Inlägg taggade ‘lekdejt’

Lekdejt

Taggar

, , ,

Dela

Idag har vi varit i Vallentuna för en lekdejt med barnens syssling Andreas och hans mamma Jessica. Det var ett mycket uppskattat påhitt tyckte barnen som trivdes i varandras sällskap. Alice ville ta med sig Andreas hem.

Efter fika, lek med Andreas spännande leksaker och lite dans till ett dansprogram på TV:n så trotsade vi aprilvädret och gick ut i den otroligt fina lekparken som de har precis utanför huset. Det är så roligt att Erik kan gå nu, att han får vara med och upptäcka saker. Han gillar spadar och fnissar när han åker ned för rutschkanor. Alice är överallt på en gång, vill gunga, klättra, leka i sandlådan och åka ned för högsta rutschkanan. Barn är så härliga med sin överflödande energi och upptäckarglädje, det smittar till och med av sig på en trött småbarnsmamma som sovit alldeles för lite sista tiden. 

IMG_2044_editblog_  IMG_2046_editblog_
IMG_2047_editblog_IMG_2048_editblog_

Lekdejt

Taggar

, , , , , ,

Dela

Idag var Alice och jag på fika hemma hos en av mammorna i mammagruppen. Alice verkade uppskatta sällskapet av 4 små grabbar och jag tyckte det var skönt att få lite vuxet sällskap under en tisdagseftermiddag.

Inga foton fick jag med från den här mysiga lekdejten med dessa underbara barn och deras härliga mammor eftersom Alice har dragit min telefon över golvet här hemma lite för många gånger nu. Linsen är så repig att den bara tar foton som är så blurriga att motivet blir oigenkännligt.  Tråkigt, men ett aktivt val från min sida egentligen. Jag förstår ju att en mobil inte klarar av att leka med en 6-12 månaders bebis. Men man väljer ju sina strider. Jag offrar mobilen för en lugn stund mellan varven.

Efter lekdejten somnade Alice som en stock redan när vi kom ut genom dörren. Jag vandrade runt i Vällingby tills Björn mötte upp oss efter jobbet. Det är galet mycket fina saker i affärerna just nu, både kläder och inredning! Önskar att jag hade pengar att ösa ur fickorna så att jag kunde köpa med mig alla dessa underbara ting, men jag får nog fortsätta sukta efter dessa ett tag till. Men jag lyckades inte med konststycket att hålla fingrarna i styr helt. Polarn o. Pyret har denna vecka 25% rabatt till medlemmar på sina leggings i blått och ljusrosa. Alice fick ett par blåa leggings och en tröja som matchar dessa.

Tröja leggings