Taggar

, , , ,

Dela

Ibland måste man frångå sina principer lite, som när man hittar en begagnad superfin Cozy coupe från little tikes, trots att den är gjord i plast. De finns i olika modeller och jag tittade på dem redan förra sommaren, men det fick räcka med en lekstuga på landet då. Så igår dök det upp en Cozy coupe på en köp och sälj grupp på Facebook och jag slog till direkt. Tur att jag har världens bästa pappa som åker och hämtar grejer när jag får mina infall och bilen är på verkstad! Ungarna blev såklart eld och lågor över bilen och den har ”gått varm” här hemma hela dagen, vilket man tyvärr också kan se på vårt parkettgolv nu.

_MG_2240_editblog_

_MG_2247_editblog__MG_2251_editblog_

Alice har redan en Bobby car så det här blir Eriks bil, men tanken är att de ska dela på båda. De är ändå förvånansvärt olika bilar, trots att de båda är gjorda i plast och drivkraften är fötterna á la Fred Flinta. Priset på bilarna skiljer sig också rätt mycket om man köper dem nya.

Cozy coupe är en kupé-bil med en bildörr som man kan öppna och stänga, du sitter på ett säte med benen rakt ned och liksom paddlar dig fram, bilen har en ratt med tuta men som inte styr hjulen utan enbart är till för att snurras. Vad vore en bil utan ratt liksom? Bilen är utrustad med ett tanklock som går att öppna och stänga när bilen blir ”törstig”. Det finns också en form av lastutrymme/öppen baklucka att packa saker i bakom sätet. Om du vill kan du köpa till ett släp och en bensinpump. 749kr får du betala för en nya Cozy coupe på Toys”Я”us. Vi betalade 100kr för en begagnad.

Bobby car är av modellen cabriolet, typ, den saknar tak. Här sitter man gränsle över bilen som på de allra flesta gåbilar på marknaden och paddlar sig även här fram med fötterna, därav namnet gåbil. Ratten styr framhjulen och även denna har tuta.  Bobby car har massvis av tillbehör som man kan köpa till, som exempelvis tysta däck, lysen, namnskylt/registreringsskylt, ratt med ljud och släp. 429kr får du betala för en Bobby car på Toys”Я”us. Alice fick sin Bobby car av farmor och farfar som även köpt till två olika släp till bilen. Familjen Boman har också gett oss tysta däck för att skona både öron och parkettgolv.

Liten Alice på sin Bobby car.

Kanske får den här nya bilen följa med oss ut till landet och lekstugan fram mot våren för att skona vårt golv, vi får se.