Inlägg taggade ‘landet’

Slut på säsongen

Taggar

, , ,

Dela

I helgen sov vi sista natten i husvagnen för den här säsongen. Vi är verkligen jättenöjda med vagnen på alla sätt och vis.  Bara en sån sak som att vi har TV i vagnen känns som rena rama lyxen! Där sitter vi i soffan och myser om kvällarna framför Netflix när barnen har somnat i sina egna sängar som vi slipper bädda ned. Den här vagnen är ju mer som en sommarstuga än vår förra vagn, vilket passar oss bättre med tanke på att vi vistas i den på landet större delen av tiden och rullar omkring väldigt lite. Egentligen skulle vi ju kunna vistas i den året runt eftersom det är en året runt vagn, men vi har inga planer på att vistas i den vintertid utan kör in den för vinterförvaring. Så nu har vi tömt vagnen på prylar och prickat av listan på saker som ska fixas inför vinterförvaringen.

Erik har länge haft drömmar om att bli bonde när han blir stor och har redan börjat planera. Han ska ha en blå traktor, mamma ska vattna djuren, pappa ska mata djuren och han ska ta hand om bajset. Varje gång vi kommer ut till landet så skuttar Erik omkring av lycka. Jag kan förstå honom, det är väldigt skönt att komma ut till lugnet och den friska luften. För mig är landet frihet!

Det är verkligen vackert på landet nu när alla träd skiftar i gult, rött och orange. Men det känns att graderna sjunker snabbt nu och det är tämligen kallt och rått utomhus om man inte står direkt i solens strålar.

Barnens egen plats på landet

Taggar

, , ,

Dela

Idag har det faktiskt varit riktigt fint väder och barnen har fått leka utomhus hela dagen. Det gäller ju att passa på att njuta lite extra denna sommar de dagar solen vill komma fram mellan molnen. Fast vi ska nog inte klaga allt för mycket, även om väderprognoserna nästan enbart visat regn vareviga dag så har vi faktiskt haft mestadels uppehåll om dagarna. Men eftersom det inte direkt varit något badväder så har vi passat på att röja massor på tomten och haft en hel del utflykter för oss. 

Lekstugan och sandlådan är väldigt uppskattade av barnen men det är såklart roligast när mamma och pappa också är med och leker oavsett om det handlar om att baka sandkakor, leka med bilarna i sandlådan eller natta bebisdockan i lekstugan. Idag inhandlade vi ett dörrhandtag som pappa Björn och Alice satte upp.

_MG_8981
_MG_9017

_MG_9020_MG_9024
_MG_8998

_MG_8994_MG_9029

Idag kom också min farfar ut hit över dagen, något som han har sett fram emot länge. Det var min farfar som byggde det nuvarande huset på tomten som hans egen farfar köpte för ca. 100 år sedan, men då fanns det ett äldre tvåvåningshus här som man senare bestämde sig för att riva och istället bygga nytt. Så det är inte så konstigt att landet har ett väldigt stort affektionsvärde för honom. 

I morgon lämnar vi landet för den här semestern och vi längtar redan till nästa sommar. 

Äventyr och skattjakt idag

Taggar

, , , , ,

Dela

Det gäller verkligen att ta vara på de solglimtar vi får denna sommar. I skrivandets stund sitter jag och lyssnar på regnet som fullständigt öser ned utanför. Men tidigare idag hade vi faktiskt fint väder och passade på att fixa lite på tomten här ute på landet. Alice och Erik tycker det är roligt att få åka med pappa på gräsklipparen och vi vuxna roade oss senare med en kompostkvarn. Jag är tacksam över att få komma ut hit till landet och njuta av naturen, tystheten och friheten. 

Förra sommaren byggde vi en lekstuga åt barnen här ute och trots att vi ägnade större delen av semestern åt att bygga den så var det ändå lite småfix kvar. Men igår blev den helt klar inuti, nu ska den bara inredas. Sen är det lite utsmyckningsdetaljer kvar på utsidan också som vi tänker försöka bli klara med också. Den lilla uteplatsen bredvid huset fixade vi med i våras, med rabatter och en egen liten gräsplätt för utemöbler.

Efter lunch idag gav vi Alice en skattkarta. Hon är väldigt fascinerad av pirater just nu då hon upptäckt Disneys Jake och piraterna på Netflix. Ni kan säkert gissa er till att det var en väldigt exalterad Alice som startade sin skattjakt. 

_MG_8829

När hon hade hittade skattkistan var det dags att leta efter nyckeln. Såklart hade vi gömt både skatten och nyckeln i lekstugan.

_MG_8838

Lycka när man fått upp sin skatt!

_MG_8867

Självklart måste man räkna sina gulddubloner!

_MG_8869

Nu på kvällen har vi provat på glass från Väddö gårdsmejeri. Det var riktigt smaskens och får nog bli en ny sommartradition att förtära.  

Sommaren 2015 står för dörren

Taggar

, , , , ,

Dela

Efter en mysig långhelg på landet är vi nu tillbaka i Stockholm igen. Mina föräldrars landställe är verkligen underbart när man vill komma bort från storstadshetsen. Om vi inte var beroende av Stockholms city p.g.a. Björns yrke så skulle jag absolut kunna tänka mig att flytta ut på landet. Jag kan absolut se mig själv i en stor villa med hagar och åkrar som granne. 

