Taggar

, , , ,

Dela

Jag tänker dela med mig av lite höstpyssel idag. Jag är lite av en perfektionist och trodde verkligen att jag skulle hata allt mina barn skulle släpa hem ifrån förskolan. Det har visat sig att det inte stämmer alls! Jag är sjukligt stolt över allt Alice släpar hem, till och med den A3 stora målningen målad enbart med brunt har fått en hedersplats på frysen här hemma. Nu gör de inte så mycket pyssel på Alice förskola, de gör mest grupprojekt vilket jag tycker är jättebra. Förskolan är ingen verkstad som ska spotta fram en massa produkter, de ska föra en pedagogisk verksamhet. Vad kan vara bättre än gemensamt skapande som dessutom stannar på förskolan och återkopplar till verksamheten? Jag är supernöjd med det upplägget och skapar mer än gärna saker tillsammans med Alice här hemma. Så här kommer två pysselidéer som passar barn i alla åldrar.

Äppeltryck

Men delar helt enkelt ett äpple och målar insidan av halvorna med vattenfärg, sen är det bara att stämpla äppelhalvorna på papper. Riktigt fint blev det och Alice konstverk pryder också vår frys här hemma.

_MG_1685_editblog_ _MG_1663_editblog_
_MG_1719_editblog_

Idag stannade Alice hemma från förskolan. Det första hon sa när hon vaknade var att hon inte ville gå till förskolan, sen grät hon hela morgonen. Till slut frågade jag henne om hon ville stanna hemma med mig och Erik idag och det ville hon såklart. Direkt när jag hade ringt förskolan slutade gråtandet. Har ingen aning om varför hon inte ville gå dit för den här veckan har verkligen fungerat jättebra på förskolan‽Hon var kanske bara sugen på att få vara hemma. Så idag passade vi på att göra lite mer höstpyssel. Tidigare i veckan fick Alice plocka löv i en söt liten korg när vi gick hem från förskolan och de har stått på verandan och väntat på att få användas. Så idag tog vi in några och gjorde en ljuslykta med riktig höstkänsla.

Ljuslykta med höstkänsla

Vi klistrade fast löv på en tom och ren syltburk med Decoupage Finish som är ett lack/lim. När limmet torkat stoppade vi i ett värmeljus. Voilà! Det kommer säkert inte att hålla för evigt men det kommer att ge oss ett mysigt ljus den här hösten.

_MG_1723_editblog_

Dagens #blogtober14 utmaning var Jag trodde aldrig att bloggande skulle vara…

…så här givande! När jag var yngre så skrev jag dagbok, men slutade med det när jag kom på Björn med att läsa den. Haha, nu hänger jag ut dig Björn! Bloggen har blivit lite som min dagbok, jag kanske inte skriver ned mina innersta tankar eller hemligheter här men delar ur livet som jag kan ha kvar och titta tillbaka på. Ibland när vi tittar tillbaka i bloggen läser vi saker som vi redan har glömt. Det känns extra kul med alla bilder och beskrivningar av våra barn och deras utveckling. Många väldigt kära minnen har dokumenterats i bloggen. Jag trodde inte heller att så många skulle läsa bloggen som det faktiskt är, det känns både kul och givande.