Inlägg taggade ‘ledighet’

Härliga, underbara jullov

Taggar

, , , , , , ,

Dela

Vi har redan hunnit med en hel del i år. I lördags tog jag och Björn med oss Alice på Disney on ice, Erik fick stanna hemma tillsammans med mormor och morfar. Vi hade plats på parkett, något som jag själv önskat ända sen jag var liten. Eftersom det var Alice första besök och vi bara hade henne med oss så passade vi på att skämma bort henne lite extra. Vi köpte en ljusstav som lyste och blinkade i regnbågens alla färger och en stor mjukis-Elsa. Showen var som vanligt storslagen på ett amerikanskt extra-allt-vis och vid mer än ett tillfälle kom vi på Alice med att bara sitta och gapa åt allt häftigt som hände på isen. Showen var uppdelad på fyra av Disneys klassiker: Lejonkungen, Peter Pan, Lilla sjöjungfrun och Frost. Alice tyckte bäst om Peter Pan sagan och Frost sagan. Alice var helt lyrisk efter ”mötet” med riktiga Elsa, så nu är det nästan bara Elsa hon pratar om, när hon inte själv är Elsa förstås. 

IMG_0110IMG_0112
IMG_0117
IMG_0129
IMG_0137

Idag besökte vi det hyfsat nyöppnade Andy´s lekland i Bromma. Jag har aldrig sett en så stor klätterställning tidigare, riktigt häftig. Extra kul är det ju såklart att även vi vuxna får leka i den, även om den ”leken” mest går ut på att jaga våra barn som är snabbare än snabbast. Rena rama träningspasset, som att springa hinderbana i mellanstadiet, typ. Barnen hade superkul, men jag var lite besviken på deras omtalade ministad med små temahus. Det fanns nästan inga leksaker i dessa små hus, och de leksaker som fanns sprang såklart de lite större barnen iväg med. Den sura tanten i mig kom såklart fram och efter ett snack med dessa pojkar så kom i alla fall några pizzor tillbaka till pizzerian. Hur kul är det med en pizzeria utan pizzor liksom? De fattade såklart vad jag menade och gav mig två pizzor utan att protestera. Det tråkiga är ju att ingen annan vuxen vågar prata med någon annans barn. De större barnen springer ju runt fritt och om ingen vuxen griper in så uppstår djungelns lag i den redan halvt post-apokalyptiska miljön som redan härjar i dessa lekland. Tomma hus imponerade alltså inte så mycket, det skulle gå att göra så otroligt mycket mer med dessa.

IMG_0144IMG_0146
IMG_0153

Både jag och Björn är lediga den här veckan också, himla skönt måste jag säga. Stort plus för snön som äntligen kom till Stockholm och att vi hinner njuta lite av den innan terminen drar igång. Vi har flera roliga saker planerade den här veckan  och ett stort spännande paket är på väg hem till oss. I morgon ska vi ge oss ut och försöka hitta en skidhjälm till Erik och ett par skridskor till mig.

 

 

Lite påskfint

Taggar

, ,

Dela

Idag har vi pyntat påskriset här hemma. Eller jag har pyntat, Alice har lekt med kycklingarna och Erik har försökt kidnappa kycklingarna från Alice. Alice påskkärring som hon skapat på förskolan har fått en hedersplats på buffén och i köket står det en kyckling på fönsterbrädan. Galet hur stolt man kan vara över sitt barns skapelser.

_MG_2614_editblog_
_MG_2632_editblog__MG_2639_editblog_

Haha, jag ser nu att det är lite svårt att se de vita påskfjädrarna och vita äggen på riset, men de är där, jag lovar. Jag älskar vitt!

Björn har varit hemma med oss idag och kommer vara ledig i en hel vecka framåt, mysigt att få några dagar tillsammans. Den senaste dagarna har varit väldigt intensiva, vi har hunnit med både ettårs-kontroll för Erik på BVC och besök på barnsjukhuset Martina med Eriks förkylningsastma. Så nu ser vi fram emot ett par lugna dagar med mindre stress.   

Pappadagarna

Taggar

, , , ,

Dela

Erik har redan hunnit bli två veckor gammal och Björns pappadagar tog slut redan i fredags. Den här veckan har vi tagit ut dubbeldagar för att han skulle få vara hemma lite längre och hjälpa mig några dagar extra. Än så länge har har vi bara hunnit med att träffa den närmaste familjen, fast det har faktiskt bara varit skönt. Vi har levt i vår bebisbubbla och försökt få kläm på vår nya utökade familj. Många härliga gratulationer har vi fått från alla håll och kanter samt en hel del presenter.

_MG_0625_editblog_

Mycket fokus har under dessa dagar legat på Alice som såklart påverkats en del av alla förändringar. Vår underbara tjej som plötsligt blev hur stor som helst när lillebror kom. I morgon fyller hon hela två år dessutom!

_MG_0672_editblog_ _MG_0682_editblog_

Sjuklingar

Taggar

, , , , ,

Dela

Björn tog ut föräldraledighet igår och idag så att vi skulle få en långhelg tillsammans. Synd att jag och Alice skulle bli sjuka bara. Vi har åkt på en rejäl förkylning och har båda haft feber vid olika tillfällen de senaste dagarna. Vi har lite otur med dessa långhelger, förra gången var det Björn som låg sjuk hela ledigheten och denna gång är det alltså min och Alice tur. Nu får vi hoppas att vi alla får vara friska vid nästa ledighet som inte är allt för långt bort.

Jag känner mig helt sänkt men Alice är förvånansvärt pigg trotts feber och snor. Jag förstår inte hur hon orkar‽ För ett tag sen lärde hon sig att klättra upp på sitt lekbord i sitt rum och nu gör hon det titt som tätt. När man hör ett tjut ifrån hennes rum så vet man att det är dags att gå och plocka ned henne från bordet för hon lyckas inte komma ned själv. Det är kul att se/höra hur mycket bättre hon kan kommunicera nu och hur språket utvecklas hela tiden. Hon pratar väldigt mycket nonsens och övar olika ljud. Hon kan numera säga ”titta!” och pekar på sånt som hon vill ha.

_

Hoppas att ni alla har haft en trevlig Valborg och att det sjöngs lite extra starkt vid brasorna i år så att våren kommer igång på riktigt nu.