Inlägg taggade ‘Lekland’

Härliga, underbara jullov

Taggar

, , , , , , ,

Dela

Vi har redan hunnit med en hel del i år. I lördags tog jag och Björn med oss Alice på Disney on ice, Erik fick stanna hemma tillsammans med mormor och morfar. Vi hade plats på parkett, något som jag själv önskat ända sen jag var liten. Eftersom det var Alice första besök och vi bara hade henne med oss så passade vi på att skämma bort henne lite extra. Vi köpte en ljusstav som lyste och blinkade i regnbågens alla färger och en stor mjukis-Elsa. Showen var som vanligt storslagen på ett amerikanskt extra-allt-vis och vid mer än ett tillfälle kom vi på Alice med att bara sitta och gapa åt allt häftigt som hände på isen. Showen var uppdelad på fyra av Disneys klassiker: Lejonkungen, Peter Pan, Lilla sjöjungfrun och Frost. Alice tyckte bäst om Peter Pan sagan och Frost sagan. Alice var helt lyrisk efter ”mötet” med riktiga Elsa, så nu är det nästan bara Elsa hon pratar om, när hon inte själv är Elsa förstås. 

IMG_0110IMG_0112
IMG_0117
IMG_0129
IMG_0137

Idag besökte vi det hyfsat nyöppnade Andy´s lekland i Bromma. Jag har aldrig sett en så stor klätterställning tidigare, riktigt häftig. Extra kul är det ju såklart att även vi vuxna får leka i den, även om den ”leken” mest går ut på att jaga våra barn som är snabbare än snabbast. Rena rama träningspasset, som att springa hinderbana i mellanstadiet, typ. Barnen hade superkul, men jag var lite besviken på deras omtalade ministad med små temahus. Det fanns nästan inga leksaker i dessa små hus, och de leksaker som fanns sprang såklart de lite större barnen iväg med. Den sura tanten i mig kom såklart fram och efter ett snack med dessa pojkar så kom i alla fall några pizzor tillbaka till pizzerian. Hur kul är det med en pizzeria utan pizzor liksom? De fattade såklart vad jag menade och gav mig två pizzor utan att protestera. Det tråkiga är ju att ingen annan vuxen vågar prata med någon annans barn. De större barnen springer ju runt fritt och om ingen vuxen griper in så uppstår djungelns lag i den redan halvt post-apokalyptiska miljön som redan härjar i dessa lekland. Tomma hus imponerade alltså inte så mycket, det skulle gå att göra så otroligt mycket mer med dessa.

IMG_0144IMG_0146
IMG_0153

Både jag och Björn är lediga den här veckan också, himla skönt måste jag säga. Stort plus för snön som äntligen kom till Stockholm och att vi hinner njuta lite av den innan terminen drar igång. Vi har flera roliga saker planerade den här veckan  och ett stort spännande paket är på väg hem till oss. I morgon ska vi ge oss ut och försöka hitta en skidhjälm till Erik och ett par skridskor till mig.

 

 

Förskolan har stängt

Taggar

, , , , , ,

Dela

Idag har de planeringsdag på barnens förskola, så idag har de stängt. Jag vill absolut inte skicka iväg barnen till en förskola där de inte känner varken barn eller pedagoger, så idag har jag varit ledig tillsammans med barnen. Vi tog det lugnt under förmiddagen, tog en promenad till affären för att hämta ut ett paket. Jag har beställt Brios adventskalender med tågbana till Erik. Egentligen kom den redan förra veckan, men eftersom jag har varit sjuk så har jag inte haft möjlighet att hämta ut den. Jag tror att den kommer vara uppskattad av båda barnen även om Alice kommer att få en adventskalender med Lego Friends som redan ligger här hemma i garderoben och väntar.  Första året vi provar på färdiga leksakskalendrar, tidigare år har jag ju gjort egna som varit väldigt uppskattade.

Alice ser väldigt mycket fram emot Halloween och har lärt sig att rita pumpor. Vi har planerat att köpa en stor halloweenpumpa nästa helg, karva ur den och göra en halloweenlykta, något som Alice såklart ser väldigt mycket fram emot. Men eftersom intresset för pumpor är så stort just nu så köpte vi en mindre pumpa i helgen som nu pryder vår bordsgrupp i vardagsrummet. Det är väldigt viktigt att Erik inte tar den enligt Alice.

_MG_3080
IMG_2292

Eftermiddagen spenderade vi på Andy´s lekland i Barkarby. Jag var lite orolig för att åka med båda barnen dit själv, men det gick väldigt bra. Alice klarade av att göra allting som erbjöds, vilket jag inte hade väntat mig. Att klättra upp för stora vulkanen och åka ned för den superbranta rutschkanan var inga problem och där stod jag med andan i halsen och kunde inte göra annat än se på när hon svischade nedför kanan. Erik tyckte nog bäst om avdelningen för de mindre barnen med bollhavet och en mindre klätterställning där jag inte behövde klättra med honom hela tiden.

IMG_2300IMG_2303

En väldigt lyckad ledig dag som för barnen avslutades med bad i badkaret här hemma innan det var dags att hoppa i säng. Jag och Björn ska titta på några olika TV-serier resten av kvällen och hoppas att båda barnen sover sött i sina sängar.

 

Lekland

Taggar

Dela

Igår var jag och Alice med Carro och Casper på Leklandet Stor och Liten i Barkarby. Jag visste inte ifall det skulle finnas någonting att göra där för Alice eller inte, lekland känns ju som att man behöver vara lite äldre för att besöka. Men eftersom det är gratis för vuxna och barn under 1 år så tyckte jag ändå att det kunde vara roligt att åka dit och titta. Alice älskar att titta på andra barn så hon kan alltid roa sig.

Väl där inser vi att vi inte är ensamma denna lördag. Haha, kanske vi borde ha förstått med tanke på julledighet, helg, och vinter. Aja, vi går in i alla fall. Ljudet är konstant lite för högt, de har dåligt med ljuddämpning och jag kan inte undvika att fundera på ifall det här verkligen är så bra för Alice hörsel. Men nu är vi i alla fall inne och vi ger det hela en chans, det ser ju sjukt kul ut med alla lekställningar. Alice verkar dessutom inte ett dugg besvärad, snarare uppspelt.

Bredvid cafeterian finns roligt nog en egen del för lite mindre barn (typ Alice ålder och upp till kanske 3år?). Där finns en lite mindre ställning med rutschkanor, ett bollhav, stora byggklossar och mjuka djur att klättra på. Alice älskade bollhavet! Det allra roligaste var att stoppa dem i munnen medan jag kämpade med att försöka få henne att inte suga på dem. Jag ryser bara jag tänker på hur mycket snusk som finns på de där bollarna.

   

Alice verkade trivas som fisken i vattnet och kröp obesvärat runt bland de andra barnen och vuxna. Jag hade fullt sjå att hänga med. Casper verkade också tycka att det var himla kul och sprang runt, runt i lekställningen. Efter massa fysisk aktivitet tar vi en paus i cafeterian. Carro bjöd på fikat och jag fick en morotskaka, mums. Alice tyckte också att det var gott.

Sen utforskade vi resten av leklandet. Casper var otroligt modig och åkte ned för den största rutschkanan de hade, synd att vi inte visste att den skulle gå så fort bara för det var ingen av oss bered på. Tur att Carro stod nedanför och tog emot. Alice ville gärna klättra i de stora lekställningarna men jag tror det får vänta tills hon blir lite större.

Kul hade vi i alla fall så det blir säkert fler besök.