Husvagnen är i alla fall invigd för i år och trots kalla nätter hade vi det varmt och skönt i vagnen. Lekstugan har vi också pysslat en del med och den har nu en fin liten brevlåda, två små krokar på insidan av dörren att hänga upp jackor på, bord och stolar. Jag har stora planer för den där lekstugan i sommar, jag måste bara komma ihåg att ta kort på den också så att jag kan visa er här.

Ny säsong innebär nya kläder. Jag läste en recension idag om några av Kavats sandaler, bland annat de jag köpt till Alice och Erik att ha i sommar. Erik kommer tulta omkring i ett par Rullsand EP i sommar, Alice kommer springa omkring i ett par klassiska Blombacka XC. Ett annat praktiskt sommarplagg är UV-dräkten. Jag har köpt både Alice och Eriks UV-dräkter via Next hemsida, de har massor av fina UV-plagg till rimligt pris (tips!). Erik har fått en dräkt och Alice har fått en två-delad i år. Eriks solhatt kommer från Polarn O. Pyret och är från förra sommarens kollektion, ett fynd jag gjorde på deras vinterrea. Alice rosett kommer från Livly, jag kan inte sluta köpa dessa!

Jag känner mig inte redo att börja veckan riktigt ännu så Alice är hemma med oss idag. En av de stora fördelarna med att vara föräldraledig; att kunna göra lite som man själv vill. 

_MG_2825_edit_

 

 

Projekt sandlåda

Taggar

, ,

Dela

Jag och bloggen har som ni kanske redan har märkt tagit lite semester. Jag försöker att uppdatera er lite allt eftersom men det kan ibland vara lite klurigt med dåliga uppkopplingar och laptop där jag normalt inte sparar våra bilder. Men framför allt njuter jag av semestern med min lilla familj. Den här veckan har vi spenderat på mina föräldrars landställe. Veckans projekt har varit en sandlåda till Alice och frakta bort skräp efter panelbyte på huset. Alice mormor och morfar hade köpt virke till en sandlåda som jag och Björn snickrade ihop, oljade och satte väv i botten på för att undvika ovälkommet besök av ogräs.

De hade också köpt två säckar med sand till sandlådan men det räckte inte på långa vägar så jag och Björn köpte ytterligare tio säckar.

Nu är sandlådan klar och Alice verkar uppskatta sin nya lekplats, vi har planer på att komplettera med en gungställning, men det kanske får vänta till nästa år. När sandlådan var klar åkte vi in till Rimbos leksaksaffär och köpte sandformar, bilar och en lastbil till sandlådan. Tyvärr har vi glömt ta bilder efter att vi fyllde på med mer sand, men det kan säkert komma att ploppa upp fler bilder här en annan dag.

Sand smakar inte så gott…

 

Bort med gipset!

Taggar

, , ,

Dela

Igår efter vi kommit hem med Alice växasäng åkte vi till landet. Vi skulle tvätta husvagnen utvändigt inför säsongen och lämna lite grejer i vagnen som lika gärna kan ligga där de ska vara i stället för att ta plats här hemma. Efter säkert 20 myggbett bara på mig så blev vagnen ren och fin. Myggorna kalasade rejält på oss eftersom det hade hunnit bli skugga där vagnen står lagom till vi skulle börja tvätta och att vi sprutade en massa vatten överallt gjorde nog inte saken bättre. Det blev ju lite sent eftersom vi fixade med sängen hela förmiddagen. Tur för Alice att hon fick leka med mormor och morfar medan mamma och pappa tvättade husvagn.

På kvällen innan det var dags för Alice att hoppa i sängen tog vi bort gipset. Oj, vad glad ungen blev! Hon skrattade och ropade ”Titta! Titta!”, viftandes med gipset i händerna. Hon fick själv slänga det i soptunnan och det gjorde hon med känsla. Stackarn, det har nog varit jobbigare med gipset än vi har uppfattat. Men nu är det i alla fall borta och idag har jag haft en väldigt pigg och glad tjej här hemma.

Titta! Titta!

Husvagnssäsongen börjar!

Taggar

, ,

Dela

I helgen hämtade vi ut husvagnen från vinterförvaringen. När vi inte är ute och åker med den så har vi den uppställd på mina föräldrars landställe, så eftersom vi inte ska ut och åka med den ännu så ställde vi upp den där i lördags. Det absolut bästa med landet är hur fridfullt vi har det där. Det är inte en stuga i ett sommarhusområde utan ligger alldeles för sig själv mitt ute på landsbyggden med bondgårdar, hagar och fällt som grannar. Det är en släktgård från min pappas sida sen min farfars farfar köpte det. Det känns otroligt kul och häftigt att Alice får leka där jag och mina bröder, min pappa, farfar och farfars far lekte som barn.

När vi hämtade vagnen passade vi på att stanna och titta på ungtjurar hos pappas barndomskamrat. Alice tyckte mest om deras golden retriever som snällt lät sig klappas.

Nu ikväll har Alice blivit magsjuk. Tycker verkligen synd om henne för det är verkligen vidrigt. Nu hoppas vi att Björn och jag slipper detta så kanske vi kan ta oss igenom det här också. På torsdag ska vi till Järva sjukhus för att kolla Alice arm. Tänkte faktiskt be dem att byta gips då eftersom hon har spytt ned det här fullständigt.