Inlägg taggade ‘lekpark’

Pelle Svanslös Uppsala

Taggar

, , , , , , ,

Dela

I tisdags gjorde vi ett dagsbesök i Uppsala med barnen. Huvudmålet var Pelle Svanslös lekpark. Lekparken påminner väldigt mycket om Mulle Mecks lekpark med sina små hus, men den var betydligt mindre. Vi passade på att äta picknick-luch där också, de hade många fina picknickbord runt lekparken att sitta vid. 

_MG_8902

_MG_8900 _MG_8927
_MG_8886

_MG_8883

Barnen verkade tycka att det var en rolig lekpark och utforskade piggt allt roligt som erbjöds. Stort plus för att det fanns flera permanenta vattentoaletter som dessutom var gratis precis intill lekparken. Hit kommer vi absolut att åka igen.

Bara en liten bit från parken kunde man titta in i en miniatyr av Pelle Svanslös hem. Jättespännande!

_MG_8940

När vi hade lekt färdigt passade vi på att besöka domkyrkan som var riktigt mäktig och väldigt vacker.

_MG_8944

Efter lite strosande i centrum lämnade vi Uppsala för denna gång. Men jag, Björn och Alice var tillbaka redan idag då vi besökte Fyrishovs äventyrsbad. Jättekul tyckte Alice som åkte de högsta vattenrutschkanorna med mig och Björn flera gånger. En riktigt mysig dag har vi haft med vår lilla prinsessa som jag tror stortrivdes med att få både mamma och pappas uppmärksamhet helt för sig själv. 

Sommarlov

Taggar

, , , , ,

Dela

Nu har Alice sommarlov och är ledig från förskolan fram tills Erik börjar på förskolan i mitten på augusti. Jag är väldigt nöjd med förskolan överlag och tycker att Alice har supermysiga pedagoger som gör Alice vistelse på förskolan både rolig och lärorik. Självklart vill vi visa lite extra uppskattning för deras enorma insats den här terminen och ge dem en liten sommarpresent. Det här med presenter till pedagoger är alltid ett hett ämne, men jag tycker personligen att det är en fin gest. Alice tycker det är superkul att få ge sina ”fröknar” presenter och jag tycker att det finns ett visst värde i det också. Nu hoppas vi att vädret bestämmer sig för att bli lite somrigare också så att vi kan njuta av vårt sommar-Sverige när vi rullar runt i vår husvagn under semestern.

_MG_2886

Björn arbetade sin sista dag före semestern idag så jag och barnen har fått roa oss själva den här veckan. Vädret har ju som alla redan vet inte varit det bästa, men igår var det faktiskt uppehåll och då passade vi på att åka till Mulle Mecks lekpark i Järvastaden. Jag kan verkligen rekommendera den här lekparken, den är lagom stor och har massor med roliga aktiviteter för barnen. Det finns en stor parkering utanför som visserligen har p-automat men helt ok priser.

_MG_2897
_MG_2889

Jag hade hoppats på många fler fina bilder på barnen, men det visade sig att det inte var helt enkelt att hålla koll på två barn bland alla andra barn som sprang omkring. Jag tog bara upp kameran vid två tillfällen då de båda var väldigt upptagna med sitt, ibland önskar jag att jag ägde ett par Google glass så att jag aldrig missade någonting. Eftersom det fina vädret lyst med sin frånvaro så var det många förskolor som också passade på att besöka parken igår, så det var kanske lite väl många barn där mot slutet innan vi bestämde oss för att åka hem för sovvila. Vi hade i alla fall en jättekul och mysig förmiddag tillsammans. Har du några tips på gratis lekparker som är värda ett besök?

 

Lekdejt

Taggar

, , ,

Dela

Idag har vi varit i Vallentuna för en lekdejt med barnens syssling Andreas och hans mamma Jessica. Det var ett mycket uppskattat påhitt tyckte barnen som trivdes i varandras sällskap. Alice ville ta med sig Andreas hem.

