Inlägg taggade ‘lekstuga’

Barnens egen plats på landet

Taggar

, , ,

Dela

Idag har det faktiskt varit riktigt fint väder och barnen har fått leka utomhus hela dagen. Det gäller ju att passa på att njuta lite extra denna sommar de dagar solen vill komma fram mellan molnen. Fast vi ska nog inte klaga allt för mycket, även om väderprognoserna nästan enbart visat regn vareviga dag så har vi faktiskt haft mestadels uppehåll om dagarna. Men eftersom det inte direkt varit något badväder så har vi passat på att röja massor på tomten och haft en hel del utflykter för oss. 

Lekstugan och sandlådan är väldigt uppskattade av barnen men det är såklart roligast när mamma och pappa också är med och leker oavsett om det handlar om att baka sandkakor, leka med bilarna i sandlådan eller natta bebisdockan i lekstugan. Idag inhandlade vi ett dörrhandtag som pappa Björn och Alice satte upp.

_MG_8981
_MG_9017

_MG_9020_MG_9024
_MG_8998

_MG_8994_MG_9029

Idag kom också min farfar ut hit över dagen, något som han har sett fram emot länge. Det var min farfar som byggde det nuvarande huset på tomten som hans egen farfar köpte för ca. 100 år sedan, men då fanns det ett äldre tvåvåningshus här som man senare bestämde sig för att riva och istället bygga nytt. Så det är inte så konstigt att landet har ett väldigt stort affektionsvärde för honom. 

I morgon lämnar vi landet för den här semestern och vi längtar redan till nästa sommar. 

Äventyr och skattjakt idag

Taggar

, , , , ,

Dela

Det gäller verkligen att ta vara på de solglimtar vi får denna sommar. I skrivandets stund sitter jag och lyssnar på regnet som fullständigt öser ned utanför. Men tidigare idag hade vi faktiskt fint väder och passade på att fixa lite på tomten här ute på landet. Alice och Erik tycker det är roligt att få åka med pappa på gräsklipparen och vi vuxna roade oss senare med en kompostkvarn. Jag är tacksam över att få komma ut hit till landet och njuta av naturen, tystheten och friheten. 

Förra sommaren byggde vi en lekstuga åt barnen här ute och trots att vi ägnade större delen av semestern åt att bygga den så var det ändå lite småfix kvar. Men igår blev den helt klar inuti, nu ska den bara inredas. Sen är det lite utsmyckningsdetaljer kvar på utsidan också som vi tänker försöka bli klara med också. Den lilla uteplatsen bredvid huset fixade vi med i våras, med rabatter och en egen liten gräsplätt för utemöbler.

Efter lunch idag gav vi Alice en skattkarta. Hon är väldigt fascinerad av pirater just nu då hon upptäckt Disneys Jake och piraterna på Netflix. Ni kan säkert gissa er till att det var en väldigt exalterad Alice som startade sin skattjakt. 

_MG_8829

När hon hade hittade skattkistan var det dags att leta efter nyckeln. Såklart hade vi gömt både skatten och nyckeln i lekstugan.

_MG_8838

Lycka när man fått upp sin skatt!

_MG_8867

Självklart måste man räkna sina gulddubloner!

_MG_8869

Nu på kvällen har vi provat på glass från Väddö gårdsmejeri. Det var riktigt smaskens och får nog bli en ny sommartradition att förtära.  

Sommaren 2015 står för dörren

Taggar

, , , , ,

Dela

Efter en mysig långhelg på landet är vi nu tillbaka i Stockholm igen. Mina föräldrars landställe är verkligen underbart när man vill komma bort från storstadshetsen. Om vi inte var beroende av Stockholms city p.g.a. Björns yrke så skulle jag absolut kunna tänka mig att flytta ut på landet. Jag kan absolut se mig själv i en stor villa med hagar och åkrar som granne. 

Husvagnen är i alla fall invigd för i år och trots kalla nätter hade vi det varmt och skönt i vagnen. Lekstugan har vi också pysslat en del med och den har nu en fin liten brevlåda, två små krokar på insidan av dörren att hänga upp jackor på, bord och stolar. Jag har stora planer för den där lekstugan i sommar, jag måste bara komma ihåg att ta kort på den också så att jag kan visa er här.

Ny säsong innebär nya kläder. Jag läste en recension idag om några av Kavats sandaler, bland annat de jag köpt till Alice och Erik att ha i sommar. Erik kommer tulta omkring i ett par Rullsand EP i sommar, Alice kommer springa omkring i ett par klassiska Blombacka XC. Ett annat praktiskt sommarplagg är UV-dräkten. Jag har köpt både Alice och Eriks UV-dräkter via Next hemsida, de har massor av fina UV-plagg till rimligt pris (tips!). Erik har fått en dräkt och Alice har fått en två-delad i år. Eriks solhatt kommer från Polarn O. Pyret och är från förra sommarens kollektion, ett fynd jag gjorde på deras vinterrea. Alice rosett kommer från Livly, jag kan inte sluta köpa dessa!

Jag känner mig inte redo att börja veckan riktigt ännu så Alice är hemma med oss idag. En av de stora fördelarna med att vara föräldraledig; att kunna göra lite som man själv vill. 

