni kanske då?! Men det har faktiskt sin förklaring, när Björn kommer hem från jobbet är det mörkt ute och vi ville ha foton med bra ljus (dagsljus). Så det var bara att bita ihop och hoppas på att Alice skulle samarbeta.

Det är inte lika lätt längre att ta uppställda bilder på Alice, numera kan hon ju ta av sig rekvisitan eller helt enkelt bara gå därifrån. Nu är ju Alice lite av en linslus så vi har det säkert lättare än många andra, men det är ändå svårt att få en 1 ½-åring att göra som man vill särskilt när hon är på dåligt humör.

Bilden nedan visar på ett ungefär vad vi hade att arbeta med i går. Lite kul ändå. Till slut var de enda bra bilderna vi fick, de bilder vi tog på henne när hon gjorde bus. Men de bilderna sparar jag till en annan dag.

_MG_2662_editblog_

Eftermiddagen blev i alla fall bättre, då var vi bjudna på adventsfika/födelsedagsfika hemma hos familjen Boman-Ericsson. Massa goda lussebullar, jag har längtat efter lussebullar sen förra julen så de satt fint. Blir nog ett lussebullsbak här hemma också snart. Öppna första luckan i Alice adventskalendern och titta på första avsnittet av julkalendern missade vi helt igår så det blev dubbelt upp idag istället. Vi kom i alla fall ihåg att tända första ljuset i advenstljusstaken, alltid något.

Pulkaåkning och lussebak

Taggar

,

Dela

Idag invigde jag och Alice hennes pulka. Alice verkade tycka att det var riktigt kul så mycket som hon log och jollrade hela promenaden. Jag var beredd på att vi skulle få vända efter 5 meter med en illvrålande Alice som inte gillar att sitta fast, men jag hade fel. Vi gick nån kilometer och kom hem härligt rosiga om kinderna båda två.

Pulkaåkning

På eftermiddagen bakade vi lussebullar. De såg så små ut att jag la alla på samma plåt. Men bullarna jäste rejält i ugnen så jag fick jag fick skära isär dem när de kom ut. De kanske inte ser så fina ut, men de ser goda ut. Blir lite fika framför Arga Snickaren kl. 20.