Efter fika, lek med Andreas spännande leksaker och lite dans till ett dansprogram på TV:n så trotsade vi aprilvädret och gick ut i den otroligt fina lekparken som de har precis utanför huset. Det är så roligt att Erik kan gå nu, att han får vara med och upptäcka saker. Han gillar spadar och fnissar när han åker ned för rutschkanor. Alice är överallt på en gång, vill gunga, klättra, leka i sandlådan och åka ned för högsta rutschkanan. Barn är så härliga med sin överflödande energi och upptäckarglädje, det smittar till och med av sig på en trött småbarnsmamma som sovit alldeles för lite sista tiden. 

IMG_2044_editblog_  IMG_2046_editblog_
IMG_2047_editblog_IMG_2048_editblog_

Påskäventyr

Taggar

, , , ,

Dela

Idag besökte vi hönsen, tuppen och de andra djuren vid Parkleken Gulsippan. Även om det inte var särskilt varmt så var det i alla fall soligt och barnen tyckte att det var superskojigt att få titta på djuren och att få leka i lekparken.

_MG_7121_editblog__MG_7127_editblog_
_MG_7130_editblog__MG_7131_editblog_
_MG_7132_editblog_

_MG_7155_editblog_

Erik har aldrig gått så långt eller länge utomhus tidigare. Efter nästan en timme utan vagnen klättrade han själv upp i den och såg verkligen ut som en slagen hjälte.

Förutom en massa lek och skoj har vi hunnit med att sälja både skrivbord och babyskydd via Blocket idag. Gick mycket snabbare och smidigare än jag hade trott. Nu måste jag rota fram fler saker att sälja, är ju inte helt fel med lite extra pengar.

Mulle Mecks lekpark

Taggar

, , , ,

Dela

I Järvastaden i Solna ligger Mulle Meck-parken. Lekparkens olika aktiviteter är skapade av Tor Svae som bland annat byggt utställningar på Junibacken. En av Björns sista semesterdagar åkte vi dit för att låta Alice leka av sig lite och för att ge henne en alldeles speciell dag tillsammans med oss innan pappa skulle börja jobba igen. Parken uppfyllde alla mina förväntningar och mer därtill. För de första är det gratis att vistas i parken, för det andra är den fylld av aktiviteter för nyfikna barn och verkligen en park utöver det vanliga.

_MG_1421_editblog_

Alice ville prova precis allt, jättekul att hon vågar men det är läskigt att stå där maktlös och titta på medan hon kastar sig ut för linbanan.

_MG_1476_editblog_

_MG_1425_editblog_ _MG_1424_editblog_

Vi kommer definitivt att besöka Mulle Meck-parken igen. Har du några tips på roliga gratisaktiviteter för barn mellan 1-5år får du hemskt gärna lämna en kommentar så kanske vi gör ett besök även där!

Tips! I parken finns en kiosk, men de tar bara kontanter. Är så tråkigt när man känner för en paus och njuta av en fika och inse att vissa ställen fortfarande lever kvar på stenåldern.

_MG_1453_editblog_

 

 

Vårkänslor

Taggar

, , , ,

Dela

Den här helgen har verkligen varit härlig. Vårkänslorna fullkomligt sprutar tack vare det fina vädret. Eftersom vi redan på fredagen visste att det skulle bli fint väder i helgen hade vi försökt planera in en mysig familjehelg utan längre resor ifall förlossningen skulle sätta igång och som skulle passa alla, framförallt för gravid mamma med onda fogar och en krävande två-åring.

Lördagsförmiddagen spenderade vi med att städa här hemma eftersom Alice mormor och morfar ska bo här medan vi ligger på BB. Det kanske inte låter som supermysigt familjemys, men efter tre väldigt upptagna helger var det skönt att få städa utan tidspress och dessutom ha en väldigt nöjd Alice som tycker om när det händer saker. Hon hjälpte pappa att dammsuga och åkte på dammsugaren om vartannat. Jag tog på mig att städa i köket där det är bra arbetshöjd och jag inte måste gå runt så mycket. Så innan Alice vila vid 11.30 var hela huset någorlunda städat och vi kände oss nöjda.