_MG_2825_edit_

 

 

En tjuvtitt!

Taggar

, , , , ,

Dela

Jag hade egentligen inte tänkt att lägga upp fler bilder på lekstugan förrän den är helt färdig, men kan faktiskt inte hålla mig. I morgon åker vi hem för att fixa lite hemma innan Björns semester är slut om 1½ vecka. Lyx att få ha så här långa härliga semestrar! Huset är inte 100% färdigt, men nästan. Den här bilden är tagen i går kväll så arbetet vi har lagt ned idag syns inte här. Idag har Björn lagt singel runt huset och jämnat till marken på höger sida om huset (innan var där en stor jordhög efter att vi la grunden), jag har målat inne i huset och Alice har hjälpt mig att strö gräsfrön på den utjämnade marken.

Lekstuga kvällen

Som ni ser har Björn fixat belysning till huset, solcellsbelysning som vi funderar på att utveckla tills nästa år för att få belysning även inne i huset. Bjuder på en bild inifrån huset också. Bilden är tagen innan insidan blev färdigmålad.

_MG_5069_editblog_

Igår var det Rimbodagen så vi tog oss dit en sväng. Där var det alla möjliga jippon, tivoli, loppis, uppträdanden, visning av veteranbilar, ponyridning m.m. Alice fick åka karusell, inte den vackraste, men hon var superlycklig över att få åka bil.

_MG_5044_editblog_ _MG_5055_editblog_

 

Lekstugan

Taggar

, ,

Dela

Idag är det en vecka sen 456kg lekstuga kom till landet i form av en massa plank på en lastpall. Vi har svettats rejält i värmen som de flesta dagar legat över 30°C, men det har ändå inte stoppat oss. Björn har fått dra det största lasset eftersom jag faktiskt till stor del är bunden till Erik. Jag hjälper till så mycket jag kan, framförallt på kvällarna när barnen sover, men också när mormor och morfar kan hålla i Erik och hålla koll på Alice. Det är ett mycket större projekt än jag trodde, grundarbete, grundolja och grundfärg var inte saker jag hade tänkt på. Men min händiga man har arbetat på bra, nu ska bara takshingeln på plats, lite dekorativa detaljer komma upp, huset målas gult med vita knutar samt målas invändigt sen är det dags för inflyttning.

_MG_1358_editblog_ _MG_1362_editblog_
_MG_1363_editblog_ _MG_1369_editblog_
_MG_1366_editblog_
_MG_1373_editblog_ _MG_1374_editblog_
_MG_1382_editblog_
_MG_1386_editblog_ _MG_1397_editblog_

 

 

 

Bröllopsdag

Taggar

, , , ,

Dela

Idag är det vår bröllopsdag. Idag har vi varit gifta i fyra år och firar tydligen fruktbröllop. Björn överraskade mig med en underbar bukett rosor. 

Bröllopsdagsbukett

Idag kom lekstugan fram och lastades av vid tomtgränsen. Det fanns inget annat val än att bära in allt i garaget trots den gassande värmen som då uppnådde 32°C, annars skulle vi inte komma ut med bilarna. Alice är jätteexalterad och vill bygga sitt hus. Tom. när hon skulle sova låg hon och pladdrade om det. Imorgon forsätter vi med att jämna till marken och placera ut plattor så att huset står rakt.

_MG_5094_edit_

 

En lekstuga

Taggar

, ,

Dela

Sista tiden har jag nästan inte gjort annat på nätet än att kolla in lekstugor. När vi besökte Plantagen i Barkarby för en tid sedan hade de ett litet lekhus för visning uppbyggt i butiken. Alice började såklart leka där och medan vi väntade på att hon skulle leka ”klart” pratade vi lite om att det kanske skulle vara kul att ha ett lekhus på landet. Eftersom ”vårt” landställe ligger mitt ute bland kohagar, bondgårdar och åkrar så finns där inga lekparker. Förra sommarens projekt var en sandlåda, tänk vad kul det skulle vara med en lekstuga som projekt denna sommar!

Väl hemma började jag kolla in lekstugor på nätet. Jag har nu fullständigt snöat in mig på lekstugor. Det finns fantastiska lekhus på nätet, hus man inte ens kan drömma om. Men efter att jag taggat ned mina ambitioner lite började vi kolla på allvar. Plantagen har några olika varianter på lekhus men det tog inte särskilt lång tid innan vi kom fram till att lekstugan Mimmi skulle passa oss bäst.

Först tänkte vi vänta med att köpa lekstuga tills efter husvagnssemestern eftersom vi ändå inte kan börja bygga på den förrän vi är på landet. Sen när vi pratade med dem i butiken så fick vi veta att det ju var några veckors leveranstid. Ingen idé att beställa en lekstuga som kommer när semestern är över.

54396_3 54396_5

Lekstugan Mimmi
Bilder lånade från: http://www.skanskabyggvaror.se

54396_6 54396_7

Så idag slog vi slag i saken. Alice och Erik kommer bli husägare. Just nu är det nog jag som är gladast, barnen förstår ju inte vad de just fått, men jag ser framför mig hur vi först får bygga en jättemodell för att sen få pyssla med inredning och detaljer. Jag kan knappt bärga mig!

lekstuga gul

Bild lånad från: www.alltombostad.se