Pappa Björn lagade pannkaka till lunch, hela familjens favoriträtt. Mums! Sen spenderade vi större delen av eftermiddagen med lek i lekparken intill vårt område. Vi var inte direkt ensamma, fler föräldrar kände tydligen för att komma ut i det fina vädret. Extra kul att de rustat upp den del av parken som är till för de yngre barnen. Genomgående pirattema med lagom utmaningar för barn mellan ca. 1-7 år (min egen bedömning). Några av er kanske läst inlägget jag skrev förra våren om parkens usla skick, jag till och med skrev ett klagomål till Stockholms stad och talade om vad jag tyckte. Inlägget kan ni läsa här! om ni är nyfikna. Så det känns ju såklart extra kul att de rustat upp parken lite i alla fall, även om det säkert inte hade det minsta med mitt klagomål att göra. På kvällen kom morbror Peter över för Mellomys och trots att fel låt vann hade vi en trevlig kväll.

 _MG_3262_editblog_
_MG_3287_editblog_ _MG_3276_editblog_
_MG_3277_editblog_

Idag har vi slackat under förmiddagen. Alice och jag har lekt med dockan som både blev nedbäddad i vagnen för promenad på övervåningen och matad med massor av olika sorters mat av sin dockmamma. Jag fick en träglass av Alice medan det pysslades i köket. ♥ Björn kämpade större delen av förmiddagen med sin dator som krånglar, åkte bland annat till Webhallen för att köpa ett nytt nätaggregat. Korv med bröd till lunch efter vilan som även jag sov mig igenom. Sen lekte jag och Alice på baksidan i solen medan Björn fortsatte med datorn. Tyvärr fick han aldrig styr på problemet med datorn, men det ska nog ordna sig tillslut. Vi åkte en sväng förbi Babyproffsen för att plocka upp min Babybox som jag registrerade mig till för flera månader sedan. Där köpte vi även en ståbräda till vår Emmaljungavagn. Middag fick vi hemma hos Alice mormor och morfar, men mest poppis var nog Bjälla som fick all Alice uppmärksamhet. En härligt mysig lugn helg med familjen och strålande vårväder. Precis vad jag behöver nu när jag laddar inför förlossningen.

_MG_0560_editblog_

Lek i parken

Taggar

, , , , ,

Dela

Idag besökte vi lekparken Björnidet som ligger ett stenkast ifrån där vi bor. När jag var liten var det en superkul Parklek med en massa häftiga lekredskap och klätterställningar. Idag är den klassad som enbart lekpark eftersom den numera är obemannad. Nu finns inte heller några lekredskap att tillgå och enbart ett fåtal klätterställningarna finns att leka i. På Stockholms stads hemsida kan man läsa:

En ny månggunga med fallskyddsmatta har tillkommit, annars är de flesta lekredskapen gamla och slitna.

Det låter ju inte så himla kul och spännande måste jag säga. Jag tycker det är fruktansvärt att man skär ned på barnens platser, för de kan ju inte föra sin egen talan trotts att de är så många. Parklekar och välutrustade lekparker behövs! Jag fattar inte att alla barnfamiljer där ute har låtit det gå så långt? Är man så lite med sina barn numera att man inte besöker allmänna platser tillsammans och därför inte sett hur illa det har blivit? Vart vistas alla dagmammor? Vart leker alla mellanstadiebarn som inte får gå på fritids längre?

Jag slog i alla fall ett slag för barnen idag när jag skickade in ett klagomål till Stockholms stad och talade om vad jag tycker. Någon måste slåss för våra barns rätt till anpassade platser för deras lek. Gör gärna det du också så kanske det blir någon förändring. Klaga kan du göra här!

Trotts min besvikelse på lekparken som sådan hade vi i alla fall en mysig stund tillsammans i solen. Och i ärlighetens namn behöver man ju inte så många klätterställningar när man är 11 månader gammal, de saker som fanns är ju ändå spännande första gången man använder dem.